Fiilis: sekavan onnellinen
Nyt soi: Sabaton

Saunasta palailtiin siis eilen, mutta vieläkään ei suinkaan olla koko härdellistä selviydytty, vaan olo on kummallisen sekava. Mutta onnellinen :) Tästä se lähtee:

Torstaina lähdettiin Hannen kanssa liikenteeseen puolta tuntia aiettua aikaisemmin, sillä mentiin vasta-avattuun Lohjan Lidliin ostamaan blandislimuja. Tietysti siellä oli kaikki kesälomalaiset ja eläkeläiset tullut heti avaamisaikaan ja me jonotettiin ulos pääsyä n. 45min. No sitten vielä Cittarin aamukahvien ja eyelinereiden kautta kohti Tamperetta.
Matka oli puuduttava, mutta perille päästiin loppujen lopuksi aika vaivattomasti, kiitos navigaattorin! Pelkillä tulostetuilla kartoilla ei oltais varmaan ikinä pärjätty. Puoli tuntia meni kruisaillessa Hämeenkatua edes takas kun ei meinattu saada parkkipaikkaa Omenahotellin edestä. Meidän oli pakko viedä kamat hotelliin ennen kuin voitiin viedä auto Anttilaan parkkiin, sillä meillä oli oikeesti törkeästi tavaraa. Hotelli osoittautui tosi hyväksi, ei siellä nyt koko päivää viihdy, mutta sehän ei tietty ollut tarkotuskaan.

Alettiin melkeinpä heti valmistautua ja lähdettiin varmuuden vuoksi kävelemään puolta tuntia ennen porttien avaamista, mikä olikin sitten ihan hyvä veto, sillä tulostettujen karttojen opastamina me lähdettiin väärään suuntaan kahteen kertaan ja käveltiin siis varmaan 3km ylimääräistä siinä helteessä viinat kassissa.
Korpiklaani oli soittanut jo puolisen tuntia kun päästiin sisälle, ja kaikkien viinojen kanssa läträämisen jälkeen käytiin katsomassa Los Bastardos Finlandesesiä muutaman viimeisimmän biisin ajan.
los_bastardos01.jpg los_bastardos02.jpg

Timo Rautiaisen ja Pain Confessorin aikana me Hannen kanssa vaan ryypättiin - ja sen kyllä huomasi Stam1nan vedon aikana ;D Meininki oli rautaa ja pitteihin joutumista sai varoa oikeelta ja vasemmalta.
stam1na01.jpg stam1na02.jpg

Torstai-illan päätti Megadeth, jonka takia periaatteessa mentiin Tampereelle jo torstaina, mutta eihän meidän kisakunto kestänyt ja katottiin keikasta vain about puolet. Safkattiin vielä siellä, Hanne osti laukun ja parit korvikset ja mä ostin noitahatun, kunnes päätettiin lähteä ihan vaan kiltisti hotelliin nukkumaan humala ja särkevät jalat pois.
sauna02.jpg sauna03.jpg sauna01.jpg


Perjantaina herätys oli valitettavan aikasin, sillä portit aukes jo klo 14.
Valmistelurutiinit oli samat, vähän varovaisesti alottelua jo hotlalla ja menoks. Ekana esiintyi Entwine ja meillä ainakin taisi olla melkein heti fiilikset päällä.
entwine01.jpg entwine02.jpg

Entwinen jälkeen sitten Thunderstonen ja Kotiteollisuuden aikana oli... hmm.. viinan kanssa läträämistä ja rällästämistä :D Mentiin katsomaan vasta Kotipeltoa ja syyn voi ehkä arvata miksi se oli pakko nähdä ;D Nii just, Lauri ja Töyhtö. Musiikista en rehellisesti sanoen ihan hirveesti tykännyt, sillä ei mulla ainakaan jäänyt biiseistäkään päähän kuin uusin sinkku Sleep Well. Mutta eisemitään :)
kotipelto01.jpg kotipelto02.jpg kotipelto03.jpg kotipelto04.jpg kotipelto05.jpg kotipelto06.jpg kotipelto07.jpg

Kotipellon aikana alkoi sataa, ja keikan jälkeen vauhdilla ykköslavalle katsomaan Dimmu Borgiria. Mehän siis tietenkin katottiin Kotipellon keikka loppuun asti eikä päästy kovin lähelle lavaa Dimmun aikana. Siksi mulla ei nyt ole kuviakaan siitä kun ne oli aika huonoja mitä sain. Dimmun keikan aikana alkoi sitten vakuuttava ukkos- ja sademyrsky, ja sanoinkin Hannelle että yläkerrasta on näköjään pakko protestoida :P Heti kun keikka loppui, myös sade loppui. Vaikka sitä sadetta kestikin loppupeleissä aika kauan ja paikoin satoi kuin Esterin perseestä, niin se oli lähinnä vaan piristävää sen hirmuisen helteen keskellä.

Dimmun keikka jätettiin ihan vähän kesken, sillä Hanne halus lähelle lavaa Poisonblackin keikan ajaksi. Tai en mä tiedä halusko se, mä vaan oletin niin x) Ei kyllä hirveästi tästäkään keikasta jäänyt mieleen, ainakaan noin musiikillisesti, mutta enhän mä ole himassa Poisonblackia kuunnellutkaan. Mutta fiilis oli kyllä silti hyvä.
poisonblack01.jpg poisonblack02.jpg poisonblack03.jpg poisonblack04.jpg poisonblack05.jpg poisonblack06.jpg

Poisonblackin jälkeen iski särky ja ehdittiin katsoa Type O Negativea ehkä muutaman biisin verran. Sen verran siis, että totesin minäkin ettei niiden matsku ole ihan mua varten.
Ihan ex tempore Hanne kävi ottamassa Igorin bussissa traguksen, jonka jälkeen juotiin vielä sulkemisaikaan asti. Torstaina saatiin illan päätteeksi Hellän (hevikansan baari aivan meiän hotellin vieressä) flyerit ja päätettiin nyt perjantaina mennä sinne kun humalakaan ei ollut tukeva, jos oli mitään vallan ollenkaan, vaikka ½ litraa viinaa olikin mukana. Juotiin ensin hotellilla pari tuntia ennen Hellään menoa, mutta metallifiilistely jo hotellilla ei onnistunut millään kun meillä ei ollut omaa musaa mukana vaan radiosta kuului vain Voice. Anyways, tykästyttiin Hellään kovasti ja pilkkuun asti siellä viihdyttiinkin. Nähtiinpä tupakkakopissa myös melko tukevassa humalassa ollut Lauri Porra, jonka kanssa vaihdoin pari sanaa, kuitenkin ihan vaan päivän keikasta ja näin :P Kuitenkin vasta puoli kuuden aikaan aamulla oltiin hotellilla nukkumassa kun kadulla oli niin kiva katsoa baarista palaavia ihmisiä, ei siis ainuttakaan tuttua naamaa, mikä oli vain ja ainoastaan positiivista!


Lauantaina oli jälleen aikainen herätys, meillä kun oli kahvitreffit Ellun kanssa, joka siis on mun kummien Tampereella asuva tyttö, ja Ellu itseasiassa asuukin melkein meidän hotellin vieressä. Ensimmäinen siideri siinä yhden aikaan sai tärinät päälle ja tuntui että oisin jo siinä vaiheessa suurinpiirtein uudelleen kännissä! Oltiin Hannen kanssa päätetty, että Leveragea ei ollut pakko nähdä, sillä mehän nähtiin se helmikuussa Tavastialla Tarotin lämppärinä.
Turistiin siis Ellun kanssa n. puoli kolmeen, jonka jälkeen lähdettiin taas huitelemaan Eteläpuistoon katsomaan Koivusen Aria. Ihan hyvässä keikkakunnossa Ari oli, yllätyin itseasiassa tosi positiivisesti ja hyvältä se kuulosti. Nämä muutamat kuvat voisin omistaa Riitalle, kun niin tykkäät ;)
arik01.jpg arik02.jpg arik03.jpg

Arin keikka jäi biisiä tai paria vaille kun riennettiin ykköslavalle katsomaan Sonata Arcticaa. Pojat soitti aika paljon biisejä tuoreelta levyltä, joten en sitten niitä biisejä tiennyt, mutta mielettömän hyvä oli meininki! Siinä helteessä ei olis kyllä tarvittu minkäänmoisia pommeja. Otin omasta mielestäni aika paljon kuvia, mutta käteen jäikin vain pari julkaisukelvollista :( Ihan parasta että tuli biisit Fullmoon ja Don't Say A Word, ne mä halusinkin kuulla :)
sonata_arctica01.jpg sonata_arctica02.jpg

Sonatan jälkeen vedettiinkin taas viunaa Swallow the Sunin ja Dark Tranquillityn aikana, ja mentiin katsomaan vasta Sabatonia ettei oltais muututtu ihan ameeboiksi siellä nurtsilla :P
Yllätyin todella, todella positiivisesti tosta Sabatonista! En ollut aiemmin kuullut sitä ollenkaan, mutta keikka oli niin mielettömän hyvä, musa oli just mun makuun ja bändillä itsellään oli tosi mahtava fiilis kun yleisöä oli hirveästi, että oli aivan mahtavaa. Mä olin ihan fiiliksissä siis, mutta Hanne ei kuulemma paljon välittänyt siitä.
sabaton01.jpg sabaton02.jpg sabaton03.jpg sabaton04.jpg sabaton05.jpg

Valitettavasti piti Sabatonkin jättää kesken kun festarit päätti Heaven & Hell. Jengiä oli kuin pipoa ja mekin päästiin vain johonkin puoleenväliin väkijoukkoa, eikä tietysti nähty juuri mitään. Mua oikeasti harmitti etten pitänyt bändistä - tai siis, ei siinä bändissä varsinaisesti mitään vikaa ollut, mutta mä en päässyt en niin minkäänlaisiin fiiliksiin siitä musasta. Meidän molempien jalat ei meinannut enää taas toimia kun fiilis oli aika tylsistynyt, niinpä mentiin sekin keikka sitten kuuntelemaan loppuun nurtsille. Eli toisinsanoen, me ei katottu yhdenkään päivän pääesiintyjää loppuun saakka :P Kaikki pienemmät bändit oli sata kertaa mielenkiintosempia meidän mielestä. Tammerkoskelle oli kuitenkin tullut jengiä kuuntelemaan veneillekin.
sauna04.jpg

Lauantaina festarialueella kului saman verran viinaa kuin muinakin päivinä, mutta poislähtiessä oltiin taas molemmat lähes selvinpäin, joten hotellille ryyppäämään hetkeksi. Mentiin jälleen "epämuodostuneille jatkoille" Hellään, missä taas viihdyttiin pilkkuun asti. Siellä kumottiin molemmat ainakin viidet valkovenäläiset ja päälle vielä mariannet ja ville vallattomat, mutta kovin humalassa ei oltu siltikään sieltä poistuessa. Jäätiin taas kadulle seuraamaan liikennettä ja pidettiinkin erään hevihenkisen ryhmärämän kanssa pienimuotoiset jatkot, mikä tarkoitti sitä, että tuhottiin meidän viimeinen Suomiviina-pullo muutamassa tunnissa. Silloin sitä oltiin ihan järkyttävässä kuosissa. Loppupeleissä ei humalaltamme saatu edes nukuttua kuin tunnin verran koko lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja sunnuntai aukenikin aika ankeasti - hotellin edestä meni noin klo 11 partiolaisten paraatipumppu rumpuineen päivineen. Kello oli noin puoli yksi kun vihdoin seisoskeltiin hotellin edessä ja raahattiin kamat sinne autoon Anttilalle. Hetken aikaa ihan vaan oltiin ja käytiin Anttilassa kahvilla, mulla ainakin oli kamalat vapinat päällä vaikka puhalsinkin nollaa.
Loppujen lopuksi olin kotona Lohjalla siinä viiden aikaan ja simahdin saman tien - ja nukuin onnellisena aamuun asti.

Festariviikonloppu oli kaikenkaikkiaan todella onnistunut, niin fiiliksen, säiden kuin ihmistenkin vuoksi, ja lähtisin uudestaan vaikka heti. Oli hienoa olla kokonaan uudessa kaupungissa, nähdä ja tutustua uusiin ihmisiin ja kuunnella hiton hyvää musaa. Että Tuskaa odotellessa :) Toivottavasti siellä saadaan yhtä hyvät kelit kuin nyt.
Tuhannet kiitokset Hannelle ja kaikille muillekin Saunassa olleille :)