Hitto että meni taas järki kun käytiin Itiksessä.
Piti ostaa sieltä yks vaivanen Canonin halpa perusskanneri ja koko kauppakeskuksesta löytyi tasan yks skanneri, joka sekin maksoi melkeen 200€. Kaksi tuntia pyörittiin kuin puolukat p****ssa ja käteen jäi Ruusalle tommonen keppilelu - joka sekin näytti kotona vähintäänkin typerältä.

Käytiin sentään samalla reissulla moikkaamassa miehekkeen isää ja nähtiin siis Eetukin (3v pitkäkarvainen  soopeli collie) pitkästä aikaa.
Tuli hassu tunne eilen kun katoin Neloselta sen ensimmäisen Häntä pystyyn -jakson. Siinä koulutettiin tosi villiä ja emäntäänsä kunnioittamatonta collieta. Kouluttaja antoi sille emännälle vinkiksi hauvan aivotyöskentelyn, että se kaipaa erilaisia ongelmanratkaisutehtäviä. Aikoinaan mekin alettiin tekemään Rikun kanssa kaikkea tollasta - taisi itseasiassa sekin olla kouluttajan antama neuvo. Riku oli tosi innoissaan niistä raksujen piilottamisesta ja naksutinkoulutuksesta yleensäkin. Suosittelen ehdottomasti koiranomistajia kokeilemaan, ihan vaan sen oman kokemuksen perusteella että koira oikeasti rakasti ratkaista ongelmia, vaikkakin yksinkertaisia sellaisia. Parhaiten muistan ns. "pallon pukkaamisen". Riku makasi itseäni vastapäätä ja mä vieritin sille tennispallon. Se pukkasi kuonollaan pallon mulle takaisin tassuja käyttämättä. Voi kun olisi sillon tullut otettua kuva sen ilmeestä kun näitä tehtiin :) Se ei mihinkään muuhun keskittynyt samanlailla.

Bongasin Outi Parkatin tekemän kissojen kiipeilyseinän. Aivan upea! Tollanen tehdään vielä joskus kun uskalletaan seinille kiinnittää muutakin kuin tauluja. Nää nykyiset seinät on muutenkin niin haperoa ettei paranis mitään nauloja nakutella.
Bongasin eilen paljon muutakin, mutta enhän mä nyt enää niitä muista...

Tuohon ongelmanratkaisuun vielä liittyen... Sanni oli saanut älykkyysosamäärätestistä 100. Mä kun yritin tehdä sitä niin jouduin keskeyttämään kahden sivun jälkeen kun en mä saanut niistä mitään tolkkua. Muistan että oon joskus aiemminkin yrittäny tehdä sitä, mutta se päättyi ihan samanlailla.

Voisinpa muuten rakennella tänne pari sivua lisää.