Eilen oli löhöilta, koska ulkonakin oli niin kamala keli ettei tehnyt mieli lähteä kävelylle. Katsottiin X-filesia ja väsättiin tonnikala-nachoja. Ne ovat mun mielestä mahtavia pieniä suolapaloja esim. illanistujaisiin, löhöiltoihin tai mihin vaan. Mutta jos isommalle porukalle näitä väsää, niin kannattaa valmistautua tekemään näitä tosi paljon. Me tehtiin näitä eilen neljä pellillistä, ja ahmittiin kaksistaan kaikki ihan helposti, ja vielä ois tehnyt mieli lisää :P Ovat hieman työläämpiä tehdä kuin sipsit ja dippi, mutta helpompi tosiaan ahmaista kitusiinsa :D
 

Tonnikala-nachot

1 pss nachoja
2 tlk tonnikalaa
3-4 rkl smetanaa tai ranskankermaa
1 tl sinappia
2 rkl ketsuppia
pippuria
muita mausteita oman maun mukaan
jalapenoja
juustoraastetta

Asettele ehjät nachot uunipellille leivinpaperin päälle. Rikkinäiset voi viedä ääntä kohti kokkailun lomassa :)
Tee tonnikalatäyte: valuta tonnikalat, sekoita niihin kulhossa smetana, ketsuppi, sinappi ja muut mausteet. Maista välillä ja lisää haluamiasi mausteita.
Levitä täyte nachojen päälle (pitäisi riittää noin neljään uunipellilliseen nachoja, riippuen kuinka tiheään tai harvaan ne asettelee) ja täytteen päälle jalapenoviipaleet ja pieni keko juustoraastetta. Kannattaa pilkkoa jalapenot hieman pienemmiksi, varsinkin jos ovat tulisia yksilöitä. Näin suupalasta ei tule liian tulinen. Toisaalta kokonainenkin jalapenoviipale voi olla sopivan tulinen, mutta alkaa varmasti tuntua kun näitä ahmii useamman peräkkäin. Jalapenot voi myös jättää kokonaan pois jos maustaa tonnikalatäytteen tulisemmaksi. Hyväksi havaittu systeemi on myös korvata jalapenojen tulisuus tölkillisellä chilitonnikalaa (jolloin 1 tlk tavallista tonnikalaa ja 1 tlk chilitonnikalaa).

Paistetaan 200 asteessa n. 10 minuuttia, jotta juusto sulaa.

Ohjeen löysin vuosia sitten Demistä, ja alkuperäisessä ohjeessa nachojen päälle laitettiin myös sipulirenkaita ja tomaattiviipaleita. Mielestäni kuitenkin sipulirenkaat maistuivat niissä liikaa, ja tomaatti taas vetisti nachot ikävästi.