Niin se joulu taas oli ja meni, seuraavaksi voi alkaa jo odottelemaan kesää :D
Surullista sinänsä - taas vaihteeksi - että ainoat joulun aikana otetut valokuvat olivat a) kissoista b) mun ja Maken pärstäkuvia, ja c) keskeneräisestä pöytäkattauksesta. Mulla oli jouluaattonakin koko illan kamera olkkarin pöydällä, mutta unohdin sen olemassaolon heti kun isovanhemmat tulivat ovesta sisään. Ainakin kuvallisesti köyhä postaus taas tulossa.

Niin, me tosiaan pakattiin kimpsut, kampsut ja kissat autoon ja huristeltiin Lohjalle jo aatonaattona. Mä olin syöttänyt kissoille vuohenjuuri-valeriaana -tabletteja, joiden pitäisi lievittää stressiä ja matkapahoinvointia ym. Arvatkaapa auttoivatko?! No eipä auttanut ei, ja taas ulvottiin koko matka. Onneksi siinä puolivälissä matkaa sai jo aika tehokkaasti suljettua sen kiljumisen kaiken ulkopuolelle, ja osasi keskittyä vaikkapa radioon. Nikki oli taas pissannut koppaansa.

Lohjalla vietiin kissat vaan mutsin luokse, ja suunnattiin aika pian sen jälkeen mun kummien luokse. Jutskailtiin ja kahviteltiin siellä pari tuntia, ja sen jälkeen vietiin vielä lahjat ja leipomukset toisille kummeille. Meni siis alkuilta vähän reissatessa, mutta mitäpä siitä, mun kummit on niin ihania, että niitä on aina kiva nähdä :)
Mutsilla käytiin sitten saunassa ja kateltiin telkkaria kunnes uni tuli silmään.

Jouluaattona heräiltiin siinä puolenpäivän aikoihin, ja äippä keitti riisipuuroa aamupalaksi. Make sai taas mantelin. Kahdelta käytiin viemässä kynttilät haudoille, ja kolmelta alkoi kirkossa jouluhartaus. Eipä tuo muuten olisi kiinnostanut mua lainkaan, mutta kun vaari soittaa pasuunaa mm. sellaisessa pienessä puhallinorkesterissa, joka tuolla kirkossa oli soittamassa, ja vaari oli ainakin väittänyt että tämä olisi hänen viimeinen soittokeikkansa. Eli sitä halusin mennä kuuntelemaan. Mutta se itse jouluhartaus ja kaikenmaailman lätinät ei kyllä taas kiinnostanut yhtään, ja ne papin pölinät oli tosi pitkäveteisiä.
Sieltä tultiin mutsille valmistautumaan, tehtiin laatikot ja muut sapuskat loppuun ennen kuin mummu ja vaari tuli puoli kuuden aikaan sinne valmiiseen pöytään. Ruoka oli hyvää, mutta maltoin tänäkin vuonna olla syömättä ähkyyn asti.
Ruuan jälkeen katsottiin Samu-sirkan jouluaattoa, ja siinä samalla kummit + Hilla tulivat kahville. Niiden jatkettua matkaa avattiinkin paketit, joita oli tänäkin vuonna hirvittävästi. Oonko mä muka vieläkin niin kiltti?
Loppuilta menikin lähinnä sohvalla löhöillessä.

Joulupäivänä lähdettiin yhden aikoihin ajamaan Snappertunaan faijan luokse. Siellä tuli melko perinteisesti syötyä, ihmeteltyä Ropsun (niiden 2,5v leonberginkoira) touhuja, ja otettua viiniä ja kaljaa. Iskä vähän enempi ku muut :P Välissä käytiin saunassa, kateltiin telkkaria ja juotiin vähän lisää. Mulla oli kamera sielläkin mukana, kun halusin ottaa Ropsusta kuvia, mutta joo, enpä muistanut sitäkään.

Sitten olikin jo tapaninpäivä, ja lunta tuli niin saatanasti. Lähdettiin faijalta kahden aikoihin, että ehditään Lohjalle vielä valosaan aikaan. Ja olikin ihan hyvä, koska siellä metsän keskellä meidän auton edestä mönki hirvi. Aluksi taisi olla tarkoitus että lähdetään jo sunnuntai-iltana takasin Saloon, mutta kun sitä lunta tuli sitten niin kamalasti, niin päätettiin olla mutsilla vielä yksi yö, että saadaan ajaa taas valosaan aikaan kotiin.

Nuno oli hirveän innoissaan kun se pääsi "mummulaan", Nikki ei niin hirveästi perusta siellä olemisesta. Ajattelin sen niin, että tämä meidän koti taitaa olla enimmäkseen Nikkin valtakuntaa, ja Nikki on ominut ainakin mut itselleen, ehkä Makenkin. Mutsin luona on kokonaan uusi ympäristö, ja siellä on kaksi ihmistä joita Nikki ei ole ominut itselleen. Kotona Nuno saattaa olla hieman syrjäänvetäytyvä ja passiivinen, mutta mummulassa se pyörii kuin hyrrä, leikkii vaikka aamusta iltaan, ja koko ajan täytyy saada olla kaikessa mukana ja sohvalla "mummun ja papan" rapsutettavana. Nikki taas siellä makoili lähinnä eteisen lattialla, ei se hirveästi meidän kanssa siellä sohvalla ollut, toisin kuin Nuno. Hassua :) Nuno olisi varmasti tykännyt jäädä sinne.

Nyt ollaan taas kotona, kissat huusivat myös koko paluumatkan. Hieman ehkä vähemmän kaupunki- ja taajama-alueilla kun lunta oli tiellä niin paljon, kai se sitten pehmensi kyytiä ja huminaa.
Sain ennen joulua uuden PS2-pelin (Jak II: Renegade), ja sitä voisi tässä pikkuhiljaa alotella. Ehdittiin täällä Salossa käydä postista hakemassa kissojen Zooplus-paketti (ostin vaan ruokaa, piti käyttää hyväkseen niiden joulukalenterista tullut -10% alennus), sekä hautausmaalla viemässä pari kynttilää. Nyt Make on kai Halikossa luistinostoksilla :D Mäkin haluun...

Lahjaksi saatiin:


Henni sai:
- Don Rosa: Pako kielletystä laaksosta -kirja
- 2 isoa Iittalan viinilasia
- lohikäärme väriä vaihtavalla "kristallipallolla"
- seinälle laitettava lohikäärme ja tikari
- äidin kutomat mustat säärystimet
- musta ruusukynttilä
- punaiset lasinaluset
- punaiset keittiöpyyhkeet
- Ural Mocca -pullo
- Lumenen meikinpoistoaineet ja kasvorasva kuivalle iholle
- musta fleece-poncho

Make sai:
- Eddie Izzard -fanipaita Cake or Death
- plektroja sekä plektrapidike kitaraan, ja plektrojen säilytystasku-avaimenperä
- viskiä ja konjakkia
- X-files complete series -boksi

Yhteiseksi saatiin:
- suklaata
- Kokki-pata
- kylpy- ja käsipyyhkeet
- kalenteri vuodelle 2011
- kahvipaketti, suolapähkinöitä, keksejä, glögiä
- rahaa yht. 1000€

Kissat sai:
- kaksi lelupalloa
- nameja
(sanoin kyllä äidille ettei kisuille saa ostaa mitään, kun ostin niille jo lahjaksi uuden pedin, nameja ja lelun :P)

Mun suvun puolella on ollut tapana antaa lahjoja aika paljonkin. Tänäkin vuonna sain lahjoja äidiltä, Makelta, Hannelta, molemmilta kummeilta, faijalta ja isovanhemmilta. Maken puolen suvun lahjomisprosessi on käsittääkseni vähän erilainen, ja Make saa lahjoja lähinnä äidiltään ja multa. Tietysti sitten mun äiti ja isä haluavat myös antaa lahjat Makelle, tai ehkäpä jotakin yhteiseksi (ja samaten Maken äiti on antanut myös mulle lahjan). Ja tietysti nyt kun asutaan yhdessä, aika moni noista munkin lahjoista on loppujenlopuksi yhteisiä.
Tuo X-files -boksi oli hauska :D Olin just vähän aikaa sitten puhunut Makelle, että vois alkaa katsoon X-filesia alusta. Mielestäni en kyllä maininnut siitä sillon kun ollaan oltu Maken mutsilla käymässä, mutta nyt on sitten mitä katsoa :D