Tämä saattaa olla vähän turha kokkailupostaus, koska tein noita juustotäytteisiä broilerin rintafileitä jo aiemmin. Mutta tästä versiosta tuli kyllä kevyesti 100 kertaa parempaa kuin tuosta aiemmasta :)

Broisku valmistettiin ihan samaan tapaan, mutta jätettiin juustoraaste välistä pois ja Koskenlaskija oli voimakasta sellaista. Mielestäni näin oli parempi, mutta Make sanoi että juustoraasteen kanssa oli parempaa x)
Päätin, että turhat hiilarit jätetään tällä kertaa pois ja otetaan tilalle pirusti kasviksia. Mä en juuri koskaan tee mitään kasviksista, varsinkaan tuoreista, enkä oo kokeillut hirveästi kasvisruokareseptejä. Tämä oli tarpeeksi yksinkertainen, ja tällä tavalla oon aikaisemminkin tehnyt aiemminkin uunikasviksia (ja silloin lisänä oli broilerin koipi-reisiä).

Mutta ruuasta tuli ehkä värikkäin, kaunein, ja maultaan paras terveellinen ruoka, jota olen ikinä tehnyt!

Uunikasviksia ja juustobroileria

Sillä aikaa kun Make väkersi noita broiskun rintafileitä, mä pilkoin kasvikset ja maustoin ne. Me käytettiin:

pienehkö parsakaali
pienehkö kukkakaali
3/4 kesäkurpitsaa viipaleina
2 porkkanaa viipaleina
punainen paprika
keltainen paprika
2 tomaattia isoina lohkoina

Kaikki pienemmiksi paloiksi ja sekaisin uunivuokaan. Päälle rypsi- tai oliiviöljyä ehkä reilu puolisen desiä ja mausteita oman maun mukaan. Itse laitoin suolaa ja aromisuolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, Välimeren yrttisekoitusta, sekä hieman tuota kuivamarinaadia, jota hierottiin broiskuihin. Tähän olisi voinut laittaa tuoreita yrttejäkin, mutta meillä ei nyt tullut niitä ostettua. Aikaisemmassa uunikasvisvuokahässäkässä käytettiin myös 1 sitruuna viipaleina, sipulia ja valkosipulia, mutta mun mielestä tämänkertainen oli parempi, ilman sipuleita ja sitruksia. Edellisessä kokeilussa taisi olla mukana myös perunalohkoja, mutta niitä ei nyt tähän laitettu niiden hiilareiden takia. Mausteita saa käyttää suht reippaalla kädellä, koska kasviksissa itsessään ei ihan hirveästi mielestäni ole makua. En todellakaan osaa itse kasviksia maustaa, ja olinkin yllättynyt että ne oli saanut mausteista makua just sopivasti. Paiston aikana broiskujen sisältä oli myös sitä sulatejuustoa valunut vähän kasvisten päälle, ja se toi kanssa vähän lisämakua.
Sekoitetaan kasvikset käsin jotta mausteet levittyy tasaisemmin. Kun broiskut on paistettu sen hetkisen pannulla, laitetaan ne kasvisten päälle, ja koko hoito uuniin 225 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Porkkanasiivut jäi vähän vielä rapsakoiksi, joten ne olisi ehkä hyvä esikeittää jos haluaa niiden olevan yhtä pehmeitä kuin muiden kasvisten.

Tätä tullaan ehdottomasti tekemään jatkossa useimmin, molemmat oltiin ihan haltioissamme kun syötiin :D Niin ja ostettiin tätä varten myös sokeriherneitä, jotka unohdettiin käyttää, joten ne laitetaan mukaan seuraavalla kerralla.