Keskiviikkona 25.5. ilmestyy Nylon Beatista tutun Erinin ensimmäinen soololevy Hunningolla. Virallinen ilmestymispäivä on siis tuo, mutta tänään se ilmestyi jo iTunesissa ja esim. MTV3 download storessa, ja lisäksi sen on tänään voinut kuunnella jo Spotifyssa. Tätä levyä on odotettu kovasti aina Nylon Beatin lopettamisesta lähtien, ja nyt puoli päivää levyä kuunneltuani voin sanoa, että oli kyllä kaiken odottamisen arvoinen :)

Erinin musakuvioista kerroinkin vähän jo täällä, joten en noita taustoja enempiä viitsi jaaritella. Oon äärimmäisen huono lokeroimaan musiikkia mihinkään genreihin, mutta eniten tätä voisi kai luonnehtia akustiseksi folkpopiksi, ja itseasiassa ensisinkku Vanha nainen hunningolla aika hyvin alleviivasi mielestäni, millaista musiikkia on luvassa. Levyn biiseistä kuitenkin valtaosa on rauhallisempaa materiaalia, jossa Erinin todella paljon kehittynyt lauluääni pääsee oikein todella oikeuksiinsa. Mä en ole aikoihin kuullut mitään Erinin laulamaa jollei tuota sinkkua oteta mukaan, ja tuon biisin ollessa levyn ensimmäinen, luulin toisen biisin alkaessa, että se on joku Spotifyn mainosbiisi! Olin ihan että "onks tää Erin?!" :D Mutta poissa on siis se joidenkin karsastama Nylon Beatin aikainen honotus, ja Erinin ääni on tosi puhdas ja kirkas, ja se osaa tosi hienosti käyttää ääntään.
Tää menee taas ihan ylistykseksi, koska en olis uskonut pitäväni mistään tämän genren musasta näinkään paljon, oli se sitten kuinka Erinin esittämää. Oli siis positiivinen yllätys. Nuo levyn herkimmät biisit ovat niin koskettavia, että mulla on meinannut tässä jo useasti päästä parku - taas vaihteeksi :D

Aluksi tuntui, ettei biiseistä mitään suosikkeja voi edes valita, mutta tässä kuunteluiden myötä ne suosikit ovat pikkuhiljaa joukosta erottuneet. Eli jonkinnäköinen TOP5:

1. Vanha sydän
2. Ole vaan
3. On elämä laina
4. Ootte idioottei
5. Alouette / Vanha nainen hunningolla

Tuo viimeinen oli aika vaikea valita, koska noiden kahden lisäksi siihen olisi voinut hyvin valita vielä Ei se siitä tai Kokeile mua. Noin yleisesti muhun vetosi enemmän nuo rauhalliset fiilistelybiisit ja niissä tietyt melodiset koukut ja Erinin äänen hienot vivahteet :) Levyn "iisimpää" ja menevämpää antia ovat biisit Vanha nainen hunningolla, Kokeile mua, Popeda ja Ootte idioottei, ja mielestäni heikoimpia biisejä (jos niitä nyt tarvitsee valita) olivat Popeda, josta tulee seuraava sinkku, Sä et olisi aamulla siinä sekä Onko se oikein.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän levyyn :) Kertokaahan mielipiteitänne, jotka ootte jo kuunnellet!
Itseltäni tämäkin levy saa pelkkää rakkautta <3

Vanha nainen hunningolla -biisisistä tehtiin myös ihana ja tunnelmallinen musavideo, mun mielestä tästä videostakin välittyy sellainen samankaltainen tunnelma kuin koko levystä :) 


Joku oli myös ehtinyt jo upata Youtubeen On elämä laina -biisin, joten tässäpä sekin: