Asennettiin hätävaraksi Maken koneelle Photarin trial-versio, jotta mä pääsen edes jotakin kuvia laittelemaan näytille x) Oma kone on huollossa vielä muutamia päiviä, tänään siihen oli kuulemma tilattu jotain varaosia...

Mutta siis muutaman viikon kuvat olivat kamerassa, suurin osa niistä kissakuvia kuten aina (koska that's my life). Ajattelin, että niitä esille laittaessa voisin vähän kertoilla miten Nemo on meille sopeutunut, onhan niistä sen edellisistä varsinaisista kuulumisista jo jonkin aikaa.
Nemo on siis nyt ollut meillä 2kk, joka kuulostaa ihan älyttömän lyhyeltä ajalta. Tuntuu kuin se olisi ollut meillä jo pidempään, varmastikin siksi että tosiaan ollaan kotona päivisinkin.

Nikkin ja Nunon kanssa se tulee jo ihan mahdottoman hyvin toimeen. Se huomasi, että Nikki tykkääkin tehdä sen kanssa enemmän juttuja kuin Nuno, joka lähinnä haluaa oleskella yksin, ja häiriintyy enemmän Nemon leikkiyrityksistä ja yleensä lähteekin vain tilanteesta pois. Nikki lähtee niihin useammin mukaan, ja Nemosta ja Nikkistä onkin hyvää vauhtia tulossa varsinaiset paita ja peppu, majakka ja perävaunu. Sähinääkin kuulee vielä sillon tällöin, onhan noi pennut välillä varmasti ärsyttäviäkin ;) Nuno ei koskaan lyö Nemoa, mutta Nikki lyö ja sylkee esim. sellaisissa tilanteissa kun Nemo yllättää/pelästyttää sen, roikkuu roikkumistaan, tai jos Nikki saa multa huomiota, ja Nemo tulee viereen ihmettelemään ja hengailemaan.
Mutta Nikki ja Nemo vetävät täällä rallia päivittäin, ja usein ne makoilevat ja nukkuvatkin jos nyt eivät ihan vierekkäin, niin ainakin melko lähekkäin :) Lisäksi ne on kehitelleet itselleen uuden pöljän leikin, jossa Nemo kaivautuu eteisen kynnysmaton alle, ja Nikki alkaa kynsimään sitä Nemon aiheuttamaa kohoumaa matossa päältä päin :P Tekevät sitä monta kertaa päivässä, ja kyllä on matot rutussa.

Yhtenä päivänä olin makkarissa lukemassa, ja niin olivat kaikki karvavarpaat mamman mussukoita, ja tulivat kaikki ottamaan päikkärit samaan huoneeseen :) Siinä Nikkikin alkoi oikein söpöstelemään Nemon kanssa, ja mä olin taas ihan liikuttunut...

En tainnut täällä blogin puolella kertoakaan, että eräänä päivänä todistin Nikkin tulevan tyrkylle Nemon pestäväksi :) Nikki vilkuili Nemoa tässä sohvalla siihen tyyliin että se ajaa sen kohta tästä pois, mutta mun yllätyksekseni se kellahtikin Nemon kylkeen, jolloin se alkoi antaumuksella pesemään Nikkin nassua :) Ja voi sitä Nikkin ilmettä kun se nautti! Se oli tosi iso juttu, koska se kesti niin kauan, eikä Nikki ole sitä Nunonkaan kanssa tehnyt kuin korkeintaan kahden käden sormilla laskettavan kerran, ja Nuno on sentään asunut meillä paljon pidempään. Tässä vielä pari kuvaa siitä edellisestä episodista: 

No joo. Kesä tulee taas ryminällä, ja meillä on täällä sisällä jo semmoiset +26 astetta lämmintä. Välillä on vähän tukalaa, mutta onneksi parvekkeelle alkaa aurinko porottaa vasta myöhään iltapäivällä. Pyritään melkein koko päivä pitämään parvekkeen ovea auki, jotta sisäilma edes vähän viilenisi, mikä tarkoittaa sitä, että kissoilla on vapaa pääsy sinne koko ajan. Tosi hyvin ne partsilla viihtyykin, ja Nemo välillä ottaa siellä kuljetusboksissa tai raapimapuussa monenkin tunnin päikkäreitä. Tuo meidän seinään kiinnittämä hylly on kyllä vähän ongelmallinen, kun se ei oikein pysy seinässä... Muutamaan kertaan ollaan saatu ruuvata se sinne uudelleen. Auttais varmaan jos ei tarttis käsin niitä ruuvata x)

Äitienpäivänä me käytiin Lohjalla mun äidin luona. Päätettiin, että otetaan yksin Nemo sinne mukaan, jo pelkästään sen takia, ettei meillä ole toistaiseksi kuin kaksi kuljetuskoppaa, enkä halua änkeä kahta kissaa samaan koppaan, siitä ei tuu mitään. Nemo siis kyytiin ja köröteltiin Lohjalle. Nemo oli suurimman osan matkasta ihan hiljaa, mutta sitä stressasi kovasti, ja oli varmaan kuumakin, kun se lähestulkoon läähätti, ja kuolasi kauluksensa ihan märäksi :/ Yhdessä vaiheessa se pitikin tosi ilkeän kuuloista kurlaavaa nau'untaa, ja tajusin, että koppaan paistoi suoraan aurinko, joten pysähdyttiin hetkeksi ja vaihdettiin kopan puolta. Sitten oltiinkin loppumatka hiljaa.

"Mummolassa" oli tosi jännää. Loppujen lopuksi se ei ihan hirveästi ujostellut, vaikka olin varautunut siihenkin, että se olisi sängyn alla koko vierailun ajan. Oli se kyllä sielläkin, eikä esim. käynyt syömässä, juomassa tai laatikolla kertaakaan, mutta aika paljon se oli ihan näkösälläkin. Nemo on kaikenlisäksi niin älyttömän kiltti, että sen tieltä äiti ei joutunut raivaamaan koko kasviarsenaaliaan vierashuoneeseen :D Tai mitään muutakaan. Mutsilla on eteisessä peiliovet, ja nehän oli tieteskin jänniä, kun sieltä koko ajan tuijotti joku ihan vieras tyyppi!

Meillä oli myös Nunon lainavaljaat mukana, ja päästiinkin ekaa kertaa Nemon kanssa valjastelemaan :) Valjaat oli tosi helppo saada päälle (tietty, kun Nemosta on kyse), ja todettiin Nemon olevan täsmälleen saman kokoinen Nunon kanssa, kun ei valjaita tarvinnut edes säätää. Ruusa aikoinaan sai valjaista hirveän hepulin, mutta Nemo oli niiden kanssa aika rennosti, ja nehän unohtui nopeasti kun päästiin ulos asti. Kovasti poitsu ihmetteli nurmikkoa, kukkia ja vaikka mitä, naukui ja selitti paljon, ja aika pian halusi takaisin sisälle. Vähän myöhemmin käytiin kuitenkin vielä etupihan puolella katsomassa, sillä mutsin takapihalle porottaa aurinko niin kuumasti, ettei siellä itselläkään oo kauhean mukava olla. Mutta kivasti Nemo ulkona kuitenkin tallusteli, eikä se tärissyt tai ollut mitenkään paniikissa. Täytyy Nempalle vielä ostaa ihan omat valjaat ja oma nimilaattakin :) Jos sitä kohta uskaltautuisi käymään tossa meidän sisäpihallakin.

"Mummolassa"käynnin jälkeen oli tarkoitus vaan viedä Hannelle lainakirja takaisin, mutta koska se oli menossa vielä käymään meidän mummulle, ja äiti oli menossa sinne myös, niin päätettiin piipahtaa siellä näyttämässä Nemoa ja viemässä kirja sinne. No eihän se lähtö ihan niin nopeesti sitten sujunutkaan, vaan istahdettiin hetkeksi alas ja päästettiin Nemo tutkimaan vielä toistakin uutta paikkaa, "isomummolaa" x) Siellä se oli jostain syystä paljon reippaampi, tutki vaan huoneet läpi ja oli melkein koko ajan näkösällä. Kauaa me ei siellä kyllä enää oltu, sillä Nemppa ei tosiaan ollut koko reissun aikana käynyt laatikolla, eikä olis sielläkään käynyt, eli piti päästä kotiin jo. Täällä se kävikin samantien pissalla.
Mutsi ja Reiska lupasivatkin tulla meille kissavahtiin juhannukseksi, vaikka olin jo varautunut kuskaamaan kissat niille. Mutta mikäs siinä sitten, jollei niitä häiritse kerrostalo- ja cityjuhannus. Sanoin kyllä, että saavat lähteä juhannuksen viettoon Lohjallekin jos haluavat, kunhan kissoilla on ruokaa :)

Mitäs vielä... No siinä taisi tulla tärkeimmät. Tässä parin kuukauden sisällä olisi tarkoitus viedä Nemo kastroitavaksi.
Kaikenkaikkiaan Nemo on siis kotiutunut tosi hyvin, ja se vapun ajan vuorokausi yksin tyttöjen kanssa oli ilmeisesti sujunut myös ihan hyvin. Ja Nemo on niin äärettömän kiltti ja lutunen <3 Ei se ole kertaakaan tehnyt mitään jäyniä tai pahojaan, ja aika harvoin joudun sitä mistään komentamaan (korkeintaan orvokkien syönnistä, mikä on ihan turhaa kun Nuno ne kukat kuitenkin syö sillon kun mä en nää). Aamuisin se juoksee jaloissa keittiöön, mikä on jokseenkin hasardia, ja piipittää vaativasti aamupalaa. Ja siis se kasvaa ihan silmissä... Se on jo Nunon kokoinen, eikä varmasti mene kauan kun se menee jo Nikkistäkin ohi. Siitä saattaa tulla aika iso poika :D
Sylissä se on ihan rento, on ihminen sitten seisaaltaan, istualtaan tai makuulla, Nemo vaan kehrää ja tarkkailee. Ja nykyisin saan jo vähän pussaillakin sitä ;) Se on äärettömän helppo käsitellä muutenkin, se vaan kehrää ja tarkkailee mitä sille tehdään. Kirjoittelin Nemon luonteesta vähän enemmän tuonne Nempan omalle sivulle.

Nikkistä ja Nemosta on paljon seuraa toisilleen, mutta hellittelen kyllä kaikkia kissoja päivittäin, myös Nunoa. Nuno ei tosin enää tule yhtä herkästi leikkimään esim. jonkun huiskan kanssa. Nunolla on nyt sama vaihe kuin mikä Nikkillä oli Nunon tultua. Leikkisämpi kaveri vie sen leikin itselleen, joten toinen vähän väistää. Niinpä Nuno on ehkä jäänyt vähän vaille aktiviteetteja, mutta tarkoitus on jatkaa naksutinkoulutusta suljettujen ovien takana (koska Nemo tulee ryöstämään kaikki namit) taas pikkuhiljaa :) Nuno niin kovasti siitä tykkää.

Tällainen "pieni" kattikatsaus vaihteeksi. Hah, vaihteeksi! x)