Laitoin äsken ensimmäisen asuntohakemuksen vetämään, YH-kodeille. Löysin niiden vuokraaman kaksion Salon Mököisistä, ja itseasiassa samasta taloyhtiöstä on vuokrattu useampaakin huoneistoa tässä sinä aikana kun oon näitä kämppiä katsonut. Ärsyttää vaan, kun noissa ilmoituksissa ei voi olla kunnon sisäkuvia. Tuossakin vaan kerrostalo kuvattu ulkoa päin, ja muina kuvina vaan pohjapiirros. Sekin on parempi kuin ei mitään, mutta eipä siitä nyt paljon selkoa kämpän kunnosta saa. Mutta se olis kuitenkin ensimmäinen varteenotettava kämppä, jossa saa vieläpä pitää lemmikkieläimiä. Eli kassellaan jos vaikka sitä pääsis katsomaan.

Olikin Kissamaailmassa just juttua vuokra-asunnon hakemisesta näin kissanomistajana. Se on mun mielestä outoa, että vuokranantajan mielestä yleensä koira on pienempi paha kuin kissa, jos ylipäänsä eläimiä saa lainkaan tuoda vuokrakämppään. Oikeastihan normaali kissa ei esim. kuseskele ympäri kämppää, kyllä siinä on yleensä jotakin vikaa jos se näin tekee. Meidän kämpässä ei haise kissankusi, koska me käytetään myös kunnollista kissanhiekkaa ja katollisia hiekkalaatikoita, jotka sitoo hajut. Kissan ainoat tuhot asunnossa on varmasti tapettien repiminen, mutta ne nyt on suht helppo korvata ja tapetoida vaikka uudestaan. Normaalisti se mahdollinen tuho, minkä kissa asuntoon tekee, on omistajan irtaimistoon, kuten sohvaan, kohdistuvaa.
Koira sen sijaan saattaa haukkua, sen kynnet yleensä jättää jälkensä parkettilattiaan, ja se saattaa pureskella kämpän seinä- ja lattialistoja. Ja useinhan sekin on omistajasta kiinni, koirat tuhoaa paikkoja (kuten kissatkin) kun niillä on tylsää. Lisää aktivointia ja seuraa niin pitäisi kämpänkin olla kunnossa. Onneksi on kuitenkin niitäkin vuokranantajia, jotka ei lemmikeistä valita. Eräskin oli hyvin lemmikkiystävällinen, jolta kyselin hänen asunnostaan enemmän tuossa pari kuukautta sitten.

Ja oon kyllä miettinyt omistusasunnon ostoa - silloinhan ei tarttis välittää vuokranantajan nurinoista - mutta päätin nyt ensin katsoa näin, että a) viihdynkö Salossa ylipäänsä, ja b) josko saisi töitä ennen sen pankkilainan ottamista. Olisi vähän helpompi maksella sitä takaisin kun sais lisää rahaa.

Harmittaa kyllä muuttaa tästä nykyisestä kämpästä pois :( Tykkään tästä ihan hirveästi. On iso olkkari, kylpyamme ja iso parveke... Ja ranta on lähellä, Salossa mikään ranta ei ole lähellä :/

On muuten ihan laittoman kuuma täällä. Ja tää helle meinaa jatkua koko viikon! Ulkona ei oo yhtään sen parempi, kun ei sielläkään tuule yhtään. Sisällä on makkarin ikkuna auki ja olkkarissa tuuletin päällä, mut nyt oon ilmeisesti saanut tosta säälittävästä tuulettimesta kurkkuni kipeeksi! Ja kissat ei juo vettä eivätkä syökään juuri mitään -.- Mä niin en oo kesäihminen.