Jos vaikka kertoisin niistä mun ja Hannen Halloween-bileistä :) Infoan myös miten kaikki tehtiin, niin saa joku innokas ideoita lisää (koska mekin kaivattiin niitä kun järkkäiltiin bileitä, eikä tuntunut mistään löytyvän tarpeeksi).
Meillä oli siis teemana kauhu, ja pukeutumisteemana lisäksi oli elävät kuolleet fiktiiviset hahmot. Ja pukeutuminen oli ehdottomasti pakollista, ilman asua ei päässyt ovesta sisälle.

Kutsut lähetettiin kaikille postitse (mustissa kirjekuorissa tietysti), siinä oli yhdistetty laulunsanoja Ajattaran biisistä, sekä ihan tavallista infoa bileistä. Hieman kuvankäsittelyllä veritahroja.

Kissat lähti torstaina mutsin luo hoitoon, me käytiin Hannen kanssa ruoka- ja juomaostoksilla, ja tultiin tänne siivoomaan ja laittamaan ekat koristeet paikoilleen. Tein aivokakun 1/2, ja Hanne teki kotona suklaasilmiä. Perjantaina oikeestaan loput koristelut, ja aivokakun 2/2. Lauantaina tehtiin melkeenpä kaikki muut tarjottavat ja maskeerattiin itsemme, ja koristeltiin kylppäri. Mä olin siinä neljän aikaan iltapäivällä niin hermo kireellä, kun omat maskeeraukset näytti ihan paskoilta, ja tuntui että yhtäkkiä tulikin hirveä kiire.

Mutta tältä näytti, ennen kuin vieraat tuli:


^ Olkkarin koristuksia.
Lähes kaikki pinnat päällystettiin jätesäkeillä, myös hyllyt, jotta kaikki "epämääräiset" DVD:t, kirjat ym. saatiin piiloon, ja jätesäkit koristeltua Punanaamiosta ostetulla valkoisella hämähäkinseitillä. Kattokoukusta roikkumaan laitettiin vielä hirttoköysi. Monet kynttilät toimivat ainoana valaistuksena punaisen lampun lisäksi, ja riittivät ihan hyvin koko kämpän valaisemiseen. Kynttilöiden kanssa tarvii aina vaan olla tosi varovainen, mutta meillä on niin fiksuja kavereita että kaikki kyllä pitää huolta ettei mitään satu :)


^ vasemmalta oikealle: homeisia patonkeja, veri- ja limalevitteet, aivokakku, zombien sormet, cocktail-aivot ja aivolimabooli. Ruuissa käytettiin vahvasti tätä aivoteemaa ;)
- Sormet tehtiin Omar-karkeista (meillä oli 2 pussia). Karkkeja pitää ensin kuumentaa ja pehmentää hetken mikrossa, jotta siitä saadaan kunnon muovailumassaa. Sitten vaan muovaillaan sormia muistuttavat pötkylät, ja kynsiksi liimattiin sokerikuorrutteella mantelilastut. Laitoin vielä lasien pohjalle karamellikastiketta.
- Cocktail-aivot on ihan vaan tavallisia cocktail-tikkuja tökättyinä kukkakaaliin (muistuttaa eniten aivoja) ja punakaaliin (mageen värinen). Toisissa lihatikkuja ja toisessa kasvistikkuja, koska joukossa oli kasvissyöjiäkin. Meillä oli yhteensä 3 kaalia, ja riitti meidän 20 hengen seurueelle ihan hyvin muiden ruokien ohessa.
- Aivolimabooliin tuli Leijonaa, Passion-hedelmälimua ja appelsiinimehua, sopivan humalluttavassa suhteessa ;)


^ Kapteenin silmät
Tehtiin sulattamalla valkoista suklaata Bake & Partysta ostettuihin silmämuotteihin, jähmetettiin jääkaapissa, ja lopuksi maalattiin elintarvikeväreillä. Näitä oli n. 30kpl, mutta olis voinut tehdä enemmänkin, meni kuin kuumille kiville.


^ Aivokakku
Muotin tarjosi Bake & Party. Tämän kakun ohje on alunperin otettu PiiRoon blogista. Ohjeet kakun tekoon voi katsoa sieltä. Aineksina oli Pannacotta ja mansikkahillo. PiiRoon ohjeessa päälle kaadetaan Pannacotta-ainesten mukana tullut karamellikastike, mutta me käytettiin siihenkin mansikkahilloa, koska kyseinen kastike maistui ihan siirapille.


^ Verellä kuorrutettuja lepakon aivoja
Normi-popcorneja, joiden päälle on kaadettu elintarvikevärillä värjättyä, sulatettua margariinia.


^ Homeiset patongit
Homeiset patongit tehtiin kaupan esipaistetuista patongeista. Nehän pitää kostuttaa vedellä ennen paistamista, ja veteen lisättiin mustaa ja vihreää elintarvikeväriä. Tuo musta "nauha" on Pirkan mustaa pastaa, mutta me käytettiin sitä vaan koristeena. Patonkien kanssa oli veri- ja limalevitteitä, eli paprika-chili- ja ruohosipuli-tuorejuustot, joihin lisättiin vihreää ja punaista elintarvikeväriä.


^ Kylppärin/vessan kauhistuksia
Valkoinen suihkuverho sotkettiin tekoverellä, kylpyammeeseen laitettiin jätesäkeistä tehty "ruumis", ja siihen teipattiin kiinni verinen tekojalka. Ruumis täytettiinkin jätesäkeillä ja roskapusseilla, jotta se pysyy pinnalla. Kylpyamme täytettiin jääkylmällä vedellä ja värjättiin punaisella elintarvikevärillä (ei värjännyt ammetta). Vesi pysyi jääkylmänä seuraavaan aamuun saakka, joten ruumiin eli Keken alle voi laittaa omia juomiakin myöhemmin ongittavaksi, jos esim. jääkaapissa ei ole tilaa. Vessa oli valaistu muutamalla kynttilällä, ja mp3-soitin soitti hiljaista kauhumusiikkia matkakaiuttimista. Meillä vessan musiikkina toimi Midnight Syndicate (aivan loistavaa) ja Burzumin Filosofem-levy (sopivan hypnoottista ja häiriintynyttä). Voin kertoa, että ekan kerran kun kävin vessassa, siellä oli ihan hiljaista ja luulin ettei Hanne ollutkaan vielä laittanut kajareita päälle, mutta kun istuin pöntölle ja niistä alkoi soimaan hiljainen pianomusiikki, pelästyin aika helvetisti x)

Musiikki oli muutenkin valittu kauhuteeman mukaisesti, ja levylautasella eli tietokoneella soi shufflella edellämainittu Midnight Syndicate, King Diamond, Alice Cooper, Cradle of Filth, Arcturus, Emperor, Goblin, I Am Ghost, Lustmord, Morgul, Nick Cave & the Bad Seeds, Nine Inch Nails, Oranssi Pazuzu, Paradise Lost, Powerwolf, Rob Zombie, Satyricon, Wednesday 13 ja Wolfshade.
Taustalle töllöön pistettiin vielä pyörimään illan ajaksi muutama leffa, ei siksi että jengi jäisi tuijottamaan sitä (täytyy valita tarpeeksi huonot kauhupätkät ;)) vaan lähinnä tunnelmaa luomaan. Meillä pyöri Evil Dead 1 & 2.

Ihmisiä täällä mun kaksiossa oli yhteensä n. 20, ja pelkäsin etukäteen vähän että miten kaikki mahtuu tänne, mutta hyvinhän täällä kaikki oltiin yhes koos :) Ja sen varaan voi yleensä laskea, että partsilla on aina vähintään kaks ihmistä tupakalla. Jännitin myös häiriintyykö naapurit hirveästä metelistä, mutta mehän oltiin oikeenkin hiljaksiin.

 

Kaiken kaikkiaan mun mielestä bileet ei ois enää paremmin voinut onnistua ^^ Kaikki oli pukeutuneet, kaikilla oli (toivottavasti ainakin) kivaa, ja kaikki tuli hyvin toimeen keskenään. Vaikka mitään muuta en ois kyllä odottanutkaan, kaikki mun ja kaikki Hannen kaverit on niin ihania :)

Osa lähti kotiin jo mun luota, osa lähti kotiin siinä vaiheessa kun lähettiin baariin, ja osa tietysti tuli sinne baariinkin :P Käytiin katsastamassa uudistunut Lohi, ja damn että se oli oudon näkönen! No siis se, mitä siitä nyt muistaa.

Kiitos kaikille rakkaille ystäville Halloween-illasta, se oli yksi niistä ikimuistoisista :)