Niin kuin jotkut on varmaan huomanneet, tämä mun blogi on melkoinen sekametelisoppa ja bloggaan eri aiheista jotka eivät edes liity toisiinsa. Funtsin tuossa safkaa laittaessani, että enpä oo tainnut pitkään aikaan blogata minkäänsortin kokkausjutuista, vaikka oonkin joitain uusia reseptejä kokeillut ja leiponut. No, tässä siis meidän päivän menu.

Juustotäytteiset broilerinfileet

3-4 kpl broilerin maustamattomia rintafileitä
n. ½ pakettia voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa
4 rkl parmesanmurua
suolaa
kuivamarinadia, chili tai vastaavaa
(meillä oli Santa Marian BBQrub Caribbean stylea)
coctail-tikkuja
öljyä tai voita paistamiseen

Ensin leikataan broilerin rintafileet ns. perhosiksi, eli kuin sämpylän halkaisisi kahtia. Jätä toinen reuna kiinni.
Suolaa fileiden sisäpuoli kevyesti.
Leikkaa Koskenlaskija-juustosta siivuja ja laita ne fileiden täytteeksi. Ripottele päälle hieman parmesania (meillä oli vain tavallista Emmental-raastetta jota laitettiin, mutta se maistui hieman liian vahvasti läpi).
Sulje fileet ja kiinnitä leikatut reunat kiinni coctail-tikuilla.
Hiero fileiden ulkopintaan kuivamarinadia.
Paista pannulla nopeasti pari minuuttia kummaltakin puolelta, ja laita fileet uunivuoassa uuniin 200 asteeseen 15-20 minuutiksi.

Itse keitin lisäksi riisiä, jonka sekaan sulatin pakastepinaattia, sekä hernemaissipaprikaa ja kaapista löytynyttä viherpippurikastiketta.
Voin kertoo että tuli ihan sairaan hyvää! Ohjeen löysin Kotikokki.netistä, ja alunperin olikin tarkoitus tehdä tämä kalkkunan rintafileistä kuten ohjeessa lukikin, mutta kaupasta ei löytynyt käyttöön sopivia kalkkunafileitä.

Jälkkäriksi perinteistä ja überhelppoa marjarahkaa, koska äippä toi mulle marjoja ihan hirveästi kun viimeksi kävivät :P
 

Marjarahka

n. 4 dl haluamiasi marjoja (tässä mustikoita ja vadelmia pakasteesta)
2 dl vispikermaa
400g maitorahkaa
sokeria ja vaniljasokeria

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sulata sillä aikaa marjat mikrossa jos on tarvis. Sekoita kermavaahdon joukkoon maitorahka ja sulaneet marjat (itse aina rikon sähkövatkaimella osan marjoista kauniin tasaisen värin saamiseksi, ja osan jätän kokonaisiksi ja sekoitan joukkoon varovasti). Mausta oman maun mukaan lopuksi sokerilla ja vaniljasokerilla.