Nimi: BeautyHill By the Way
Kutsumanimi: Nikki
Rotu: norjalainen metsäkissa
Sukup.: naaras
♥: 26.4.2008
Rek. nro.: (FIN)SRK LO 79083
Väri: kilpikonnatabby harlekiini
Kasvattaja: BeautyHill - Kaunismäki Jaana & Lepola-Kaunismäki Jari, Sammatti
Omistaja: Johansson Henni, Salo

Lempinimet: Niksu, Möhkis, Möhmötti, Pumpulipeppu, apina, pöljäke, Hanipöö yms.
Lempiruoka: broilerin- ja possunsuikaleet, Gourmet Perlen ja Latzin pussiruuat, Orijen-raksut
Lempiherkku: Cosma snackies, kissanminttunapit, kuivalihatikut, maitotuotteet
Lempilelu: keppi- ja onkilelut, kissanminttulelut, meikkisienet, narut ja köydet, pumpulipuikot
Lempipaikka: olohuoneen ikkunalauta, punainen tuoli, säkkituoli, vitriinin ylätaso, kiipeilypuun ylätasot, hattuhylly, parvekkeen raapimapuu

Sisarukset:
u. BeautyHill Before Dawn
u. BeautyHill Break of Day
n. BeautyHill Bit by Bit
n. BeautyHill Blue Angel


Suku:

i: IC FIN*Pörkarvan Carpe Diem
ii: EC S*Drakborgens Krabat Gyldenlöf
ie: EP&IC FIN*Dunderkattens Nikita Blue
iii: IC DK*Tilia Nova's Ingjalf
iie: CH S*Drakborgens Fanny von Frääz
iei: CH FIN*Debals Pasianssi
iee: FIN*Tärn Schegg-Fia
e: FIN*Cipukan Vieno Sireeni
ei: CH*Jaromir Jagr av Kiruna
ee: S*Poo Nai's Darjeeling
eii: CH CH*Hakuna Matata av Kiruna
eie: CH CH*Fireflame av Kiruna
eei: IP&EC S*Rockringen's Led Zeppelin
eee: IC S*Pax' Allis Blaah

 

N i k k i s t ä


Nikki on alusta lähtien ollut hurjan reipas, rohkea ja sosiaalinen, sekä ennenkaikkea utelias ja osallistuva tyttö :) Ensimmäisenä päivänään uudessa kodissa ei jännittänyt yhtään, eikä itkenyt äidin perään, vaan tuli nukkumaan viereeni sohvalle. Rakastuin heti, ja kiitin vuolaasti kasvattajia maailman suloisimmasta kissasta :)
Nikkin kasvattaja, Jaana, oli jo entuudestaan tuttu Kissamaailma.netin foorumilta, ja asuikin vain parinkymmenen kilometrin päässä, joten Nikkin ostaminen oli sikälikin helppoa.

Hieman nuorempana Nikki muistutti syömistavoiltaan kovasti äitiään, eli oli hyvin pieniruokainen. Steriloinnin jälkeen Nikki kuitenkin alkoi keskittyä enemmän syömiseen, ja on mukavasti kasvanut ja saanut lihaa luiden ympärille :) Pieniruokainen se on kuitenkin edelleen. Mitä tahansa emäntä syökin, sitä on pakko tulla kummastelemaan ja maistamaan vaikka väkisin. Nenän se tunkee niin jugurttipurkkiin, kaljatuoppiin, mehujäätelöön kuin nuudeleihinkin, mutta maitotuotteet ovat niitä parhaita maistiaisia. Se ei niitä ravinnokseen saa, mutta olen antanut sen maistaa melkein kaikkea mitä minäkin. Hauskinta on katsoa Nikkiä kun itse syön, varsinkin spagettia tai nuudeleita. Se istuu ja hämmästelee syömistäni, ensin maiskuttelee hieman, mutta sitten haukottelee :D Kun se on hämmentynyt se haukottelee muutenkin.

Lempilelunaan se pitää kaikennäköisiä keppi- ja onkileluja, ja niitä se usein raahaa ympäri asuntoa unilelukseen, saaliinaan tai muuten vaan :P Myös kuivatulla kissanmintulla täytettävät lelut ovat pop, ja niitä onkin lutkutettu piloille asti. Uusin kokoperheenhitti on Zooplussalta tilattu Cat Dangler Pole Bird, jossa on aitoja linnunsulkia, ja kun sitä heiluttelee edestakaisin, sulat kahisevat kuin elävän linnun siipisulat :) Lelu ei ole kovin kestävä, mutta onneksi halpa, ja sulista on melkein yhtä paljon iloa irrallisena kuin lelussakin ;) Kissoilla on myös raksuilla täytettävä aktivointipallo, josta molemmat pitävät.

Nikki pitää kiipeilemisestä ja viihtyykin parhaiten vitriinin päällä tai uuden kattoon ulottuvan kiipeilytelineen korkeimmilla tasoilla. Usein se myös osallistuu meikäläisen ruuanlaittoon, tiskaukseen, imuroimiseen, pölyjen pyyhkimiseen, ja erityisesti lakanoiden vaihtoon. Se on kovin utelias, ja vaikka moni kissa pelkää esim. imuria, Nikki ei, ja se nimenomaan haluaa koko ajan seurata mitä se imuri tekee, ja minne se menee :D Se myös varmasti änkee matkalaukkuun eikä lähde sieltä muuta kuin nostamalla. Se pujahtaa myös joka ikiseen kaappiin jos jätän kaapin oven auki muutamaa sekuntia pidemmäksi aikaa, ja sieltäkin sen saa nostaa pois. 

Nikki myös tietää mun hermostuvan kun se koskee johonkin kiellettyyn, kuten viherkasveihin, kynttilöihin, koriste-esineisiin ym., ja käyttää sitä häikäilemättä hyväkseen kun haluaa hieman huomiota. Se on myös syönyt noin kymmenen paitaani täysin käyttökelvottomiksi, ja kiipeää verhoja pitkin katonrajaan. Se onkin välillä melkoinen ADHD-lapsi ja aiheuttaa harmaita hiuksia.

Nikki on varsinainen mammantyttö. Se loukkaantuu kun vien kissat äitini luo hoitoon kun itse olen reissussa, ei ole kuulemma juurikaan sosiaalinen hoidossa, ja lähes poikkeuksetta ensimmäinen yö itketään mamman perään. Kun sitten haen kissat hoidosta Nikkillä on aivan hirveästi asiaa, se kiehnää ja pusuttelee mua, eikä tahtoisi millään päästää mua silmistään. Sööttiä :)
Tyttö on hyvinkin mustasukkainen mun huomiosta, ja aiemmin aina kun Make (poikaystäväni) tuli luokseni, alkoi The Nikki Show. Se kiusasi ja ärsytti Makea kunnes alistui kohtaloonsa tai sai kyytiä. Ja kun Make lähti mun luota, Nikki saattoi seuraavan tunninkin nukkua tyytyväisenä mun sylissä :) Nikki onkin todella hellyydenkipeä kissa, kehrää ja pusuttelee paljon, varsinkin mua. Makelle se ei juurikaan osoita hellyyttä, vaikka mies tuli kuvioihin samaan aikaan kuin Nikkikin. Se ei myöskään koskaan nuku mun ja Maken kanssa sängyssä, mutta silloin kyllä kelpaa hyvin jos Make vaan ei ole sängyssä :D Osa tästä käyttäytymisestä on poistunut Nunon tulon myötä, ja Nikki kiusaakin nykyisin enemmän Nunoa kuin Makea ;)
Nikki onneksi rakastaa harjaamista, ja juoksee luo heti kun tajuaa että mulla on harja kädessä. Sen turkki on todella silkkinen ja helppohoitoinen, eikä se takkuunnu helposti, joten harjaamista ei takkujen takia välttämättä tarvitsisi suorittaa kuin ehkä kerran viikossa. Se kuitenkin poistaa jonkin verran irtokarvaa ja näin ehkäisee karvapallojen syntymistä, ja kun toinen kerran tykkää, niin tokihan sitä harjataan useammin :)

Eniten arvostan ja pidän Nikkissä sen avoimista hellyydenosoituksista ja luottavaisuudesta, juuri tuollaista kissaa olen aina halunnut :) Sen uteliaisuus on myös valloittavaa, vaikka välillä hermoon käyvää. Nikki myös pitää kaikista vieraista ja käy uteliaasti tutkimassa vieraiden laukut ja kengät, ja käyttäytyy yleensä niiden kanssa kuten munkin kanssa. Ei siis vieraskoreutta havaittavissa :P Steriloinnin jälkeen Nikkistä on tullut entistä hellyydenkipeämpi, ja löydänkin sen nykyisin joka ilta useampaan otteeseen sylistäni makaamasta ja kerjäämästä rapsutuksia :)

Heinäkuussa 2009 Nikkillä todettiin eläinlääkärillä suolituppi, ja se leikattiin. Tyttö toipui ihme kyllä nopeasti, vaikka lääkärin mukaan toipumisesta ei edes ollut takeita. Nikki ja Nuno molemmat steriloitiin 2 vuoden ikäisinä keväällä 2010.

Nikki sai kutsumanimensä Mötley Crüen ja Sixx: A.M.:n basistin Nikki Sixxin mukaan.