Fiilis: haikea

No niin... Jokohan sitä vihdoin ja viimein jaksaisi kirjoitella jotain Tuskasta :) On mennyt pari päivää pelkästään palautumiseen taas. Näissä kolmessa festaripäivässä merkittävin ero Saunaan oli kyllä se, että joka päivä oltiin todella kännissä ja koko päivän. Kaipa siihen vaikutti sekin, että tällä kertaa juomat pystyi sekottamaan valmiiksi eikä tarvinnut häslätä niiden kanssa jossain bajamajassa.

Siispä, Hanne tuli meille yöksi jo torstaina, että ei olis tullut kamala hoppu perjantaiaamuna. Illalla sekoiteltiin seuraavan päivän juomia ja katsottiin telkusta From Hell.

Perjantaina lähdettiin Lohjalta puoli yhden bussiin, tarpeeksi ajoissa että ehditään hakemaan Tiketistä jatkoklubien liput. Treffattiin Hannen mutsi ja sisko, jotka oli myös tulossa ja suunnattiin Kaisaniemeen, jossa oli jo siinä vaiheessa aivan älyttömät jonot. Kiitosta saa kyllä toi Tuskan jonotussysteemi siinä mielessä, että vaikka jonoa oli varmaan kilometrin verran niin jonotettiin vain reilu vartti.

Sisällä aloitteli jo päälavalla Hatesphere, jonka keikan lopusta taidettiin pari biisiä nähdä. Siitä suunnattiin Sue-lavan puolelle katsomaan Moonsorrowta, josta ei kuitenkaan nähty kuin vilaus kun piti katsella niin paljon ympärilleen :P Siinä keikan loppuvaiheessa olin juonut ehkä kaksi siideriä ja puolet mun Suomiviina-limu -sekoituksesta ja tuntui humala painavan jo päälle. Päivittelinkin sitä siinä Hannelle kuin teini konsanaan että "vittu mä oon jo kännissä" :D Hilla räpsi meistä muutaman kuvan, mutta paljon muuta siitä ei sitten käteen jäänytkään.
moonsorrow01.jpg moonsorrow02.jpg moonsorrow03.jpg

Sieltä sitten hyvissä ajoin päälavalle katsomaan DragonForcea :) Niitä ei oikeasti voi katsoa hymyilemättä typerän näköisenä :P Bändin laulajalla ZP Theartilla taitaa olla jo lähes vakiona tollanen biisin keskeyttäminen ja yleisön herjaaminen ;) FME:ssähän siltä tuli hyvää läppää kun jengi ei laulanutkaan mukana tarpeeksi kovaa ja sitten sitä näyteltiinkin jo keskisormea. Kuten siellä, myös Tuskassakin se huudatti yleisöä samalla tavalla ja jakoi sen kahtia. Tuskassa se huusi "It's first day of this fucking festival and you are already asleep. I know you finns are hard drinkers but this is fucking ridiculous" ja FME:ssäkin jotakuinkin "haukkui" suomalaiset alkoholisteiksi. Ei siinä mitään, jengi vaan repeili :) Hieman petyin ettei pojilla ollut trampoliineja mukanaan, mutta kaikkeahan ei voi saada. Vähän vaikutti tämä keikka FME:n keikkaa väsyneemmältä, ei tullut niin paljon hyppyjä tai muuta sekoilua, mutta hyvillä mielin olin sen loputtua. Respektiä vaan kaikille niille, en varsinkaan tajua sitä rumpalia miten se voi soittaa niin vitun nopeasti! Tai no, en mä kyllä rumpaleita muutenkaan tajua, siinä täytyy tehdä niin montaa asiaa samaan aikaan ;)
dragonforce01.jpg dragonforce02.jpg dragonforce03.jpg dragonforce04.jpg dragonforce05.jpg dragonforce06.jpg

DragonForcen jälkeen hengailtiin Maj Karman / Imperian ja Immortalin aikana, syötiin ja juotiin ja käytiin kojuilla. Vilaus tuli nähtyä Immortalia, mutta tosiaan siihen tyyliin että käveltiin päälavan ohi ;)

Sitten vuorossa Turisas ja Katatonia, joista ensimmäisestä mä olisin halunnut aluksi nähdä edes muutaman biisin, mutta Hilla halus nähdä Katatoniaa. Siellä fiilis oli meidän osalta sen verran hyvä ja humalainen, että unohdin koko Turisaksen. Pikkusen jälkeenpäin harmittaa kun niillä oli kuulemma ollut helvetin kova keikka ja Katatoniaa ollaan haukuttu. Mutta en mä kyllä muista koko Katatoniasta mitään, mahdoinkohan kertaakaan edes katsoa lavalle päin...
katatonia01.jpg katatonia02.jpg katatonia03.jpg

Ekan Tuska-päivän päättikin odotettu Children of Bodom, josta siitäkään en kyllä mitään yksityiskohtia muista. Meidän edessä oli hirveä pitti, jota piti väistellä parhaansa mukaan koko keikan ajan, ja Hannekin taisi pari kertaa mätkähtää maahan ja sen laukkukin hajosi. Vaikka mua yleensä vituttaa pitit ihan suunnattomasti, niin tämä oli varmaan ensimmäinen ja viimeinen kerta, jolloin se ei häirinnyt yhtään - ja se sentään oli ihan meidän edessä. Se oli kuitenkin aika "ystävällinen pitti" ja jengi piti koko ajan toisistaan huolta. Keikalla oli noin yleisesti hyvä meininki ja tuli hyviä biisejä (no, yllätys...) ja pommeja lensi. Joku heitti Alexia pullolla, en kyllä tiedä osuiko se, mutta vajaata toimintaa oikeesti tollanen pullojen heittely. Kohta Tuskaankaan ei saa tuoda minkäänlaisia pulloja kun niitä lensi vähän väliä joko omaan päähän tai lavalle.
cob01.jpg cob02.jpg cob03.jpg cob04.jpg cob05.jpg

Bodomeitten jälkeen ulostauduttiin alueelta puistoon istuskelemaan. Jatkoklubi Tavastialla ja iiiiihana Ensiferum alotti soittamisen vasta 23:45, joten meillä oli 1½ tuntia aikaa. Siinä sitten tehtiin ei-niin-mitään muuta kun kuunneltiin mun soittimesta musaa. Meidän oli tarkotus jo puistossa nähdä mun vanha lukiokaveri Arttu, mutta se oli sitten kyllästynyt odottelemaan meitä ja oli lähtenyt jo Tavastialle. Mä en ymmärrä mikä helvetti meitä vaivasi, mutta taidettiin olla Tavastialla vasta vähän puolenyön jälkeen, eli missattiin keikasta varmaan puolisen tuntia. Tavastia oli ihan tupaten täynnä, ja löydettiin Arttukin sitten takaosan baarista. En oo nähnyt Arttua varmaan kolmeen vuoteen, joten oli paljon jutskailtavaa, eli senkin takia meni suurin osa keikasta ihan ohi. Sen verran muistan että monia mun lempparibiisejä tuli, ja loppuvaiheessa vedettiinkin siellä ihan täysillä. Jossain vaiheessa Hanne katsoi kelloa, että ehittäis vielä yhden bussiin, ja niin me sitten lähettiin ennen encorea. Meillä oli joku tilapäinen mielenhäiriö, sillä Hanne ei muistanut että sillon ois mennyt neljänkin bussi, ja siksi me lähdettiin niin aikaisin (koska olevinaan seuraavaa olis jouduttu odottamaan seiskaan asti). Mä taas olevinaan muistin sen neljän bussin, mutta en tiedä miks en sanonut siitä Hannelle mitään, tai mitä helvettiä ikinä siinä sitten tapahtuikaan. Mutta yhden bussiin kerittiin ja laulettiin siellä koko matka pornolauluja ja kaikkea mahdollista mitä mun soittimesta sai irti. Kanssamatkustajat varmasti kiitti.


Lauantaiaamuna lievää vapinaa havaittavissa, mutta varsinaista krapulaa ei kyllä ollut. Oltiin saatu nukuttuakin niin pitkään että siitä oli helppo jatkaa. Lähdettiin takaisin Helsinkiin yhden bussilla, ja siinä samassa bussissa tuli Amorphiksen Tomi Joutsen. Meillä oli Hannen kanssa siellä vähän taaempana hirveetä teinihysteriaa ja luukutettiin soittimesta tietysti Amoja ihan täysillä x) Vaikka Tomi siis asuu samassa kaupungissa kuin me, ja sitä on nähnyt täällä vähän väliä, niin ei se silti tuntunut ihan normaalilta että se tuli meidän kanssa bussilla Lohjalta Helsinkiin. Sen seurassa oli joku paljon nuorempi jätkä, ja mietittiin myöhemmin Hannen kanssa että sitä varmaan ärsytti kun joka toinen vastaantulija pysäytti Tompan ja selittää jotain.

Vähän kahden jälkeen oltiin jo Kaisaniemessä, ja tällä kertaa siellä ei ollut jonoa nimeksikään. Veikkaanpa että ihmiset poti krapulaa eikä kukaan jaksanut tulla niin aikasin katsomaan Misery Indexiä. Me nähtiin siitäkin jälleen vartti, enkä kyllä muista musiikista tuon taivaallista.
Siitä Sue-lavalle katsomaan Before the Dawnia, sillä Inferno-lavalla samaan aikaan soittanut Profane Omen nähdään kuitenkin Tuntumassa Lohjalla (vähänkö siistiä :P). Before the Dawnista en taaskaan muista kuin sen, että kitaristi oli kivan näköinen, ja Tomi katseli sitä meidän takana mäessä.

Sen jälkeen hengailtiin vajaa 2 tuntia Sue-lavan takana olleella nurtsialueella juoden, jutskaillen ja ympärillemme pälyillen. Kuunneltiin sinne, että hitto toi Pain kuulostaa kyllä aika hyvältä, mutta oltiin tyhmiä eikä sitten lähdetty sieltä. Ylläri pylläri nähtiin siellä jälleen Mats, joka tosiaan seuraa meitä joka puolelle. Vaihdettiin pari sanaa sen kanssa ja lähdettiin päälavan suuntaan katsomaan se Pain loppuun. Sitten vitutti vielä vähän enemmän että hengattiin vaan nurtsilla.

Painin jälkeen Inferno-lavalle katsomaan Insomniumia, sillä Thunderstone tuli nähtyä osittain Saunassa. Ja hei, en muista bändistä yhtään mitään, sillä joku vitun rastapää (olikse joku Tomi...) seisoskeli meidän edessä. Niin sitähän me sitten kateltiin siinä. Jotkut äijät päätti harrastaa keikan aikana alasti mutapainia viereisessä lammikossa.

Insomniumin jälkeen W.A.S.P.ia päälavalla. Rehellisesti sanottuna mun mielestä W.A.S.P. oli yllättävän tylsä, mutta enhän mä ole sitä himassa kuunnellut ikinä. Ainakin laulaja Blackie Lawless oli karun näköinen trikoissaan, t-paidassaan ja siinä peruukin näköisessä tukassaan :P Paras meno oli oikeastaan vasta I Wanna Be Somebody -biisin aikana, ja pojat järjesti siellä jotain pittiäkin. W.A.S.P.in aikana tuli otettua aika paljon tunnelmakuviakin.
wasp01.jpg wasp02.jpg wasp03.jpg wasp04.jpg wasp05.jpg wasp06.jpg wasp07.jpg wasp08.jpg wasp09.jpg wasp10.jpg wasp11.jpg wasp12.jpgwasp13.jpg

W.A.S.P.ista suoraan jälleen Sue-lavalle, jossa veti Brother Firetribe. Tää oli nyt ikäänkuin esimakua ens viikon torstaista, jolloin käydään katsomassa niitä uudestaan täällä Lohessa. Pojat soitti hyvin ja kaikki oli koko ajan kuin Hangon keksit, ja joku sanoikin Imperiumi.netin Messulaudalla hyvin: "Ehei bläkkimörhöt, kyllä musakin saa ihan oikeasti olla iloista. Heinokin hymyili koko ajan niinkuin ois kussut Immortalin aamumuroihin. Sälleistä paistoi kyllä niin hyvä soittamisen ja esiintymisen riemu ettei siitä voinut olla tulematta (vieläkin) paremmalle tuulelle." Samaan aikaan Infernolla soitti Legion of the Damned, mutta Veli Paloheimolla oli niin hyvät meizingit, ettei edes ajateltu poistuvamme. Niin kaukaa ja vielä teltassa sai vaan aika huonoja kuvia, joten mäkin sain vain yhden julkaisukelpoisen.
brotherfiretribe01.jpg

Tämän jälkeen päälavalla veti Isis, jota ohimennen kuultiin jonkin verran ja todettiin sen kuulostavan tosi tylsältä, varsinkin edellisen jälkeen. Niinpä käytiin taas syömässä jotakin ja istuskelemassa, kunnes mentiin venailemaan 45 Degree Womania. Harmitti hirveästi että teltassa oli tyyliin tyhjää kun pojat aloitti. Onneksi jonkin verran jengiä tuli lisää pitkin keikkaa, mutta taisi suurin osa olla hengailemassa tai katsomassa Infernolla Nicolea. Siellä oli ollut kuulemma Pekka Poutakin pitteilemässä ihan fileissä :D Hauskaa. Enivei, mun oli pakko nähdä 45 Degree Woman, ja Nicole oli nähty jo talvella Lojossa, niin ei onneksi tullut ees mitään ongelmia. 45DW veti hyvän keikan, joskin ehkä vähän energia taisi olla kateissa. Mutta en periaatteessa ihmettele jos porukka vaan seisoi tumput suorina siellä. Mä olin kyllä ainakin ihan fiiliksissä.
45dw01.jpg 45dw02.jpg

Lauantain päätti Emperor, jota en ollut koskaan kuullutkaan, enkä yllättäen vieläkään muista minkälainen se oli. Jutskailin jonkun aikaa tuommosen pinkkihiuksisen tytön kanssa, jolla oli mageet piilarit. Lähinnä tuli muutenkin jutskailtua vaan jengin kanssa eikä katsottua bändiä.
emperor01.jpg emperor02.jpg

Emperorin jälkeen taas vessan kautta ulkopuolelle, jossa nähtiin Arttu. Hengailtiin sen kanssa siinä ja mietittiin Virgin Oiliin menoa, meillä kun ei sille päivälle ollut mitään jatkoklubisuunnitelmia. Siihen sitten tuli joku hämärä valokuvaajatyyppi, joka oli aiemmin kuulemma ottanut Artusta jonkun kuvan. Sen kanssa siinä hetken hengailtuamme ja jutskailtuamme päätettiin käyttää sitä hyväksemme ja lähdettiin Onnelaan sen VIPpien varassa. Sinne mentiin jonon ohi vaikka enhän mä ees muista mikä sinne on ikäraja. Oltiin ainakin Hannen kanssa niin kännissä että ihme että ne edes päästi meitä sisälle. Onnela oli ihan magee paikka, positiivista oli se, että jokaiselle oli jotakin, ja varsinkin alakerran tupakkakopit oli vielä siinä puolenyön aikaan tosi hyvin ilmastoituja, ei tullut sellasta Hellä-efektiä että äkkiä pois. Suurin osa ajasta hengailtiin hevipuolella ja suomipopin parissa, mutta todettiin jossain vaiheessa ettei se oo ihan meidän paikka kuitenkaan. Me kolme hevaria näytettiin ainakin ihan eksyneiltä lampailta siellä.

Lähdettiin sieltä joskus kahden aikaan kun se meidän vippilippukin oli sieltä jo ehtinyt liukenemaan, käytiin Mäkissä syömässä ja kuunneltiin vielä soittimesta musaa jonkin aikaa. Joskus kolmen jälkeen lähti Artun viimenen bussi Espooseen, ja meiltä lähti neljältä Lohjalle. Polteltiin kuitenkin siinä sitten ihan rauhassa tupakat aseman ulkopuolella, mentiin sisään ja nähtiin että meidän bussi peruuttaa just laiturilta pois ja ovia ei saa enää auki. Siinä ois meidän lisäksi tullut kyytiin vielä joku pariskunta, ja se bussikuski aivan salettiin näki että jengiä ois vielä tullut - ja aseman kellokin näytti hei tasan neljä. Sen jälkeen sitten kolme tuntia hirveetä vitutusta, sillä se seuraava bussi lähti tosiaan 7:15, ja sekin meni vaan Veikkolan ja Nummelan kautta Lohjanharjulle, ja siitä edelleen jonnekin Saukkolan ohi. No mutta bussiasemalla oli ihan hauskaa veikkolalaista seuraa, ja niiden toilailuja ja nukkumista oli hauska seurata :P
Siinä tupakalla ollessamme ja istuskellessamme W.A.S.P.in kitaristi käveli meidän ohi kaksi muijaa kainalossaan x) Kaikki näytti kovin humalaisilta ja onnellisilta.
Tavattiin myös siinä ulkopuolella toinenkin bussista myöhästynyt, nimeltään Tomi, se oli myöhästynyt Lahden bussista ja kaveritkin oli hyljännyt sen :( Se oli positiivisella tavalla omituinen ja meillä oli kyllä hauskaa sen kanssa, jos nyt siinä tilanteessa voi hauskaa olla. Sillon kyllä vitutti todella rankasti, mut nyt koko koettelemuksesta voi repiä huumoriakin. Ajateltiin vielä Hannen kanssa jälkeenpäin, että kaikki meni sillon munilleen. Ensin myöhästytään bussista 2sek, n
o sit tekis vähän mieli kahvia tai jotain kun on tylsää odotellessa ja päätetään mennä Mäkkiin kahville. No Mäkki menee klo 5 kiinni ja kello oli silloin 04:54, ja ovella vartiointimies sanoo "emme ota enää uusia asiakkaita". Sitten hieman kyrsiintyneenä takaisin asemalle istuskelemaan ja käppäilemään. Sitten Tomi sanoo että "positiivista sentään ettei sada" - ja sit alkaa satamaan. Hanne sanoo että "mikähän vittu vielä vois mennä pieleen" ja joku järjen riemuvoitto tulee siihen out of nowhere ja sanoo "se et mä tuun tähän" :D Repesin sillon kyllä ihan totaalisesti. Koko juttu oli kaikessa kamaluudessaan tosi koominen. Sen Tomin kaverit tuli viimein hakemaan sen joskus kuuden aikoihin ja me jäätiin asemalle niiden veikkolalaisten hassujen heppujen kanssa.
Päästiin bussiin kuin ihmeen kaupalla ja jäätiin pois sitten Myllylammella ja tilattiin taksi kotiin. Oltiin kotona vähän vaille 9 aamulla ja jonnekin takaraivoon hiipi epätoivo, että saadaan TAAS nukuttua vaan 1½ tuntia.


Se epätoivo ei kyllä poistunut sunnuntaiaamunakaan kun herättin n. klo 11. Mulla oli aivan kamalat vapinat ja aattelin etten ikinä selviä siitä päivästä. Jollain kumman ilveellä me saatiin itsemme ja viinat kondikseen ajoissa ja ehdittiin jopa bussiinkin just ja just. Mulla ei ollut siideriäkään, joten piti dösässä alotella kossu-Batterylla :D Ja kuten lauantainakin, niin nytkin meidän kanssa samalla bussilla tuli mun toinen lukioaikainen kaveri Katri, jolle päiviteltiin meidän paskaa tuuria bussin kanssa.

Enivei, meidän oli siis pakko lähteä jo puoli yhden bussilla, jotta ehditään näkemään Sturm und Drang. Olihan se nyt nähtävä miten pojat soittaa. Jonoa ei taaskaan ollut paljonkaan, ja kun oltiin päästy sisälle ja telttaan venailemaan, niin en mä tarvinnut kuin sen yhden siiderin niin olin taas jo humalaan päin. Vaikka vapisutti edelleen niin helvetisti etten meinannut pystyä seisoskelemaan siinä. Kuitenkin, poijaat soitti hyvin, olin tosi positiivisesti yllättynyt. Omien biisiensä lisäksi ne soitti Judas Priestin Breaking the Lawn, Iron Maidenin Fear of the Darkin ja encorena vielä Black Sabbathin Paranoidin - eikä kenenkään tarvinnut ees huutaa "soittakaa Paranoid!" :P Mutta hyvin kyllä vetivät. Jotkut väitti niitä kyllä raiskauksiksi, mut kaikki ei voi tykätä, varsinkin tollasesta "teinibändistä". Joku apina heitti lavalle BANAANIN, ja oli helvetin lähellä ettei se osunut laulajaa päähän. Oikeasti..
sud01.jpg

Sturm und Drangin ja Mercenaryn jälkeen päälavalla Blind Guardian, jota ei jaksettu jäädä katselemaan, vaan lähdettiin suosiolla istuskelemaan nurtsille. Jostain ihmeestä se lauantainen valokuvaajakin siihen pölähti, ihan tuosta noin vaan ja ihmeteltiin Hannen kanssa yhteen ääneen että miten se noin vain voi tulla siihen jostain reiästä. Tosiaan, tunnin verran siinä istuttiin ja juotiin ja kännissä oltiin jälleen molemmat.

Kipinkapin, tosin siltikin vähän myöhässä lähdettiin Sue-lavalle humppaamaan Finntrollin tahtiin. Myöhässä sikäli, että puoli maailmaa oli ängennyt itsensä sinne pieneen telttaan ja yritettiin vaan jotenkin änkeä itsemme joukkoon, mahdollisimman eteen. Ja mun oli ihan pakko päästä Skrymerin puolelle kun Tavastialla oltiin Roudan puolella ;D
Finntrollin keikka oli ehdottomasti päivän kovin, kaikki oli aivan liekeissä siellä! Eipä sillä, en usko että millään Trollien keikalla vois olla paska fiilis. Kuvista tuli huonolaatusia, kuten kaikista noiden telttakeikkojen kuvista, mutta ei se haittaa :) Sain niin hirveät kicksit niistä miehistä.
finntroll01.jpg finntroll02.jpg finntroll03.jpg finntroll04.jpg finntroll05.jpg finntroll06.jpg finntroll07.jpg finntroll08.jpg

Finntrollin jälkeen mikään ei oikeen tuntunut enää miltään, niinpä mentiin takasin nurtsille istuskelemaan ja missattiin siis Moonspell, Vader ja D'espairs Ray. Jälkimmäistä meidän piti käydä vilkaisemassa ihan mielenkiinnosta, olihan ne nyt kuitenkin Japanista asti tullut. Vaderin keikasta oon jälkeenpäin kuullut tosi hyvää palautetta, että se nyt vähän harmittaa taas. Mutta meillä oli kaiketi ihan hauskaa kaksin siellä istuskellessakin ja juodessa. Jossain välissä yritin käydä ostamassa eräälle puolalaiselle kaverille - johon tutustuin Last.fm:ssä - Tuska-paitaa, se kun ei ite päässytkään paikalle. Tietenkin kaikki Tuska-paidat oli jo loppuunmyyty, ja ainoa mitä oli jäljellä oli liian isoja hihattomia paitoja. Ostin sille kuitenkin sellasen ja itselleni pääkallohuivin.

Siitä sitten etsimään paikkoja Stratovariukseen, Laurin puolelle kuinkas muuten :D
Keikka alkoi tyylikkäästi Hunting High and Lowlla, ja hirveesti tuli sen jälkeen biisejä, joita en muista koskaan kuulleeni. Ei ollut vissiin mikään ihan tyypillinen Strato-setti. Kotipellolla ja Laurilla - etenkin Laurilla meni lujaa, mutta Tolkki tönötti siellä vähän kyrpiintyneen näköisenä koko keikan ajan. Sain mitä halusinkin kun bändi soitti Eagleheartin ja olin ihan fiilareissa :) Setin aikana oli pommia jos jonkinlaista ja ilotulitusta sun muuta härpäkettä, ja lopussa kiitoskumarrusten aikana Lauri kompasteli omiin jalkoihinsa ja meinasi lentää selälleen :P Söötti. Naureskeli vaan itelleen siellä.
Kaikki dissasi Stratovariusta törkeästi siitä, että se lopettaa koko festarit, että voisko vielä paskempaa pääesiintyjää olla. Mä en ollut alunperinkään sitä mieltä, mutta kyllä Stratovarius mun mielestä varsin mallikkaasti hoiti festarit päätökseen todella hyvällä fiiliksellä ja hymyssä suin. Sieltä sai hyvillä, joskin haikein mielin kälppiä puistoa kohti.
stratovarius01.jpg stratovarius02.jpg stratovarius03.jpg stratovarius04.jpg stratovarius05.jpg stratovarius06.jpg stratovarius07.jpg stratovarius08.jpg

Vessajonoissa törmättiin vielä Matsiin ja mä soitin Jennillekin missä se luuhaa, kun mua häiritsi hirveästi ettei me oltu nähty siellä. Näin sitten vihdoin senkin ja turistiin siinä vähän aikaa. Kun siitä sitten Hannen kanssa lampsittiin porteista ulos niin eikös tää valokuvaaja taas bongaa meidät sieltä jostain kaukaa ja tulee siihen hengailemaan. Päädyttiin sitten kolmistaan Kaisaniemenrantaan juomaan mun loput viinat ja polttelemaan tupakkaa. Sain taas kerran klo 23 jälkeen patistella itseämme Tavastialle päin ettei nyt Tarotistakin myöhästytä. Ja kuinkas ollakaan, niin me sitten myöhästyttiinkin :D Ei mitään hajua paljonko, mutta varmaan sen samat puolisen tuntia kuin Enskojenkin kanssa. Meillä oli ongelmia muutenkin päästä edes siitä Tavastian ulkopuolelta sisälle kun herra Porra seisoskeli meidän edessä. Joka paikkaan sekin sen ihanan nenunsa työntää, seuraa meitä. Sisällä Tavastialla vielä encoren aikoihin Hanne bongasi meidän edestä Suburban Triben Ville Tuomen.
Oltiin Tavastialla aivan käsittämättömän kännissä, mutta oli pakko ottaa edes pari kuvaa todistusaineistoksi että siellä tuli kuitenkin käytyä :D
tarot01.jpg tarot02.jpg

Meidän oli kyllä tarkoitus jäädä Tavastialle vielä keikan jälkeenkin, koska Virgin Oiliin olis kuitenkin maksanut sen 10€ sisälle, eikä meillä olis hirveästi enää aikaa tai kiinnostusta ollut mennä sinne. Mentiin kuitenkin sitten ulkopuolelle tupakalle miettimään mitä tehdään, katseltiin siinä ihmisiä aikamme kuluksi, mm. sitä Latea, ja juteltiin jonkun itävaltalaisen heebon kanssa.
Päätettiin sitten siitä lähteä hetken mielijohteesta Baseen, ja siellä ehdittiin yhdet siiderit juomaan. Siellä huomattiin pari tuttua tyyppiä Tampereen jatkoilta, mutta joko ne ei huomannut/tunnistanut meitä, tai ei halunnut huomata/tunnistaa meitä. Kello oli siinä vaiheessa jo puoli kolme kun porukka häädettiin ulos, joten minnekään muualle ei siitä kannattanut enää lähteä. Me siis oltiin koko ajan kuviteltu että sinä yönä menee se neljän bussi, mutta me ei taaskaan tajuttu että sillon on jo maanantai. Niinpä se neljän bussi ei sitten mennyt, mutta tällä kertaa jouduttiin odottamaan Turun bussia vain viiteen. Oli sentään jotain tuuriakin matkassa: oltiin molemmat nukahdettu autoon ja mä satuin heräämään n. 500m ennen sitä pysäkkiä, mille meidän piti jäädä. Olis varmaan ollut vitun mukavaa herätä jostain Turusta, että hups...

Mutta, Tuska oli tänäkin vuonna todella onnistunut, ja säätkin suosi vaikka koko viime viikon oli niin epävakaista että hermo meinasi mennä. Perjantaina ripsi ihan vähän vettä siinä vaiheessa kun jonotettiin sisälle, mutta sekin lakkasi nopeasti. Lauantaina ja sunnuntaina siellä olikin jo helle.
Ihanaa oli taas tutustua uusiin ihmisiin ja nähdä vanhoja kavereita, sekä hyviä bändejä.
Viikonlopun top5 bändit oli 1) Finntroll, 2) Tarot, 3) Children of Bodom / Stratovarius, 4) DragonForce ja 5) Brother Firetribe. Olisin hirveästi halunnut laittaa tohon Ensiferuminkin, mutta en mä voi kun missasin keikasta niin paljon :( Toivottavasti tulevat nopeesti tähän lähelle niin pääsis oikeasti katsomaan :) Finntrollin näkee onneksi jo reilun viikon päästä Ilosaarirockin jatkoilla, JES!
Ensi vuonna todellakin uudelleen Tuskaan, mutta sillä kerralla tasan jäädään yöksi Hesan Omppuun tai korkeintaan Rastilaan niin ei tarvii noiden bussiaikataulujen kans pelailla.. Tässä tuli kyllä bailattua, kännättyä, huudettua, kiroiltua ja poltettua tupakkaa ihan tarpeeksi yhdelle viikonlopulle, mutta yllättävää kyllä, olisin jaksanut vielä vaikka tähän päivään asti :)

Vielä 360 päivää jäljellä seuraavaan Tuskaan...