Mun oli pakko tätä postausta venyttää vähän. Tämähän ois kuulunut julkaista jo eilen, mutta mä söin eilen niin huonosti, että päätin julkaista tän vasta tänään. Tuli eilinen vaan istuttua sohvalla ja surffailtua eBayssa, ja unohdin siinä syödäkin, kalorivajetta tuli siis ihan liikaa, eikä mun syömisistä olis ollut kenellekään iloa :D

Oon nyt parisen kuukautta ollut ilman perunaa, pastaa, riisiä ja leipää, ainoastaan pari kertaa oon sortunut vehnäjauhopohjaisiin pitsoihin sekä Iskender-kebabiin, ja leiväksi löysin ruishapankorput, joissa on hiilareita ihan tuhottoman vähän. Syön pääasiassa täysrasvaisia tuotteita, mutta esim. maito on rasvatonta. Lisäksi syön marjoja ja hedelmiä enemmän kuin karppaajat yleensä, ja todennäköisesti kasvisten syönnissä olisi vieläkin parantamisen varaa.

Mutta eilen tehtiin täytettyjä kesäkurpitsoja, ja ne on kyllä niiiiiiiiiiiiin hyviä! Iltapalaksi vedin vaan jugurttia ja hapankorppuja.

Täytetyt kesäkurpitsat

2 isoa kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
400g jauhelihaa
paketillinen Violan paprika-chili -tuorejuustoa
päälle juustoraastetta oman maun mukaan

Paista ja mausta jauheliha oman makusi mukaan, ja lisää joukkoon pieneksi silputtu paprika (+ sipulia tms. millä haluat kurpitsat täyttää). Leikkaa kesäkurpitsat ensin halutessasi puoliksi (on helpompi käsitellä pienempinä), ja sitten puolikkaat vielä halki "veneiksi", päät voi leikata pois. Koverra kesäkurpitsan sisustaa lusikalla sen verran, että se kaikkein pehmein osa, siemenkota lähtee. Tuon sisustan voi tietysti lisätä vielä täytteeseen, mutta jos täytettä on liikaa se ei mahdu veneisiin.
Laita veneet uunivuokaan ja täytä ne. Täytteen päälle laitetaan vielä tuorejuustoa nokareina, ja lopuksi kuorrutetaan täytetyt veneet juustoraasteella. Paistetaan 200-asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Vähempikin riittää jos haluaa kurpitsoihin enemmän purtavuutta.
Mun mielestä tuo tuorejuusto on hyvin suuressa asemassa siinä kuinka mielettömän hyviä nuo on, joten siksi sitä on reilusti :D

 

Marja-raejuustojugurtti

1 dl raejuustoa
1,5 dl turkkilaista jugurttia
n. 1 dl (loraus) sokeroimatonta mehukeittoa, esim. persikka-vadelma
1 dl pakastemarjoja

Normaalisti juon tämän lasista, enkä jaksa aina sulattaa joukkoon marjoja, mutta se olisi ollut kovin epävalokuvauksellinen, niin tein nyt vimosen päälle :D Äiti kysyi kauhuissaan että laitanko mä raejuustoa jugurttiin. Kyllä laitan, se on hyvä proteiinilisä, eikä se maistu tuolla jugun joukossa. Vähän kuin kaupasta saatava cottifrutti. Turkkilaisessa jugussa on vähän hiilareita ja se on täysrasvaista. Makeutusta tulee tarpeeksi mehukeitosta vaikka se onkin sokeroimatonta, eli ei ainakaan omasta mielestäni kaipaa lisäksi esim. sokeria. Aluksi, ennen kuin aloin käyttämään mehukeittoa, laitoin sekaan vain pakastemarjoja, jolloin makeutuksena käytin vaahterasiirappia. Mehukeitto on kuitenkin parempi vaihtoehto. Tätä syön aamu-, ilta- tai välipalaksi, on niin helppo valmistaa ja syödä, ja nälkä pysyy poissa kauan.

 

Tänään tällaista:

Ihan vaan kanasalaattia, missä oli jäävuorisalaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia, paprikaa, salaattijuustoa, cashew-pähkinöitä, sekä uunissa paistettua broilerinfilettä pienempinä paloina, salaattikastikkeena lusikallinen majoneesia. Ekaa kertaa kokeilin uunin grillivastustoimintoa tuon kanan kanssa, mutta en tiedä oliko siinä mitään eroa tavalliseen. Yleensä tulee kanasalaattiin ostettua hunajamarinoituja fileesuikaleita, mutta nyt ostettiin fileeleikkeitä ja marinoitiin ne vieläpä itse. Tosin valmismarinadilla, mutta kuitenkin :D

Tällä viikolla on tullut sorruttua pääsiäissuklaapatukoihin ja lakuun, muutama lakupala siis jälkkäriksi.