Jospa vääntäis vielä lyhyehkön festariraportin Saunasta, ennen juhannusfestareita :)

Tänä vuonna ei siis ehditty edes kissaa sanoa kun kaikki Tampereen edulliset hotellit oli jo täynnä, joten saatiin onneksi majottua Hervannassa Ninan ja Markuksen luona. Sieltä kulki hyvin bussitkin niin ei tarvinnut mitään takseja alkaa maksella joka päivä. Herrasväki oli itse pohjoisessa ja tulivat takasin vasta viimeisenä festaripäivänä.

Eka festaripäivä, perjantai.
Vaivalla oltiin väsäilty taas omia viinasekotuksiamme, joita ei sitten saatu tällä kertaa sisään, koska alueelle sai kuulemma viedä vain ½ litran muovipulloja - meidän oli kahden litran Lidl-pullossa -.- Siinä hetki sitten valitettiin järkkäreille, että voisivat moisesta yksityiskohdasta ilmottaa nettisivuillakin, puhumattakaan siitä, että jotkut ei saaneet ottaa sisälle edes normaalia avainketjua! Ei sitten narikkaankaan viitsitty enää niitä pullojamme heittää kun Amorphis oli jo melkeen alottelemassa siinä meidän jonottaessa. Sisällä samantien anniskelualueelle vetämään ykkösellä alas yhdet Breezerit, ja Amot sitten alotti just kun saatiin tuopit käteen. Ja tietysti ne soitti Silver Briden ensimmäisenä, ja ehdittiin lavan eteen just kun ne oli lopettelemassa sitä.. plää. Meillä oli Ninan tekemät hienot In Tomi Joutsen I trust -paidat päällä.
Perjantai meni lähinnä anniskelualueella juodessa niitä isoja ja kalliita lonkeroja, ja bändeistä katsottiin Amorphis, Soilwork ja Apocalyptica. 45 Degree Woman ja Medeia meni sitten anniskelualueelta käsin kuunnellessa.
Aika viileetä siellä oli koko päivän, ja sadekuuroja tuli sillon tällön, jotenkin näytti että yleisöäkin olis ollut jotenkin tosi vähän. Hmm.. miten mulla ei jäänyt oikeen mitään käteen? Keikat oli kyllä hyviä jne, mut jotenkin lyö nyt tyhjää. Anniskelualueella tosin tutustuttiin so called veljeksiin, jotka olivat tavanneet kuulemma jonottaessaan alueelle sisään. Toinen oli Jarkko, eli "Kukkonen", ja toinen oli meille vaan "Kakkonen", kun sen nimi vaihtui vähän väliä x) Olivat mukavia heppuja.
Ei muuten saanut festareilla videokuvatakaan tavallisella pokkarilla, siitä tultiin heti sanomaan jos järkkärit näki. Kummaa.. Lisäksi anniskelualueen myyntipolitiikka oli ihan perseestä; jokaisen piti käydä ostamassa itse omat juomansa, ja niitä juomia ei myyty kuin yks kerrallaan. Eli jos halusit vaikka lonkeron ja jekkushotin (jonka todellakin vetäis siinä tiskillä huiviin), niin ostat ensin sen jekun, vedät sen, ja jonotat uudelleen tiskille että saat sen lonkeron. Ihan helvetin tyhmää! Vaikka ilmeisesti joku laki niin sanoo, mut eipä tommosta muualla oo tietääkseni käytetty..
Öö.. Festarin loputtua siltä päivältä me suunnistettiin Infernoon. Siellä oli hiton täyttä, ja mua alkoi sitten sammuttaa ja päätä särkeä, ja lopulta lähettiin jo puolenyön aikaan takasin Hervantaan. Eli ajoissa nukkumaan.

» KUVAT - Amorphis
» KUVAT - Soilwork
» KUVAT - Apocalyptica

Toinen festaripäivä, lauantai.
Oli ilmeisesti sen verran tullut juotua, että mulla oli aamulla hedari ja perus darravapinat, jotka kesti sen about tunnin verran, kunnes otti aamupalaksi siideriä ja tequilaa. Piti olla aikaisin riehumiskunnossa, koskapa Profane Omen alotti jo klo 14.
Hätä keinot keksii, ja viinat saatiin sisään, joten päivän aikana hyvä känni halvemmalla :) Ei siis istuttu anniskelualueella ollenkaan.
Bändeistä tsekattiin Profane Omen, Sturm und Drang, Poisonblack, HammerFall, Finntroll, ja muutaman biisin verran Mötley Crüeta. Tuli taas todettua, että Profane Omen ja Finntroll on ehkä Suomen parhaita keikkabändejä, ainakin mun silmissä, ei mun mielestä festarin muilla keikoilla ollut yhtä hyvää meininkiä. Finntrollissa näin festareiden ainoon pitinkin Soilworkin ohella. En kyllä tiedä mikä on todellisuus, mutta kuitenkin :D Mötiköitä katottiin sen takia niin vähän aikaa, kun mehän tietysti katottiin just ennen niitä soittanut Finntroll alusta loppuun (jonka jälkeen tarvittiin about vartin palautumisaika), niin siinä vaiheessa kun ehittiin päälavan tuntumaan sinne ei miksauskoppia edemmäs enää mahtunut, enkä mä tietenkään nähnyt yhtään mitään. Enkä mä nyt niin kova MC-diggari edes ole, että mua ois sitten kiinnostanut jäädä siihen seisoskelemaan ja kattelemaan ympärilleni. Totesin vaan että "vittu, en mä Nikkistä mitään kuvia saa", ja lähettiin sitten ulos vähän etuajassa. Ulkona sit ärsytti kyllä ihan snadisti kuulla sieltä käsin joku Dr. Feelgood..
Siellä ulkopuolella treffattiin Mikko, ja juteltiin hetki sen kanssa, ja se sitten kutsui meidät sen luo jatkamaan sen ja Janin kanssa. Mehän mentiin, joskin sitä meidän narikkaan jättämää viinapulloa oli aika vaikea enää juoda kovin antaumuksella siinä vaiheessa :D Suunnattiin sitten lopulta Sputnikiin, ja kun me sitten löydettiin itsellemme pöytäkin sieltä, niin tottakai mua alkoi sammuttaa heti kun siihen istahdin. Lisäksi nää kaks ensimmäistä päivää olin mennyt ihan särkylääkkeiden voimalla, kun oikeesti koko päivän oli ollut sellanen ihana, tasainen, jomottava päänsärky, eikä se loppunut millään. Hannea alkoi sit väsyttää kanssa, ja me sit lähettiin taas Hervantaan ehkä joskus yhden kieppeillä.
Kelikin oli miljoonasti parempi kuin edellispäivänä, aurinko paistoi välillä muttei liian kuuma ollut missään vaiheessa.

» KUVAT - Profane Omen
» KUVAT - Sturm und Drang
» KUVAT - Poisonblack
» KUVAT - HammerFall
» KUVAT - Finntroll
» KUVAT - Mötley Crüe

Kolmas ja vika festaripäivä, sunnuntai.
Wohoo! Ei krapulaa! Eikä edes päänsärkyä enää. Siispä lisää siideriä ja tequilaa. Tänään oli enemmän aikaa alotella "himassa", sillä eka nähtävä bändi soitti vasta vähän ennen neljää. Vaikka oli enemmän aikaa, niin en kyllä alueelle päästessäni ollut yhtä hyvässä nousussa kuin edellisinä päivinä, mutta kyllähän sekin siitä päivän mittaan suttaantui.
Aurinko paistoi vielä enemmän kuin edellispäivänä, ja sain jopa kesän ekat rusketusraidat siinä auringossa istuessani.
Bändeistä katsottiin Omnium Gatherum, Stratovarius ja Nightwish. Omnium Gatherumin laulaja oli hämmentävä, se kävi osottelemassa meitä vähän väliä, ja kai se yritti jotain sanoakin, mutta kun enhän mä ensin edes tajunnut sen mua osottelevan. Ei kukaan koskaan osottele mua x) ja se OG:n kitaristikin näytti välillä jotenkin ihan Makelta, ja mullahan tuli tietty hirveä ikävä sitä.
Stratovariuksessa oli tosi hienoa se, ettei Tolkki enää tönöttänyt siellä naama norsunvitulla, vaan Kupiainen (ei siis naama norsunvitulla), jolla on oikeesti halua soittaa siellä :) Soittivat ainakin Eagleheartin, mistä olin ilonen :)
Nightwishilla oli varmasti maailman magein intro, ja mä vaan parkusin siellä... Vielä kun just ennen introa Saunan toinen juontaja, Niko (?), siinä lavalla kosi tyttöystäväänsä kaikkien edessä. Se oli liikuttavaa :)
Paul oli siinä meidän kanssa kattomassa Nightwishia, ja kun sille taas ilmaantui jotain naisongelmia, joista se sitten kertoi, niin yritin siinä sitten olla ystävällinen ja halata sitä, niin tää tönäsee mut vaan pois. Siinä hetken huusin ja mökötin sille, mutta sen ilmeestä päätellen se ei tosiaankaan ymmärtänyt että oli loukannut mua jotenkin. Mulle tuli sen käytöksestä kuitenkin niin paha mieli että itku tuli (olin jo aiemmin sitä introa itkenyt niin oli tunteet pinnassa jo valmiiksi x)), ja mulla meni muistaakseni Saharan loppuosa ihan ohi siinä meikkejä korjaillessa. Paul oli onneksi sen jälkeen ehtinyt jo häipyä, niin sain kattoo keikan loppuun ihan rauhassa. Mutta ihan vaan sillekin tiedoksi jos tätä sattuu lukemaan, että multa ei heru enää sympatiaa sen ihmissuhdeongelmiin.
Festarin nyt sitten päätyttyä kokonaan, oli jotenkin outo ja tyhjä fiilis, jäätiin jotain vikoja viinoja juomaan siihen Eteläpuistoon, ja jotenkin kummassa päädyttiin joidenkin pultsarien/linnakundien seuraan puhumaan paskaa o.O Ei kyllä oltais viihdytty niiden seurassa sitä tuntiakaan ellei yhdellä ois ollut pitkät hiukset :DD Enivei, ne lopulta lähti kävelemään meidän kanssa Keskustorille, mutta jätettiin ne sitten oman onnensa nojaan ja lähdettiin kahestaan Infernoon. Siellä ei ollut narikkaa, ja vaan alakerta auki, mutta kyllä me siellä pari tuntia kai viihdyttiin. Törmättiin siellä yhteen Emppuun, jota en kyllä muista koskaan nähneeni, mutta oli kuulemma yhden Sinnan kavereita x) Poisonblackin Marco oli siellä myös (kuten edellisiltana Spudessa), ja Spellgoth.
Hmm... Lähettiin Inffistä joskus puol kolmen aikaan, mutta koska seuraava bussi Hervantaan meni vasta neljän aikoihin, niin istuttiin hetkeksi siihen torille pöytään. Jostain ilmestyi vaalea hevimies, istui samaan pöytään, puhui itsensä meidän kanssa samaan taksiin, ilmaiseksi (siihen ei paljon vaadittu, olihan sillä pitkä tukka - ja se oli tosi mukavakin), ja kävi siitä Mäkkäristä hakemassa mulle vettä. Mentiin sitten kolmistaan Hervantaan, ja se Eetu asui ihan siinä Ninan ja Markuksen lähellä kaikenlisäksi. Taksikuskikin oli jotenkin supermukava. Jollei Nina ja Markus olis sen päivän aikana tullut jo takasin kotiin, niin oltais varmaan pyydetty se Eetu sinne jatkamaan, mutta no can do.

» KUVAT - Omnium Gatherum
» KUVAT - Stratovarius
» KUVAT - Nightwish

+ TUNNELMAKUVIA

Oli kuulemma Markus saanut jotain kilareita siitä kun meidän kamoja oli ympäri kämppää. No mitähän ne sitten odotti, kun ne tulee takaisin kesken festariviikonlopun? Me kyllä suurimmat sotkut siivottiin siellä sunnuntaina ennen kun lähettiin keskustaan, joten meidän kamat oli lähinnä kahdessa kasassa, eikä siellä nyt niin siistiä ollut sillonkaan kun tultiin. Tottakai muakin ois voinut vähän kyrsiä että kun mä tuun kotiin jostain perseestä, niin mun kavereiden tavaroita on mun kämpässä, mutta hei, itsehän annoin niille luvan olla siellä. Eikä niiden niitä tavaroita tarvinnut kauaa siellä katella, mehän lähettiin sieltä maanantaina joskus iltapäivällä kun Markus ei ollut ees kotona. Lisäksi kuulemma partsin pöydälle ei olis saanut laittaa mitään koska se oli kesken. Mistä hitosta me oltais voitu se tietää? Olis tietty voinut laittaa sitten tarkat ohjeet mitä siellä saa ja mitä ei saa tehdä -.-
Eli rehellisesti sanoen, jäi ton takia vähän paska maku suuhun. Jätettiin niille jemmaan vielä vähän rahaa siitä että saatiin siellä olla, joista saatiin kiitos vasta kun varmistettiin että ne oli löytänyt ne. Tai no, Markus nyt ei ole puhunut koko jutusta yhtään mitään.

Meni yllättävän paljon rahaa tohon Tampereen reissuun. Vaikka sain lomarahatkin viime palkassa, niin oon taas jo ihan vararikossa. Jännittää vähän miten pärjään Tuskan aikana, kun Nummeenkin menee sitä rahaa jonkun verran. Enivei, Sauna oli jälleen hyvä, parasta oli ne Finntroll ja Profane Omen, fiilistä söi vähän perjantain huono keli, kahden päivän päänsärky, ne ihme sammuttamiset baareissa, ekan päivän kalliit kännit, ja ne Markuksen kilarit (mitä tosin itse ei nähty).
Olis kyllä oikeesti kiva jos muitakin kavereita lähtis noille festareille missä me käydään. Vaikka meillä on Hannenkin kanssa hauskaa ja tutustutaan uusiin ihmisiin kahdestaankin, niin onhan se nyt kuitenkin paljon kivempaa olla isommalla, samanhenkisellä porukalla liikkeellä. Nytkin Nina ja Ansku feidaa Nummirockin, joten me lähdetään sinne Hannen kanssa kahdestaan. Me ei haluta tuppautua siihen Kinnulan Esso -jengiin väkisin, eikä ne edes vielä viime viikolla tiennyt minne meinaavat leiriytyä. Tottakai me etsitään se jengi sieltä ja mennään istumaan niiden kanssa, ja muidenkin tuttujen kanssa, mutta käytännössä lähetään ja leiriydytään kahdestaan. Vaikka Tiina ja Anu on kyllä kutsuttu meidän leiriin :) Toki ymmärrän ettei kaikilla oo varaa lähteä, noi festariliput maksaa nykysin aivan saatanasti... Mut ollaan mekin saatu sen verran säästettyä, niin kyllä sitä muutkin saa aivan varmasti.

Oikeestaan, pitäiskin alkaa tässä pakkailemaan tavaraa sinne hevonkuuseen. Eilisestä asti ollut pieni paniikki päällä, ja nyt jännittää jo aika helvetisti. Toivoisin vaan kovasti ettei paljon sataisi, ja että saisin öisin nukuttua vaikka ulkona oliskin kylmä. Viime vuonna oli ihan tuskaa yrittää nukkua kun tärisi vaan. Paljon lämmintä vaatetta siis mukaan. Mutsi kustansi meille oikeestaan kaikki ruuatkin sinne grilliä myöten :P Käytiin ite vielä ostamassa retkeilytuolit ja lisää pressua. Näin viime yönä unta, että se Nummirockin yläleirintäalue oli jo täynnä, kun kaikki HC-Nummeilijat oli tullut sinne jo maanantaina.. Eikä me sitten oikeen mahduttu sinne ylös. Toivottavasti mahdutaan..
Katotaan miten käy :)

Make lähtee juhannukseksi Lappiin, Naruskaan jonnekin möksälle. Tyhmää ettei voida viettää juhannusta(kaan) yhdessä, mut ehkä seuraava häppeninki, maybe?

Hauskoja juhannuksia kaikille! :)