Oon tässä parin päivän aikana päässyt lähes kokonaan kämppästressistä. Ehdin jo miettiä tapettien pois repimistä ja niiden tilalle maalaamista, remontin muualta ostamista ja ties mitä. Aloin siis ajatella kaikkea liian monimutkaisesti ja työläästi, niin kyllähän siinä stressi iskee väkisinkin kun aikaa tai rahaa ei mahdottoman paljon ole. Onneksi muutaman tunnin pähkäilyn jälkeen eilen ymmärsin, että se on vain vuokrakämppä, jonka jotkut pinnat kaipaa hieman korjausta. Ei ole mitään järkeä tuhlata aikaa ja vaivaa ylenmäärin asuntoon, joka ei ole edes meidän. Vuokranantajalla toki ei ollut mitään sitä vastaan että tapetit olis revitty (ehdin jo kysyä häneltäkin) ja kaikki kunnostettu, mutta päätin haudata ajatuksen jo ennen kuin se paisuu ihan järjettömyyksiin.
Tänä aamuna mietittiin vielä sitä meidän hankkimaa maalipönttöä, että käyköhän se nyt varmasti sinne kylppäriinkin. Aikamme sitäkin pähkäiltyämme, todettiin, että miksi me haluttais maalata se kylppärikin. Onhan se joo ruskea, ei välttämättä ihan ensimmäinen väri minkä kylppäriin valitsisin, mutta se oli kuitenkin maalattu siististi. Luulen kyllä, että opitaan siitä ruskeastakin pitämään kunhan omat kamat, tekstiilit ja muut on paikallaan eikä se niin pomppaa silmään. Päätettiin, että mitä vähemmällä päästään, sen parempi. Joskus myöhemmin, jos tekee mieli, voi sinne kylppäriin maalata jonkun kivan kuvion vaikkapa sabloonalla. Joku hylly sinne olisi kiva saada, tai ennemminkin uusi peilikaappi. Se on nimittäin laitettu niin korkealle, että nään itseni siitä jotakuinkin nenästä ylöspäin :S Minkälie hujopin mukaan asennettu aikoinaan...

Huomenna mennään puoliltapäivin Saloon, ja maalataan makuuhuone ennen kuin faija tulee kittaamaan ne katon halkeamat. Ehkä oltais voitu tehdä se itsekin (kuulosti ainakin tarpeeksi yksinkertaiselta), mutta näkeepähän faija sen sitten kokonaisuudessaan, ja osaa ammattilaisena paremmin sanoa mikä missäkin on vikana, jos on. Sitten sovitaan kavereiden kanssa ensi viikolle päivä ja aika, jolloin voidaan aloittaa kattojen ja seinien maalaus. Jos ei kavereille käy, niin hoidetaan se sitten kaksistaan, mutta varmasti alkuviikosta kuitenkin. Huomiseksi ollaan pakattu mun leffoja, levyjä ja kirjoja, ja vähän muuta roinaa, ja viedään ne samalla vaatehuoneen nurkkaan. Täytyy muistaa soittaa isännöitsijälle ettei päästy varastoon kurkkaamaan. Samalla voin mitata parvekkeen lattian, ja päästään ostamaan sinne mattoa :) Ajattelin sellaista jalalle mukavaa kokolattiamatonpätkää, sinne kun ei sadekaan pääse sisään kun on lasit. Kunhan mattokin on ostettu, niin saadaan jo viedä parvekekamat paikalleen, ja sit alkaakin jo tuntua enemmän joltain ^^ Parvekkeella on muuten kattolamppu ja katkaisija, eli siellä jopa näkee olla tupakalla vaikka ois pimeäkin :D Vaikka lyhtyjä mä enemmän tykkään käyttää, mutta kyllä tolla lampullakin varmasti on käyttöä.

Kysäisin vuokranantajalta myös mahdollisesta uudesta jääkaappipakastimesta, ja hän lupasi käydä katselemassa sellaista kunhan ilmoitetaan mitat :) Ihanaa sekin. Gigantilla on vieläpä palvelu, jossa heivaavat vanhan kodinkondeen huitsin nevadaan samalla kun tuovat uuden. Sitten saan pakastaa marjoja, lihoja, valmiita ruokia ja vaikka mitä ihan mielinmäärin, kuin kivaa :D
Olkkarissa kaihtimet on taas typerästi ikkunoiden sisäpuolella, eikä siellä välissä :/ Se tarkoittaa sitä, että jos niitä ei saa asennettua sinne väliin, niin niitä ei taaskaan voi käyttää kun kissat rikkoo ne -.- Ehkä. En tiedä. Voi olla niinkin, että ne jätetään rauhaan, kun pääsee parvekkeellekin katsomaan lintuja. Ja lintuja siellä piisaa, molemmin puolin taloa oli keskiviikkonakin järkyttävä määrä naakkoja rakennusten katoilla.
Ja kunhan katot on maalattu, voidaan asentaa muutamat lamput paikalleen, ja kunhan seinätkin on kunnossa, laitetaan verhot, ja mattojakin voi sitten jo viedä :)
Onneksi tuo vuokranantaja (on erään taidemaalarin säätiön omistama asunto) antaa tehdä kämpälle tyyliin mitä vaan, eli saadaan laittaa se täysin sellaiseksi kuin halutaan. Siksi haluaisinkin maalata jollain muullakin värillä kuin valkoisella, muttei tähän hätään oikein viitsi/jaksa/ehdi miettiä mitä haluttais ja minne. Jos joskus innostutaan vielä, niin yhden seinän maalaamisen luulisi olevan suht yksinkertaista vaikka kamat onkin jo sisällä.

Kyllä siitä hyvä tulee!