En tiedä tarkoittaako tämä sitä, että mitä on viimeisen 30 päivän aikana tapahtunut, vai mitä tapahtuu tämän kuukauden, eli kesäkuun aikana, joten ajattelin kertoa kesäkuusta.

Tämän kuun vietän työelämävalmennuksessa siellä taidepajalla, ja todennäköisesti olen siellä vielä aika pitkäänkin. Loppukuusta pitäisi sitten mennä tekemään jatkosopimus. Nämä pari viikkoa oon koristemaalaillut niitä koristeperhosia, mutta eilen päivän päätyttyä maalaamatta jäi enää muutama, joten ensi viikolla alottelen jotain toista projektia. Oon ihan hyvin viihtynyt siellä, mitä nyt välillä meinaa mennä hermo eräiden venäläisten kanssa, ja lisäksi mulla soi nyt päässä Radio Melodian biisit ja mainokset :P

Ensimmäisenä työpäivänä satoi, mutta sen jälkeen onkin ollut pelkästään aurinkoista, ja tällä viikolla mieletön helle. Eilen oli kaikkein pahin, me kun seisoskeltiin tuossa torin laidalla Maken kanssa, niin ihan tuli fiilis kuin olis jossain Kreikassa, aurinko porotti tosi kuumasti eikä edes tuulenvire käynyt. Viikonlopun jälkeen on luvattu ukkosta ja sateita, ja vähän viileämpää ilmaa, mikä sopii mulle ihan hyvin. Tällaiset viikon kestävät hellejaksot on mun mielestä vielä ihan ok, kunhan ilma, ja etenkin huoneilma pääsee välissä viilentymään. Meillä on taas sisällä aikasta kuuma, mittari näyttää n. +29. Tuulettimet pauhaa yötä päivää, ja parvekkeen oveakaan ei voi pitää auki jos lasit on auki, eikä siitä iltaisin olis mitään hyötyäkään, kun aurinko paistaa tohon iltapäiväviidestä siihen asti kunnes laskee, joten kannattaa pitää se ovi ihan kiinni vaan... Yöllä sitä mielellään pitäisi partsiltakin kaikki luukut auki, mutta ei me voida niin pitkäksi aikaa kissoja lukita jonnekin keittiöön tai makkariin, ne tulis hulluiksi.
Mutta ensi viikkoa odotellessa siis. Sit vois viimeistään juhannukseksi Kauhajoelle tulla hyvät ilmat.

Nikki on tehnyt samat temput kuin viime kesänä, ja sillä on virtsatietulehdus päällä. Pari viikkoa se on syönyt jo antibiootteja, ja eilen käytiin eläinlääkärillä otattamassa kontrollinäyte. Kovasti mä torstain ja perjantain odottelin, että se kävis laatikolla pissalla ja saisin ite otettua sen näytteen, kuten aiemminkin, mutta tällä helteellä kissat syö ja juo superhuonosti, joten ei se sitten klinikan aukioloaikana käynyt pissalla ollenkaan. Jälleen saan kiittää itseäni siitä, että olin tarpeeksi fiksu ottaakseni Nikkille vakuutuksen aikoinaan. Näiden pissavaivarumbien aikana vuosittaiset vakuutusmaksut on kyllä maksaneet itsensä jo takaisin. Jos vaikka miettii tuota eilistäkin operaatiota, se olisi ilman vakuutusta tullut maksamaan 106€, mutta vakuutus maksoi siitä niin suuren osan, että itselle jäi maksettavaksi 26€ :) Siinä puhutaan jo aikamoisesta säästöstä. Niinpä meillä onkin nyt eläinlääkärikuluvakuutus kaikilla kissoilla. Kirpaseehan se reilu 300€ vuodessa näistä kaikista kisuista, mutta nuo pissavaivatkin on niin yleisiä, ja kuuluu korvattaviin hoitoihin, niin kyllä sen maksaa. Nytkin ollaan Nikkin kanssa ravattu tuolla lääkärissä niin paljon, että vähintään 200€:n edestä on  vakuutus maksanut itseään jo takaisin.
Niin, Nikkin pissassa oli vielä vähän valkosoluja ja näyte jätettiin taas bakteeriviljelyyn. Saatiin siksi ajaksi vielä lisää antibiootteja, ja soittelen sinne tiistaina, että miten kävi. Toivottavasti näytteessä ei alkaisi bakteerit kasvaa, koska Nikkin lääkitseminen tässä loppuvaiheessa on ollut ihan überhankalaa -.-

Torstaina täällä oli tämän kesän ensimmäinen iltatori, ja koska mä en oo aiemmin käynyt Salon iltatorilla, niin raahasin Maken mukanani sinne. Kovin tarkkaan me siellä ei niitä pöytiä kierrelty, koska mun ballerinat hiersi pikkuvarpaisiin tosi kipeät rakot :( Tiedänpähän ainakin olla käyttämättä niitä jos vähänkään joutuu kävellä... Ostettiin sieltä sitten vaan litran verran pistaasipähkinöitä, poikettiin Rockin' Hoodin terassilla ja tultiin kotiin.
Tän helleaallon aikana oon ollut ihan poikkeuksellisen ulkoilevainen. Oon parvekkeella lukenut kirjoja, oon raahannut Maken joen varteen lukemaan kirjoja, vienyt sitä jätskille ja terassille, ja keskiviikkona raahasin sen rannalle :D Me nimittäin viime kesänä tehtiin se moka, että nysvättiin se hellejakso sisällä, missä oli ihan sairaan kuuma. Niinä päivinä helpotti huomattavasti, kun jaksettiin raahata itsemme rannalle. Siellä tuuli sen verran mukavasti, ja sai käydä järvessä pulahtamassa, niin oli huomattavasti mukavampi olla. Niinpä mä ajattelin, että lähetään nyt sitten suosiolla ulos, ja olishan se kiva saada jonkinlaista päivetystä muutenkin kuin käsivarsiin :)
Keskiviikkona tosiaan mentiin Vuohensaareen rannalle pariksi tunniksi. Siellä oli ihan älyttömän kuuma, eikä sinne rannalle juurikaan tuullut, tai jos tuuli niin se oli ihan yhtä kuumaa ilmaa. Ei siellä kauaa tarvinnut maata kun jo teki mieli pulahtaa mereen, ja sinne mä sitten uskaltauduinkin, kun huomasin ettei siellä plutaakaan pelkät muksut, vaan lähes kaikki rannan aikuisetkin kävi siellä. Ja merivesi siellä olikin jo tosi lämmintä :) Ei se vesi siellä mitään puhdasta kylläkään ole, mutta se viitisen minuutin dippaus kyllä helpotti oloa paljon, ja sen jälkeen oli taas sata kertaa mukavampi jatkaa auringonottoa. Eli tänä vuonna talviturkki tuli heitettyä jo aikaisessa vaiheessa, ja vieläpä mereen :) Oli tarkoitus mennä vielä loppuviikosta toiselle rannalle, mutta torstaina odotin koko päivän että Nikki pissaisi, ja eilen sitä piti vahtia kun se heräsi rauhoituksesta. Ei sillä, eilen oli kyllä niin tukalan kuuma, ettei varmaan olis jaksanut edes rannalla lojua. Katotaan nyt sitten seuraava nätti päivä sille toiselle rantareissulle.
Tänään on tarkoitus mennä juhlistamaan Markuksen ja Taijan synttäreitä.

Ensi viikon tiistaina mulle on varattu optikolta aika piilolinssitarkistukseen. Mua alkaa rassata, kun laseja saa olla jatkuvasti puhdistamassa, eikä voi esim. käyttää aurinkolaseja. Äiti ensin ehdotti, että menisin katsomaan arskoja vahvuuksilla, mutta kun oon jo paljon aikasemmin harkinnut noita piilareita, niin samapa tuo on ottaa sitten piilarit. Sitten voi käyttää mitä arskoja vaan :P Menee kyllä varmaan aika moneen otteeseen hermot kun koitan opetella niiden piilareiden silmiin laittamista, mutta se todennäköisesti on sen arvoista. Sieltä pitäis saada mukaansa kuukauden kertakäyttölinssit ilmaiseksi, mutta ajattelin mahdollisesti ostaa myös jatkuvakäyttöiset linssit.

Tiistaina olis tarkoitus tavata pitkästä aikaa ihanaista Henriikkaa, joka poikkeaa Salossa :) Toivottavasti vaan aikataulut osuu yksiin ja päästään vaikka jätskille.

No sitten, pari viikkoa enää juhannukseen ja Nummirockiin! Sitä ennen pitäisi vielä ostaa pallogrilli sun muut tarvikkeet, ruokaa ym., ja sitten äitiä ja Reiskaa varten täytyy puunata kämppä hyvään kuosiin, että ne jaksaa olla täällä :) Nyt ekaa kertaa ne tulee meille kissavahdiksi, ennen ollaan aina viety kissat niille. Täytyy kyllä sanoa, että itsellä on aika helpottunut olo, tietää että näin päin kissoillekin on mukavampaa, ja tulee kissojen puolesta stressattua vähempi.

Nummen lisäksi tässä kuussa ei ole tiedossa ainakaan mitään valmiiksi sovittuja menoja. Tuskakin on tänä vuonna vasta heinäkuun lopussa. Kesällä on kyllä tarkoitus käydä porukalla Tampereella ja Särkänniemessä, mutta ei oo ollut mitään puhetta millon sinne pitäisi mennä.