Jep jep, ilman TB:n ja BF:n keikkojen palautumisaikaa lähdettiin perjantaina yhden aikoihin kohti Tuuria. Lohjalta kyytiin tuli myös Hannen HIMa-foorumikaveri Marie. Ne piti siellä Tuurissa siis jonkinmoisen miitin, joka valitettavasti epäonnistui aika rankasti, mutta siitäkin tuonnempana.

Enivei, lähdettiin vähän aikataulusta myöhässä, sillä oltiin sovittu treffit Marjon (myöskin Hannen HIMa-kaveri) kanssa Tampereelle, mistä se tuli kyytiin. Matka meni yllättävänkin helposti, vaikka mikäpä mä nyt olen sanomaan kun piti vaan istua kyydissä. Kameralle tallentui matkan varrella nainen ratissa ja matkan oleellinen anti (HIM, kahvia, tupakkaa, navigaattori ja vastaantulevat asuntoautot).
tuuri01.jpg tuuri02.jpg

Matkan varrella satoi - ei satanut - satoi, mutta perillä Tuurissa ei tullut vettä sitten koko iltana. Nähtiin suunnilleen kaikki HIMa-miittiin osallistuneet jo heti kun tultiin porteista sisälle. Osaanottajia piti olla kolmisenkymmentä, mutta päivän loppuun mennessä oltiin nähty niistä ehkä 10. Hanne oli vielä väsännyt törkeän hienon HIMa-lipun, joka oli tarkoitus laittaa kiinni ongenvapaan ja heilutella sitä, jotta jengi löytää miittiin. No ensinnäkään alueelle ei saanut tuoda ongenvapoja, mutta yks HIMalainen oli salakuljettanut sellaisen sinne. Ennen yhtäkään bändiä lippua pidettiin pystyssä n. 5-10min ennen kuin neljä järkkäriä tuli sanomaan meille, että lippu alas. Jotain nuo yritti sanoa takaisin mutta siitäkös ne vaan innostui urputtamaan takaisin. Ennen kaikkea tätä juotiin yhdet siiderit anniskelualueella.
tuuri03.jpg tuuri04.jpg

Ensimmäisenä soitti Popeda, joka ei kyllä saanut minkäänlaista vibaa kinttuun. Jos olisin ollut kännissä niin ois voinut olla toisin. Loppuhuipennukseksi Pate puki päällensä hirveän sinivalkoisen Suomi-verkkapuvun ja Bad Boy -koppalakin. Siis järkyttävää. Varsinainen suomijunttiuden multihuipentuma. En todellakaan ottanut siitä kuvaa! :D Popedan kitaristi veti mielettömän magean soolon ennen tätä Paten kauhistusta, mun puolesta se olisi voinut laulaa koko ajan. Se oli niin sulonen :)

Jossain vaiheessa käytiin ostamassa vettä ja safkaa niin vastaan tuli Machine Menin Antony :) Se oli löytänyt itselleen jonkun vielä itseään lyhyemmän kauniin naisen :D Joo, sori, mutta onhan se nyt aika pieni!

Paten ja kumppaneiden jälkeen vähän venailua ja Neljä Ruusua. Jotkut Neljän Ruusun hittibiisit on ihan hyviä, mutta koko keikallinen niitä alkaa kuulostamaan saman toistamiselta. Biisit on vaan liian laimeita. Juppihippipunkkari, Missä Vaan ja Keskisen Vesalle omistettu Mä Olen Niin Pop tuli kuitenkin, niistä diggasin. Ja kyllä se Ilkka-setä jaksoi hyöriä ja pyöriä siellä - ja vaihtaa jopa vaatteitakin. Tykkään kyllä Ilkka Alangon äänestä, kuin myös Ismon.
neljaruusua01.jpg neljaruusua02.jpg

Sitten vähän lisää venailua, joka oli aika tuskaa siinä asvalttikentällä (siis parkkipaikalla), mulla ainakin oli jalat jo siinä vaiheessa ihan rikki. Ennen HIMiä lavalla sekoili Extreme Duudsoneitten Jarppi ja Jukka + Vesa ja synttärikakku. Me kaikki niin toivottiin että Jarppi heittäis sen kakun Keskisen naamaan, mutta toisin kävi... Vesa heitti sen Jukan naamaan. Just vähän ennen HIMin keikkaa Hannen fiilis oli tämä:
tuuri05.jpg tuuri06.jpg tuuri07.jpg

Sitten vihdoin se HIM! Just ennen keikkaa väkeä oli ympärillä ihan hitosti, niin ettei käsiä edes saanut nostettua. Loppua kohden onneksi väljeni ja ilmakin oli niin viileää ettei happi loppunut. Pari minuuttia ennen keikan alkua Marie pyörtyi. Se ei siis ollut mitään teinihysteriaa, vaan väkijoukosta johtuva. Riikka joutui huutamaan varmaan viis kertaa kiroillen järkkäreille, ennen kuin ne tuli ja sai Marien pois. Se kertoi myöhemmin, että se oli viety ensiapupisteeseen, missä ei tyyliin ollut ketään, tai jos oli niin ei ne välittänyt mitä Marielle tapahtuu. Niin se oli sitten lähtenyt sieltä ja katsonut keikan loppuun vähän kauempana. Törkeetä toimintaa!
Anyways, HIMin keikka oli tosi hyvä. Ihan älyttömästi en oo HIMiä himassa kuunnellut, eli ihan kaikkia ei-sinkkubiisejä en osannut tai edes ehkä tunnistanut. Mun menoa ja fiilistä haittasi myös tosi kipeät jalat ja keikan alussa alkanut hammassärky. Enkä mä nyt muutenkaan ollut ihan überinnoissani kun vertasi noihin HIM-faneihin :P Villekin oli selvin päin, veti lavalla vettä, kahvia ja Batterya + tietysti sitä röökiä. Kaksi tai kolme biisiä tulevalta Venus Doom -levyltä tuli, ja mä otin niistä Hannelle sitten videot.
him01.jpg him01b.jpg him01c.jpg him01d.jpg him01f.jpg him01e.jpg him02.jpg him03.jpg him04.jpg him05.jpg him07.jpg

HIMin jälkeen pystytettiin alueen ulkopuolelle vielä hetkeksi se lippu ja jutskailtiin jotain. Vähän ennen kahta lähdettiin Tuurista ajelemaan Jyväskylään Marjolle nukkumaan. Tuurissa oli siellä nummilla aivan törkeän ihana sumu, yritin ottaa autosta niistä valokuviakin, mutta ei ne oikeen onnistunut kun oli niin pimeätä. Hanne ajoi puolet parin tunnin matkasta ja Marjo Jyväskylän päässä toisen puolen. Nukkumaan päästiin siis siinä about neljän aikaan.
Ehdittiin nukkua n. 5h, ja oli kyllä tosi hienoa päästä aamulla vielä suihkuun sun muuta.

Marjolta lähdettiin klo 11 Jyväskylän rautatieasemalle hakemaan Riikkaa, joka tuli meidän kanssa sinne Ilosaarirockiin. Reilu 3h jälleen autossa, kuskia vaihdettiin välillä ja loppujen lopuksi päästiin Joensuun torille, mistä Riikka kävi hakemassa ja maksamassa huutamansa lipun. Marjo lähti siitä kaverilleen ja me neljä suunnistettiin Ilosaaren parkkipaikalle. Oltiin jo raahaamassa osaa kamoista ja telttaa leirintäalueelle, kunnes huomattiin että mun ja Hannen teltta unohtui kotiin. Ja mä olin just vähän aiemmin vitsaillut siitä että "kai sulla on teltta mukana!" No ei siinä mitään, käveltiin keskustaan ostamaan telttaa, ja olipahan vaikea löytää mistään vessaa! Kaikki saatiin loppujen lopuksi kondikseen, tavattiin vielä parkkipaikalla Hannen lohjalaiset kaverit, jotka oli tullut sinne jo päivää aiemmin. Ne opasti meidät rannekkeenvaihdon läpi leirintäalueelle ja alettiin kasaamaan telttoja. Se meidän uus teltta näytti tosi kummalliselta ja meillä meni varmaan tunnin verran että saatiin se pystyyn! Meidän vieressä oli joku porukka omalla teltallaan, josta yks muija oli kuulemma koko tunnin katellu meitä että saadaanko me se pystyyn vai ei. Sitten se tuli kyllä neuvomaan miten se laitetaan kun niillä oli ollut samanlainen systeemi. Oli tosi kiva että se tuli, mutta olis tullut paljon aikasemmin!

Kello oli n. 17:30 kun päästiin vihdoin rauhottumaan ja ennen kaikkea juomaan. Eli meni vähän pitkäksi kun tavoitteena oli olla kännissä ja tyyliin eturivissä katsomassa Sonata Arcticaa klo 19 :( Siinä sitten säädettiin ja juotiin mitä ehdittiin ja mä olin koko ajan ihan paiseessa että myöhästytään kohta. Loppujen lopuksi kävikin niin että myöhästyttiin koko alueelta 10min, jonka jälkeen piti vielä käydä vessassa, eli Sonata oli soittanut jo ainakin 15min siihen mennessä kun ehdittiin yleisöön... Ja kaikenlisäksi siinä Riikkaa vessasta odotellessa ne soitti sen vitun Fullmoonin. Eli ei ehditty sitäkään sitten kunnolla fiilistelemään. Keikka oli muuten kyllä tosi hyvä, ja saatiin me se fiiliskin päälle. Se oli pitkälti samanlainen kuin Saunassa - Tonylla oli jopa samat vaatteet päällä - mutta Brokenia ei tullut :( Tosin ehkä ihan hyvä, oisin kuitenkin alkanut vollottamaan tai jotain. Lopuksi soittivat vielä Nukkumattia.
ilosaari01.jpg ilosaari02.jpg sonataarctica01.jpg sonataarctica02.jpg sonataarctica03.jpg

Sonatan jälkeen meidän piti hakea infopisteestä liput Metelli-jatkoklubille, mutta niitä ei enää saanutkaan siitä. Sovittiin sitten että mä menen jonottamaan jäähallin ovelle niitä lippuja sillä aikaa kun Hanne raivaa tietä PMMP:n aikana eturiviin päin. Siinä odotellessa käytiin katsomassa Insomniumia, ja nyt sentään tiedetään minkä näköinen bändi sitä siellä Tuskassa soitti kun me kateltiin vaan moppitukkaa :P
insomnium01.jpg insomnium02.jpg

Sain jatkoklubiliput vielä ihan helposti, ei olis tarvinnut edes mennä jonottamaan niitä siihen kun se aukesi. Niitä olis hyvin saanut vielä yölläkin, mutta eihän sitä voinut tietää. Jonotin lippuja 20min ja varmaan saman verran takaisin alueelle kun kaikki oli menossa katsomaan PMMP:tä. En olis ikinä löytänyt Hannea sieltä edestä ellei se olis nostanut sitä ongenvapaa ylös! Hävetti vaan tunkea kaikkien ohi kun tiedän miten ärsyttävää se on. Ai niin, sitä HIMa-lippua ei saanut sielläkään pitää ylhäällä mikserikopin edessä, joten sekin miitti meni sen siliän tien.
PMMP:llä oli hyvä meininki, ja sain vihdoinkin selvyyden siihen keväiseen raskauskysymykseen! Mirahan se tosiaan oli raskaana ja heilui siellä söpön masunsa kanssa. En mä nähnyt kuin tyyliin kolme biisiä enää siitä lopusta, mutta ei se mitään.
pmmp01.jpg pmmp02.jpg

Tytsyjen jälkeen jäätiin vaan odottelemaan HIMiä siihen toiseen riviin, niin paljon jengiä lähti siitä keikan jälkeen pois. Mun oli tosin pakko käydä vessassa, ja vessajono oli n. puoli tuntia, jonka jälkeen mä sainkin taas puskea väkijoukon välistä että pääsen paikalleni.
HIMiin mennessä väkeä oli kuin pipoa ja alue oli kuulemma jouduttu sulkemaan kun ei ihmisiä mahtunut enää sisälle! En tiedä voiko pitää paikkansa vai käsitettiinkö me vaan puheet väärin. Keikasta mulla ei ole oikeen mitään kommentoitavaa kun en nähnyt mitään, ja setti oli tietääkseni täysin sama kuin Miljoonarockissa. Yleisössä oli tönimistä ja meidän vieressä joku porukka joka hyppi ja pomppi miten sattui. Kyynerpäätä tuli joka suunnasta ja välillä tuntui että happi loppuu.

Keikan jälkeen tuli vielä ilotulitus, jonka aikana yritettiin siirtyä syrjempään. Ihmiset tietysti kattoi sitä ilotulitusta ja musta tuntui että meillä meni ikuisuus ennen kun päästiin väljemmille vesille. Me oltiin kadotettu Riikka, ja kävi ilmi että se taas oli kadottanut puhelimensa, johon vastattiin infopisteessä. Siinä sitten yritettiin taas liehuttaa lippua, muttei ketään näkynyt. Ihan rikkipoikkikatki käveltiin teltoille, missä tietenkään ei ollut ketään. Joku äijä tuli auttamaan Hannea sen ongenvavan kanssa ja tunki mun syliin ämpärin, jossa oli viinaa ja appelsiinimehua. Se kyllä näytti hivenen epäilyttävältä siinä pimeydessä, mutta se haisi ihan sille niin uskaltauduin juomaankin sitä :D Joku myös pyysi meitä kreikkalaisiin orgioihin.
Oltiin just kävelemässä autolle etsimään Riikkaa kun se tulikin vastaan. Haettiin pikaisesti sen kännykkä löytötavaroista, missä muuten oli duunissa yks Veskun kaveri... Siitä sitten pikapikaa autolle hakemaan Riikan ja Marien tavarat kun ne ei tullut Metelliin.
Mä yritin taas kovasti hoputtaa ihmisiä että Finntrollin mä ainakin haluan nähdä alusta loppuun, mutta niin me vaan yhden biisin verran myöhästyttiin siitäkin. Mulla lopahti fiilikset ihan totaalisesti kun vitutti niin rankasti että asiat ei mennyt miten mä halusin, ja koko ajan oli hirveä kiire, ja mä olinkin jo yhtäkkiä aivan selvin päin. Lisäksi jalat oli tosi poikki ja siksi Hannekaan ei hirveesti jaksanut innostua keikasta. Jäähallilla oli aika vähän väkeä katsomassa, verrattuna siis johonkin klubikeikkoihin tai vaikka Tuskaan. Että sikäli kyllä huomasi että Ilosaaressa ollaan :D Ärsytti että just kun olisin saanut Skrymeristä tosi hyviä kuvia niin siinä oli joku videokuvaaja sen tiellä koko ajan :/ Screeniltä näytettiin välillä sellaista lähikuvaa että meinattiin saada slaagit :P
finntroll01.jpg finntroll02.jpg finntroll03.jpg finntroll04.jpg finntroll05.jpg finntroll06.jpg

Trollien jälkeen meidän piti vielä käydä autolla (auto oli siis parkissa varmaan hieman alle 1km päässä teltasta) ja ottaa kimpsut ja kampsut matkaan ja mennä teltalle vetämään uudet kännit. Kun sitten vihdoin päästiin teltoille niin ihmiset oli joko hävinnyt, nukkumassa tai liian väsyneitä dokaamaan. Siinä hetken aikaa mietittiin mitä tehdään, kunnes mua alkoi taas vapisuttamaan niin paljon että oli pakko mennä suoraan nukkumaan. Mutta enhän mä juurikaan ollut syönytkään mitään. Todettiin kyllä seuraavana päivänä että oli ihan hyvä vaan että mentiin aikasin nukkumaan. Jos oltais jatkettu dokaamista niin kotimatkasta ei olis tullut yhtään mitään.

Tosiaan sunnuntaina oli alunperin tarkoitus mennä katsomaan Soilworkia, mutta me oltiin niin loppu ja jalatkin oli vielä kipeet ettei jaksettukaan. Lähdettiin kuitenkin melkeen alkuperäisen aikataulun mukaan Soilworkin lopetettua. Riikka oli lähtenyt jo aamukuudelta junalla Helsinkiin, että se ehtii Metallicankin keikalle, ja Hannen pari kaveria jäi vielä Ilosaareen, joten niiden kyydillä sinne mennyt Ville tuli nyt meidän kanssa takasin Lohjalle. Oli kyllä tosi hyvä, nimittäin mulla on tosi huono omatunto etten tarjoutunut vaihtokuskiksi, mutta mä en todellakaan uskalla lähteä ihan vieraan auton rattiin, varsinkin kun viimeksi ajoin autoa talvella n. 15min! Jos ajokokemusta olis viime aikoina ollut enemmän niin olis voinut onnistuakin. Mutta nyt siis Ville ajoi välillä. Hanne kyllä jaksoi yli 5h ajaa, joten Villelle jäi siinä vaan tunti ajettavaa. Pysähdyttiin Mikkelissä syömässä ja kuunneltiin musaa. Mä otin kuvia "nähtävyyksistä", kuten hienoista silloista ;)
ilosaari03.jpg ilosaari04.jpg

Oli kyllä koko reissun aikana typerää katsoa niitä kuntarajakylttejä, että "mistähän toi paikka on niin tuttu?" - "ai niin, me ollaan töissä tehty siitä kirja". Voi kun oisin ottanut ylös kaikki ne paikkakunnat, niitä oli aika monta.
Ei tuntunut yhtään siltä että olisi istunut autossa 6h, eikä edes väsyttänyt. Ja mä en voi uskoa, että meillä oli niin paljon tuuria matkassa taas säiden puolesta! Koko viikon säätiedotus näytti lauantaille tosi paskaa keliä, mutta Joensuussakaan ei satanut ollenkaan sinä aikana kun me siellä oltiin. Sunnuntaiaamuna ripsi just sen verran vettä, että sen kuuli kun se ropisi teltan kattoon. Samana iltana siellä oli vissiin satanut vähän enemmänkin, että ehdittiin just alta pois :) Uskomatonta. Matkalla kotiin Heinolan kohdalla vettä tuli kyllä kuin Esterin perseestä.

Kaikenkaikkiaan "ihan jees" -viikonloppu, mutta edelleen, Tuskan ja Saunan jälkeen mikään ei tunnu enää miltään, ja varsinkin kun viikonloppua edelsi kaksi maailman mageinta keikkaa ever. Lisäksi Joensuussa kaikki meni niin säätämiseksi että se tuntui vähän perse-illalta. Järkkärit ja järjestelyt muutenkin oli kyllä Ilosaaressa ihan loistokkaita, toisin kuin Tuurissa, mistä voi vaan valittaa. Paskimmat järjestelyt ja järkkärit ikinä missään. En jaksa enempää niistä selittää, mutta johan se kävi ilmi siitä Marienkin tapauksesta. En usko että tulee ihan heti lähdettyä uudestaan kumpaankaan, Suomessa kun on niin paljon paljon parempiakin festareita. Ei sillä että Ilosaari esim. olisi huono festari, päin vastoin, mutta jäi vaan vähän hölmö fiilis. Niin ja katsoisin tietysti mieluummin enemmän hevibändejä :) Harmitti ihan sikana että Metelli alkoi jo klo 21, jolloin PMMP aloitti. Siellä olis ollut Trollien lisäksi myös Impaled Nazarene ja Amorphis, siis HIMin kanssa päällekkäin... tosi perseestä.

Siinäpä se pääpiirteittäin. Teksti on varmaan puuduttavaa lukea, mutta niin oli sen kirjottaminenkin :D Ei ajatus kulje yhtään, vähän väsyttää jne. Lomakin loppui ja nyt kärvistellään taas ½ vuotta töissä ennen talvilomaa...