^ kuva lainattu Metalshots.comista.

Niin se loma taas vaan lipui ohitse festarit mukanaan, koitti säälimätön arki tunkkaisessa toimistossa :/

Mutta Tuska-raporttia pukkaa!

Ydinporukkana minä, Hanne, Make ja Arttu, ja päästiin onneksi Artun luo Mankkaalle asustelemaan Tuskan ajaksi, säästyipähän nekin bussirahat.
Mun perjantai oli vähän vaikea, oli sedän hautajaiset aamupäivästä, ja sieltä piti sitten kiiruhtaa kotiin heti kun kehtasi, jotta päästään ajoissa Artulle ja sieltä eteenpäin Kaisaniemeen ja Gojiraa katsomaan. Se oli Maken "must see" -bändi, ja siksipä jätinkin sitten Jarkon muistotilaisuuden kokonaan väliin.. Vähän hävettää, mutta olin nyt kuitenkin itse siunauksessa. Oli äärimmäisen vaikeat hautajaiset, itkin koko sen ajan mitä ne kesti :(

Eka festaripäivä, perjantai
No mutta enivei, ehdittiin just eikä melkein alueelle kun Gojira alotti. Sen jälkeen käytiin Hannen kanssa pari biisiä kattomassa Tukkanuottaa sillä aikaa kun miehet meni juomaan kaljaa. Oli vaan niin helvetin kuuma, varsinkin siinä saatanan Inferno-teltassa, että siellä ei oikeesti jaksanut olla kovin pitkään. Siitä sitten Sue-lavan taakse nurtsille juomaan, ja nähtiin siellä mm. Mats tulevan vaimonsa kanssa, Jenni, Jaakko ja Riikka. Make ja Arttu löysi tiensä meidän luo, ja siitä pikkuhiljaa mentiinkin sitten kattomaan Legion of the Damnedia. Mulla ei niin minkäänlaista mielipidettä siitä, paitsi että tukkaa löytyi, mutta Makelle se kuulemma oli pieni pettymys, joten siitä sitten hipsittiin vielä toiselle lavalle kuuntelemaan Rotten Soundia parin biisin ajaksi.
Tän jälkeen miehet taisivat taas mennä kaljalle tai jonnekin, ja me mentiin Hannen kanssa portilta hakemaan Anua. Miehetkin siihen sitten tulivat, kuten myös joku uusi tuttavuus, the kivapoika :), sekä Pete, joka ruttasi ilmat pihalle meistä kaikista, ja päätyi painimaan Artun kanssa x) Pete luonnollisestikaan ei oikein muista tätä tapahtumaa..
Sitten taas Sue-lavalle kattomaan Ensiferumia, ja mulla meni melkeen koko keikka aivan totaalisen ohi kun piti siinä vähän Maken kanssa söpöstellä :) En muista ku tyyliin biisit Iron ja Lai Lai Hei :D Enkä nähnyt lavalle ollenkaan.
Siitä sitten päälavan tuntumaan katsomaan perjantain pääesiintyjää, Immortalia, joka nyt mulle on vähän yhtä tyhjän kanssa. Söpöstely Maken kanssa vaan jatkui, joten en mä Immortalin keikastakaan muista kuin yhdet pyrot x) Lähdettiin alueelta ulos kesken keikan, ja jäätiin vielä Kaisikseen juomaan meidän narikkaviinoja. Siitä oli kyllä hirveät kiistelyt onko siinä limupullossa viinaa joukossa ollenkaan, että oltiinko otettu väärä pullo messiin. Loppuillasta sen kyllä huomasi että kyllä siellä viinaa oli, vaikka pelkälle limulle se ensin maistui :P
Lähdettiin siitä vielä Heavy Corneriin, mutta meillä oli Maken kanssa niin henkevät keskustelut jo Kaisaniemessä, ja mulla orastava paha olo, niin ei tehnyt ees mieli mennä ahtaaseen baariin hikoilemaan. Jäätiin siis Maken kanssa siihen baarin ulkopuolelle juttelemaan kun Arttu, Hanne ja Anu oli siellä sisällä reilun tunnin verran. Otettiin siitä vierestä taksi Mankkaalle, ja Anukin sinne loppujenlopuksi tuli nukkumaan. Grillailtiin vielä siinä Artun luona ja Marsakin sinne sitten tuli, en kyllä tiedä mistä ihmeestä :D
Kello oli ehkä jotain kaksi kun päätin mennä sänkyyn.

» KUVAT - Immortal

Toka festaripäivä, lauantai
Tjaa.. Piti ensin olla Kaisaniemessä ennen puolta kolmea, koska oli tarkotus mennä kattomaan Dauntlessia ja/tai Deathchainia, mutta ylläri ettei sitten jaksettu kammeta itseämme ylös ja liikkeelle ihan niin aikasin :) Lopulta oltiin Kaisiksessa kolmen jälkeen, jolloin PITI soittaa The Faceless, mutta ohjelmaan olikin tullut muutos ja siellä soitti Sabaton parhaillaan. Eipä siinä muuta, mutta kun oli vielä tölkkikaljaa jäljellä ja ne piti siinä ulkopuolella juoda. Vitutti vähän, koska Sabatonin ois kyllä halunnut nähdä alusta loppuun. Ei me sitten nähty sitä ollenkaan. Kerittiin sisälle about 10min ennen kuin Profane Omen alotti Inferno-lavalla. Ja se oli muuten mahtikeikka se! Poikien ilmeistä näki että mahtavaa se oli niillekin. Teltta natisi liitoksistaan kun jengiä kerääntyi sinne. Mä olin selvinpäin kun keikka alkoi, mutta jo tuntuvassa humalassa kun se loppui :D Jätin tällä kertaa riehumisen ja koheltamisen muille, ja otin kerrankin PO-keikan ihan rauhassa.
Sen jälkeen sitten jonkin aikaa hengailua ja juomista, tapasin mm. Maken kaverin Johanneksen, ja törmättiin Tanjaan, kunnes Korpiklaani alotti. Mulla itsellä oli koko Tuskan paras fiilis nimenomaan Korpiklaanin keikalla, ja varmasti sen takia se nyt vaan oli tämän Tuskan paras keikka :)
Siinä keikan aikana Make, Arttu ja Tanja oli hävinneet jonnekin, ja me mentiin Hannen kanssa siitä suoraan vessan kautta päälavalle kattomaan Amorphista, ja vedettiin sekin aika täysillä :) Sen jälkeen ei ollut meille enää mitään bändejä, joten lähettiin aikasessa vaiheessa ulkopuolelle. Meinasi siellä Kaisiksessa ihan tulla uni silmään kun Maken kaveria, Mikkoa odoteltiin. Arttu ja Tanja ei edes jaksanut odottaa meitä niin pitkään vaan lähtivät etukäteen baariin. Siinä kun Mikko oli jo saapunut ja hengaillut siinä hetken, jostain ilmestyi tämä Puukko, johon tutustuin viime vuoden Saunan jatkoilla Hellässä. Se selitti kaikkea kummallista ja kehui kuinka kaunis oon ja kaikkea.. Oli jokseenkin hämmentävä tilanne kaikenkaikkiaan, ja kun mä aloin juttelemaan Makelle ja Mikolle niin se sitten Hannea alkoi ahdistella.. Siinä tuli Hannelle pieni paniikki ja tekstasin sitten Artulle että tulevat Tanjan kanssa Dante'siin, että nyt on pakko :D
Oltiin sinne Dante'siin sitten kävelemässä kun Puukko jättäytyi seurasta siinä rautatieasemalla. Dante'sissa oli myös tää Johannes, joka intoutui lääppimään Mikkoa oikeen huolella :D Huvittavinta oli Mikon vieressä ollut reilu kolmekymppinen homofobikkopariskunta, ja se mies oli koko ajan aivan vitun paniikissa :D Ja se nainenkin oli kuulemma Mikolta kysynyt että "kerjäätkö sä verta nenästäs?" ja "mikä vitun homo sä oikeen oot?" Ihan ihme juttua..
Lähettiin Dante'sista pilkun aikoihin pois Kampin taksitolpalle ja takasin Mankkaalle Tanjankin kera. Mentiin aika pian nukkumaan kun taksin saaminen kesti noin ikuisuuden, mutta me kun päästiin Maken kanssa puuhastelemisen makuun niin oikeesti tuli nukahdettua varmaan vasta seitsemältä :P

» KUVAT - Profane Omen

Kolmas ja vika festaripäivä, sunnuntai
Rauhassa siinä aamulla syötiin ja alettiin juomaan, kunnes tuli aika lähteä siinä puol kolmen aikaan. Tarkistin mun laukun ja voi vittu, missä vitussa on mun lompakko?!?! Ei löytynyt, se oli pudonnut edellisyönä taksiin, ja tottakai siellä oli mun, Maken ja Artun Tuska-liput. Doh! Aikamme soiteltuamme taksikeskuksiin ja selviteltyämme asiaa, todettiin vaan että vittu, ei mahda mitään, lähetään Kaisikseen ulkopuolelle dokaamaan :/ Ensimmäiset pari tuntia mua vitutti tosi rankasti ja olin melkeen koko ajan purskahtamaisillani itkuun. Mutta onneks se siitä sitten hälveni kun päästiin puistoon istumaan ja juomaan. Tomppakin sitten soitti mulle aivan retkellä jostain porttikongista, ja pyysin sen liittymään meidän seuraan. Tanja ja Hanne kävi kattomassa Eluveitietä, ja Tomppa lainasi omaa artistipassiaan Artulle, joka kävi myöhemmin Tanjan kanssa kattomassa My Dying Briden.
Onneksi sunnuntaina ei enää ollut mulle mitään elämää suurempia bändejä, vaikka Stam1na ja Eluveitie olis ollut kiva nähdä. Ja lisäks Make olis halunnut nähdä ne kaksi japanilaista bändiä, mut eipä mahtanut mitään. Onneks kukaan muu ei varmaan ottanut lippujen katoamista niin raskaasti ku minä. Ja onni onnettomuudessa, en olis nähnyt Tomppaa ollenkaan jos oisin päässyt sisälle alueelle, sitä kun ei kiinnostanut sen päivän bändit tippaakaan.
Antti oli hakenut iltasella Tompan pois kohti Lahtea sillä aikaa kun me Hannen kanssa oltiin vessareissulla (kuinkas muuten), oli ollut kuulemma suht hauskan näköstä, oli Antti näyttänyt just siltä että on tottunut tekemään sitä, potkimaan Tomppaa ylös puistoista ja puskista :D Oli kyllä Tomppa ihan oma vanha itsensä taas, flirttaili minkä kerkesi x) Mikä myöskin oli vähän hämmentävää kun Make oli siinä ihan vieressä...
Jossain vaiheessa iltaa siinä tuli käymään myös joku pariskunta, Sanna ja Janne, jos oikeen muistan. Oli melko mielenkiintoinen pariskunta...
Oli loppuillasta vielä älyttömästi viinaa jäljellä, mutta Arttu ja Tanja ei taaskaan jaksaneet odotella meitä vaan hävisivät jonnekin.. Tulivat kyllä sitten takasin ja istuttiin myöhään siellä Kaisiksessa ja juteltiin jonkun hollantilaisen äijän kanssa. Oli mukava ilta, eikä enää siitä minnekään baariin menty, Hanne kävi vaan hakemassa muutaman tuplajuustohampparin ja otettiin rautatieasemalta taksi kotiin. Valvottiin Mankkaalla enää pieni hetki ja mentiin unille.

+ TUNNELMAKUVIA

Kaikenkaikkiaan Tuska oli tosi jees tänäkin vuonna, mitä nyt bändit olis voinut olla vähän kovempia, niin suuri osa noista bändeistä ei sanonut mulle yhtään mitään. Enhän mä ottanut edes bändivalokuvia ku pari hassua, ja nekin huonoja!
Ja sitten tietysti se lompakko vitutti, koska olin ihan varma ettei sitä enää ees löydy ja joudun hankkii kaikki kortitkin uusiksi, mutta se oli sit maanantaina löytynyt siitä taksista ja viety Kaartin löytötavaratoimistoon, ja ne soitti mulle sieltä jopa sillon maanantain aikana. Lähettivät sen Lohjan kyttikselle, josta sain hakea sen jo keskiviikkona. Ehdin vaan mitätöidä mun Electronin, ja odottelen uutta korttia vielä muutaman päivän.
Mutta oltiin taas tosi kivalla porukalla liikkeellä, ja oli siistiä nähdä omia tuttuja ja Maken kavereita :)