Koitin pari päivää kuumeisesti miettiä mistä kirjoittaisin tähän aiheeseen. Onhan niitä merkittäviä hetkiä elämässä, hyviä ja huonoja, minkä sieltä nyt sitten valitsee? :S Olen tylsä ja päätin tavallaan matkia Heidiä, ja mun "se hetki" on päivä jona Nylon Beat lopetti. Ja nimenomaan hyvällä tavalla, ei huonolla :) Kyseiseltä illalta on vain hyviä muistoja.

Joskus vuoden 2002 tienoilla Nylon Beatin fanisivuille, NylonBeat.orgiin (tuttavallisemmin NB.org) perustettiin kunnon keskustelufoorumi, jonne tietysti liityin. Myöhemmin sivusto laajeni sen verran, että se muuttui NB:n viralliseksi sivuksi. Foorumi oli sen pari vuotta todella aktiivinen, minä yksi niistä aktiivisimmista käyttäjistä, "murtsi" oli nickini. Myös Nylon Beatin osa jäsenistöstä oli aktiivisia käyttäjiä (mm. Erin, kitaristi Vesa ja basisti Harri), ja vastailivat kysymyksiin ja chattailivat meidän fanien kanssa. Tuolta foorumilta sain hirveästi uusia ihania kavereita, ja pari miittiäkin järjestettiin normikeikkojen lisäksi. Sitten kuultiin, että Nylon Beat lopettaa, heittää jäähyväiskiertueen ja kaksi jäähyväiskeikkaa (ikärajaton ja K-18) Helsingin Maestrossa uudenvuodenaattona 2003-2004. Se oli monille kova paikka, ja moni oli tietysti tulossa katsomaan joko jompaakumpaa tai molempia keikkoja, joten päätettiinkin järjestää jonkinmoinen miitinki kyseiselle päivälle. Tehtiin keikoille NB.org -kyltti, jotta ihmiset tietävät minne tulla jos kuuluu foorumin väkeen.

Ikärajaton keikka meni vähän taka-alalla katsomiseksi. En muista mahdettiinko siellä myydä alkoholijuomia ollenkaan... Joka tapauksessa keikan jälkeen oli nimmarinjakotilaisuus, ja lisäksi me NB.orgilaiset päästiin nimmarikeikan päätteeksi Jonnan ja Erinin kanssa yhteiskuvaan :) En viitsi sitä kuvaa laittaa tänne jos muut foorumilaiset ei tykkääkään nähdä pärstäänsä täällä ;) Eräs foorumilainen oli teettänyt kultaiset Nylon Beat -logo-kaulakorut Jonnalle ja Erinille, jotka samalla heille luovutettiin, ja me halukkaat fanit oltiin tilattu itsellemme samanmoiset hopeiset korut. Lopuksi Jonna ja Erin kysyivät porukalta ketkä kaikki ovat jäämässä myöhemmälle keikalle. Nämä sitten saivat backstage-passit kaulaansa :) Mä siitä häivyin erään foorumilaisen kanssa kiskomaan pussikaljaa, vai mitä lie viiniä mukana mahtoi ollakaan :D Tultiin takaisin hyvissä ajoin ennen keikkaa ja hengailtiin muiden foorumilaisten kanssa. Kaikki osalliset varmasti olivat sen NB.org -kyltin jo nähneet, ja sain idean koristella kyltin keikalle osallistuneiden nimmareilla. Harmi ettei tullut mieleen aiemmin, olis saanut alaikäistenkin fanien nimmareita messiin!

Myöhemmälle keikalle änkesin eturiviin, ja siinä olikin aika hyvä nousuhumala päällä. Se fiilis oli aivan uskomaton, kun me kaikki foorumilaiset, kaikki fanit odotettiin sitä keikkaa jännittyneinä, tietäen että se on bändin viimeinen keikka, miettien saako sitä koskaan enää huutaa NB-keikalla "MIAAAAAAUUUUU!" tai laulaa Rakastuin mä looseriin. Koko keikka meni hyvissä fiiliksissä tanssien ja laulaen, kunnes vikojen biisien joukossa tuli Jos. Huomasin että vieressäni oleva foorumikaveri oli itku kurkussa, ja se aiheuttaa mussa aina sellaisen ketjureaktion, eli tietysti muakin alkoi itkettää! Jenni kyllä väittää että hän alkoi itkemään koska näki mun itkevän, ja mä väitän päinvastaista, mutta anyhow, siinä sitten itkettiin yhdessä :D Ja mulla ei siitä itkusta tullut loppua millään vaan itkin koko loppukeikan. Siinä taisi vielä vikana biisinä tulla kaikenlisäksi joku Teflon Love tai vastaava bailausbiisi ja mä vaan parkusin x) Keikan loputtuakin pyyhin vielä kyyneleitä silmistä ja kaikki kaverit vaan taputtelivat olkapäälle että "ei tää mikään maailmanloppu ole" :D Kun siitä ei kyse ollut ollenkaan. Höh.

Keikan jälkeen me, jotka saatiin ne backstage-passit, mentiin vielä bäkkärille. Siellä oli tietysti kaikki Nylon Beatissa vähääkään vaikuttaneet tyypit, bändiläisten ystäviä ja perhettä, ja sitten meitä foorumilaisia. Olin siinä vaiheessa jo melko humalassa, mutta muistan silti nämä jutut hyvin :) Keräsin bäkkärilläkin ihmisten nimmareita siihen kylttiin, aina Ilkka Vainiosta ja Risto Asikaisesta Kanaan :D Erityisen hyvin jäi mieleen, kuinka mukava NB:n entinen taustatanssija Wille oli! Ja jossain vaiheessa tussikin teki tenän ja jouduin kaikilta tyypeiltä kysymään tussia lainaksi :P
Jossain vaiheessa bäkkärillä oli vielä pienet valokuvaussessiot ainakin meidän foorumilaisten kanssa, ja yllättävää kyllä, jopa minä oon suht onnistunut yhteiskuvassa! Kerta se on ensimmäinenkin. Ja toistaiseksi ainoa :P

Oikeasti tuo ilta oli aivan loistava, enkä tuu ikinä unohtamaan sitä, että me päästiin idoliemme vikalla keikalla bäkkärille. Jonna ja Erin kyllä ottivat fanit huomioon :)
Kesällä 2007 Nylon Beat teki parin keikan comebackin Toton lämppärinä. Sillon meitä oli myös ex-foorumilaisia siellä melko paljon. Siellä fiilis oli myös niin mielettömän ihanan odottava, ja sitten kun siinä oli ne kaikki vanhat NB-kaverit ympärillä yhtä lailla odottamassa keikkaa :) Ihan mahtavaa.


(klikkaa kuvia isommaksi)


Kiitos todella paljon kaikille mukanaolleille!