Tää keli on ihan uskomaton. En haluais valittaa, mutta tää helle on kestänyt jo liian kauan, eikä loppua näy vieläkään. Mä inhoan kuumuutta, ja tätä trooppista ilmastoa ei vaan oikeesti kestä viikkoa enempää! Just tällaisen kuumuuden takia en käy etelässä lomilla, eikä mua edes kiinnosta lähteä sinne. Tai jos lähden, niin sekin on vaan se viikon loma, ja sitten palaan ihanan viileään koti-Suomeen. Tämä helle alkoi sillon Tuska-viikonloppuna, eli on nyt kestänyt kaksi viikkoa, joka on oikeasti tuntunut ikuisuudelta.
Ja joo, mua vituttaa tämä helle suurimmaksi osaksi sen takia, että paahdun täällä omassa himassa. Meillä ei ole ilmastointia, ja ainoastaan makkarista saa tuuletusikkunan auki. Sen stoppari löystyi kun kissat on riehuneet siinä ikkunalla, ja eilen yllätin Nunon puoliksi ulkona ikkunasta. Sain melkeen sydärin ja nappasin kissaa nopeasti takalistosta kiinni, eikä sille kuinkaan käynyt. Koitin kiristää stopparia mutta eipä sekään auttanut, ja nyt ei voida makkarin ikkunaakaan pitää auki siinä pelossa että kissat putoavat alas. Parvekkeen ovea ei voi pitää auki, koska en aikanaan verkottanut parveketta, ja kissoilla on sielläkin putoamisvaara. Eli käytännössä joudutaan istumaan täällä kaikki luukut kiinni, vain pari tuuletinta on pyörimässä, eivätkä nekään paljon auta. Kissojen kynsiä uhmaten laskin jopa kaihtimet alas (ovat jo valmiiksi vääntyneet ja joudun ne vaihtamaan kun muutan, joten samapa se enää tässä vaiheessa on), mutta ei nekään enää oikein auta kun sisäilma on jo päässyt niin kuumaksi. Toisaalta, kavereiden juttuja kuunnellessa tämä +27-28 asteen sisälämpötila kuulostaa vielä inhimilliseltä, kun suurimmalla osalla kämpässä on reippaasti yli +32.

Eilen illalla kasteltiin kissat läpikotaisin, ja myöhemmin kytkettiin ne vielä remmistä parvekkeelle, että saatiin edes vähän aikaa pidettyä ovea auki ja samalla viilennettyä kissoja. Nuno vähän pelkäsi olla parvekkeella, ja Nikkiäkin jännitti aluksi. Nuno halusikin sitten mennä takaisin sisälle (eikä enää tullut parvekkeelle vaikka ovi oli auki), mutta Nikki oli utelias ja halusi leveälle kaiteelle istumaan. Nostin sen sitten siihen ja siitä se katseli alas ohikulkijoita ja haisteli ilmaa jonkin aikaa. Kunnes kytkin sen kiinni kiipeilypuuhun kun en jaksanut enää vahtia sitä :P Ollaan käytetty kissoja ulkona myös tuolla sisäpihalla muutamana iltana auringon laskettua. Yhtenä iltana naapurin Jadi-koirakin sattui pihalle samaan aikaan ja tuli katsomaan Nikkiä. Nikki ensin ihmetteli touhottavaa Jadia, kunnes se tuli liian lähelle ja Nikki sähähti ja hyppäsi karkuun. Jadin lähdettyä sisälle sain pitää Nikkiä sylissä viitisen minuuttia ja silitellä sitä, kunnes se rauhottui ja lopetti tärisemisen x) Sen jälkeen uskallettiin lähteä tutkimaan pihaakin.
Tänään mutsi kävikin hakemassa kisut niiden luokse, missä on vähän viileämpää, niin me saadaan pitää luukkuja rauhassa auki pari yötä. Toivottavasti auttais edes vähän.

Ollaan käyty kyllä rannalla, missä välillä tuulee ihan mukavasti ja on paljon helpompi olla kuin täällä sisällä. Ollaan käyty uimassa paljon ja oon kyllä ottanut aurinkoakin, mutta en mä nyt montaa viikkoa jaksa vaan löhötä ulkona ja olla tekemättä mitään. Ei tällä kelillä pysty edes siivoomaan tai tehdä ruokaa, kun sulaa lattialle jo parin minuutin jälkeen. Oon siis kyllä yrittänyt myös nauttia näistä helteistä, mutta kyllä tää nyt alkaa riittämään. Edes viitisen astetta kun ulkolämpötila laskisi niin mäkin viihtyisin.

Huomenna on kaveripariskunnan häät, ja valitettavasti koko päivä meinaa olla tällaista about +28 astetta ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta koko helvetin päivän. Toivottavasti edes tämä oma kämppä on yön aikana ehtinyt viilentyä niin että on helppo laittaa itsensä valmiiksi (eihän mulla Tuskan aikanakaan Katilla ollut valmistautumisessa mitään kuumuusongelmia kun siellä sai pidettyä öisin parvekkeen ovea auki), ehkä loppupäiväkin menee sitten vähän helpommin jos ei ole ihan aamusta asti hikoillut.
Sen oon kyllä päättänyt, että jos itse joskus menen naimisiin, pidän häät syksyllä, en todellakaan keskellä kesää!

Käytiin tuossa tiistaina Salossa katsomassa kahta kämppää. Toinen oli ihan ydinkeskustassa ja toinen vähän kauempana, mutta keskustan kupeessa kuitenkin. Ensin oli vuorossa se kauempana oleva kämppä. Siellä tehtiin juuri muuttoa ja osa edellisten asukkaiden kamoista oli vielä siellä. Huoneet näytti hirveän pieniltä, kun oon tottunut tähän mun nykyiseen isoon olkkariin. Mutta parveke oli vielä vähän isompi kuin tämä mun nykyinen, ja asuntoon sai ottaa lemmikkejä, niin se oli sitten kuitenkin ihan jees. Sama esittelijä esitteli tämän jälkeen sen keskustan asunnon, ja siihen ei kuulemma saanut edes ottaa lemmikkejä, mutta käytiinpä nyt kuitenkin katsomassa se. Etukäteen katsottuna kuvien perusteella se asunto näytti ihan mahtavalta, mutta paikanpäällä se ei sitten ollutkaan niin kummoinen. Ratkaisultaan se oli ehkä meille sopivampi siinä mielessä, että siinä oli vaan keittokomero, kun taas siinä ensimmäisessä oli ihan keittiö. Eihän me koskaan aikaamme keittiössä vietetä, joten se on periaatteessa vähän turha. Keskustan kämpässä oli myös lasitettu parveke ja sauna, kun taas siinä toisessa ei ollut saunaa eikä parvekelaseja, mutta se oli vähän isompi. Mutta loppujenlopuksi ei harmittanut ettei siihen keskustan kämppään saanut ottaa lemmikkejä, koska jotenkin se ei sittenkään ollut mun tyylinen, joku "vika" siinä oli. Mutta ilmaistiin kiinnostuksemme siihen ensimmäiseen kämppään ja nyt odotellaan välittäjän yhteydenottoa sormet ristissä. On oikeasti ollut nyt yllättävän vähän kaksioita vuokrattavana Salon keskustan liepeiltä, nyt kun oltais ihan tosissamme etsimässä. Kyllähän niitä sillon keväällä oli kun en ollut vielä valmis muuttamaan... Eihän tässä nyt vieläkään mikään kiire ole, mut ois kuitenkin ihan kiva saada asioita vähän eteenpäin jo.

Tuskan jälkeen sain myös hirveän yskän, joka on nyt kestänyt ehkä viikon verran. Pari pulloa yskänlääkettä on juotu, ja lainasin vielä Hannelta reseptiyskänlääkettä mitä itsekin oon yleensä yskään ottanut, ja se on auttanut. Nyt ei oikeen tunnu tehoavan, joten täytyy varmaan maanantaina käydä lekurissa :/ Tuntuu olevan kurkku jo niin ärtynyt että pakko kai se on mennä. Yskäkohtauksia tulee vain öisin/makuuasennossa, mutta ne on sitäkin kamalampia. Ne pistää tärisyttämään ja niistä tulee hiki tässä kuumuudessa. Ei kiva.

Mutta joo, en ymmärrä kuka helvetti voi vieläkin nauttia tästä helteestä (varmaan ne joilla on kotona ilmastointi?), enkä myöskään ymmärrä miksei saisi valittaa kuumuudesta jos ei siitä todellakaan pidä. Erään sanoja lainatakseni, vaikka ihmiset tuntuvat kuvittelevan niin, ei suomalaisilla oikeasti ole mitään helvetin pyhää velvollisuutta nauttia helteistä "kun niitä kerrankin on". En nauti, fuck the sun!