Nimi: Mirandos Frodo Baggins
Kutsumanimi: Nemo
Rotu: ragdoll
Sukup.: uros
♥: 10.11.2010
Rek. nro.: (FI) SRK LO 85549
Väri: ruskeanaamio mitted
Kasvattaja: Mirandos - Paakki Riitta, Masala
Omistaja: Johansson Henni, Salo

Lempinimet: Nemppa
Lempiruoka: raksut, broileri, sei, Latz
Lempiherkku: jugurtti + muut maitotuotteet, juusto
Lempilelu: ihan kaikella on tosi kiva leikkiä, mutta paperisutturat on ykkösiä!
Lempipaikka: kiipeilypuu, parveke

Sisarukset:
u. Mirandos Samwise Gamgee
n. Mirandos Galadriel


Suku:

i: Krickelins Merlin
ii: IC Ragedy's Gee It's Ka'imi
ie: Krickelins Daisy
iii: Ragedy's Divine Lotus
iie: Sunshine Raggies Orana Mirrhi
iei: EC Krickelins Tamino
iee: Krickelins Kit-Kat
e: Mirandos Mad About You
ei: IC MT Dolls Mysterious Mico
ee: CH Chatandolls Ito Okashi
eii: CH Sheyenne Scout of MT Dolls
eie: Dinunzios-Dolls Moondance Melody
eei: Ragmatazz Yasunobu of Chatandolls
eee: Chatandolls Chanthy

 
 


 

N e m o s t a

Alunperin meidän ei ollut tarkoitus kasvattajalta ottaa nimenomaan Nemoa, vaan odottaa seuraavaa pentuetta ja ottaa pentu vasta siitä. Kävimme kuitenkin kasvattajalla katsomassa kissoja kun Nemon pentue oli 9-viikkoinen, ja ihastuttiin Maken kanssa molemmat päätä pahkaa tähän Nemoon (Frodoon). Kun se odotettu toinen pentue sitten syntyi, siihen syntyikin vain kaksi pentua, bicolor-naamiolla. Minä kun oon aina haaveillut ruskeasta mittedistä, ja Nemo oli vielä ainut ruskea mitted uros, päätin vielä kysyä mikä Nemon tilanne siinä vaiheessa oli. Kävi ilmi, että Nemo oli kuin olikin vielä vapaana, ja itseasiassa kasvattaja olikin kuulemma vähän niinkuin "pitänyt" sitä vapaana meitä ajatellen. Hänen mielestään Nemo olisi juuri se oikea kissa meille :)

Eipä siinä sitten kovin kauaa tarvinnut miettiä kun sitten jo varattiin Nemo meille. Olihan se rakkautta ensi silmäyksellä sekä mun että Maken osalta, ja lisäksi Nemolla on mun kanssa sama syntymäpäivä :) Kasvattaja kun vielä kertoi meille Nemon luonteesta, niin olin itsekin entistä vakuuttuneempi, että tuo varmasti sopisi meidän perheeseen mainiosti :)

Nemo kotiutui maaliskuun alkupuolella, ja on tätä kirjoittaessani puolen vuoden ikäinen ja ollut meillä kaksi kuukautta.
Pojan kotiutuminen sujui suhteellisen kivuttomasti. Ensimmäiset 3-4 päivää meni siihen, että se uskaltautui ulos makkarista ja tutkimaan muitakin huoneita, mutta ensimmäisen viikon loppupuolella se oli jo ihan sinut uuden kotinsa kanssa. Pari ensimmäistä viikkoa kissojen keskinäinen tutustuminen meni vähän sähinän ja lätkimisen merkeissä, ja kyllä poitsu saa vieläkin turpaan ja räkää päälle Nikkiltä, jos se nyt olemuksellaan sattuu Kuningatarta ärsyttämään :P Nuno taas murisee Nemolle, mutta se liittyy yleensä siihen, että Nemo on mennyt haastamaan painileikkiä sen kanssa, eikä Nunoa vaan kiinnosta. Yleensä Nuno lähteekin tilanteesta vaan pois. Nikki sitten taas tykkää painia ja juosta Nemon kanssa, ja kerran jo yllätin ne keskinäiseltä pesuhetkeltä :)

Nemo nopeasti oppi, mitkä ovat kissojen lempipaikkoja tässä huushollissa, ja se onkin ominut kiipeilypuun lähes kokonaan itselleen. Todella harvoin tytöt enää edes haluavat mennä sinne vaikka poika muualla olisikin. Nemo tykkää meidän parvekkeesta myös kovasti, se ottaa siellä välillä monenkin tunnin päikkäreitä, joko siellä olevassa raapimispuussa tai kuljetusboksissa.

Mutta Nemolla on kyllä aivan ihana ja valloittava luonne, se on juuri niin kiltti ja kultainen kuin kasvattaja sitä kuvailikin :) Se juttelee todella paljon, ja vaikka se ei varsinaisesti naukuisi, niin se saattaa kävellessään tai muuten touhutessaan pitää sellaista kurinaa (ei kehräystä), ja sen ns. vaativa nau'unta on "miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!" x) Ja kyllä Nemo vaan kehrääkin! Sitä ei tarvitse kuin hieman koskettaa niin johan lähtee moottori käyntiin :) Se kehrää usein ja kuuluvasti, ja hellyydenosoituksina myös leipoo ja nuolee sormia.
Se ei ole kertaakaan tehnyt mitään kiellettyä tai pahojaan, on siis tosi kiltti. Yleensä aamuisin löydän sen meidän jalkopäästä nukkumasta (ja nukkuessaankin se välillä tuhisee ja kuorsaa tosi kovaa). Varsinkin aamuisin saa todella katsoa mihin astuu, Nemo kun innoissaan aina pyörii jaloissa minkä kerkeää. Nemo ei kovin usein tule syliin itse, mutta syliin otettaessa se kyllä näyttää kovin tyytyväiseltä, kehrää ja pysyykin sylissä pitkän tovin. Se vaan yksinkertaisesti rakastaa saamaansa huomiota :) Nyt oon jo saanut alkaa pussailemaan sitä, aiemmin sen ilme oli pussausyrityksissä lähinnä "hyyyyyyyi, bakteereja!" :D
Nemo on myös hirveän helppo, leppoinen ja rento, ja esim. kynsien leikkaaminen ei ole mun kokemusten mukaan ollut yhdelläkään aiemmalla kissalla yhtä helppoa! Nemo vaan kehrää sylissä, katselee mitä mun kädet tekee, ja harittelee varpaitaan :)

Tähän mennessä Nemo on käynyt kylässä mun äidin ja mummon luona, ja samalla reissulla käytiin sen kanssa ensimmäistä kertaa valjastelemassa. Kylässä poitsu oli ihan hirmu reipas, aluksi vähän jännitti ja mun äidin luona se olikin aika paljon sängyn alla, mutta varsinkin mummon luona se oli hirmusen reipas eikä paljon ujostellutkaan :) Valjastelu ei sen mielestä ekalla kerralla ollut mitään hirveän kivaa. Se tosin lähti heti kävelemään ja tutkimaan paikkoja, tietysti kovan juttelemisen säestyksellä, toisin kuin Nikki, jolla menee ensimmäiset 10min pelkästään seisoskeluun ja ihmettelyyn. Autossa Nemo oli ihan hiljaa (wau!), joskin matka selvästi stressasi sitä, ja toinen kuolasi kauluksensa ihan läpimäräksi :/ Ilmastoitu auto olis ihan kiva...

Nemo on kasvanutkin ihan hurjasti jo. Edellämainitulla reissulla meillä oli Nunon valjaat mukana, ja Nemo on jo sen verran iso poika, ettei valjaita tarvinnut säätää yhtään. Eli tällä hetkellä Nemo 6kk on samankokoinen kuin Nuno laiheliini 3v x)

Nemo sai kutsumanimensä tyttöjen tapaan musiikin parista, tällä kertaa Nightwishin Nemo-biisin mukaan.