Ai niin. Riitalla oli vihdoin vauvauutisia :)

Alustan jutun niille jotka ei tätä tiedä/muista. Mun entinen kissa, ragdoll-rotuinen Ruusa kuoli viime kesäkuun alussa äkilliseen sydänlihasrappeumaan. Ruumiinavauksessa sillä todettiin HCM-niminen tauti, joka on ilmeisesti yleisempi ragdolleilla kuin muilla roduilla. Se on synnynnäinen sairaus ja periytyvä sellainen. Ilmotin tästä tietysti Ruusan kasvattajalle, joka teki DNA-testit omille kissoilleen, ja kävi ilmi että Ruusan isä on HCM-geenin kantaja. Ja kun se näin pystyttiin todistamaan, että Ruusan sairaus tosiaan oli perinnöllinen, niin osto/myyntisopimuksen mukaan saan kasvattajalta vastaavan pennun veloituksetta.

Viime vuosi oli Riitalla hassu vuosi, kun koko kissalauman keskelle syntyi vain yksi pentu, eikä astutukset ja juoksut onnistunut millään. Nyt siis on vihdoin pentu-uutisia, ja jos hyvin käy, niin niitä on muutaman kuukauden sisällä tulossa jopa kolme pentuetta :)
Ilmotin tosin Riitallekin, ettei mulla mikään kiire sen pennun kanssa ole. Tottakai olis hyvä että Nikki vihdoin saisi leikkikaverin, mutta mulla on nyt niin kaikennäköstä juttua tulossa, että parempi odottaa vähän aikaa. Jos olisin ottanut yhden ensi kuun alussa syntyvästä pentueesta, ne olis luovutusikäisiä joskus toukokuussa. Ja koska mulla on todennäköisesti kesäkuussa tulossa kolmet kolmen päivän festarit (Sauna, Nummi, Tuska), niin ei siinä olis mitään järkeä, että Nuno (uuden kissan nimen oon päättänyt jo aikoja sitten :D) olis ollut vasta alle kuukauden uudessa kodissa, ja heti joutuu hoitoon jonkun vieraan ihmisen luokse. Ja sittenhän siinä on vielä se, että Nikki ja Nuno pitää totuttaa toisiinsa, niin että niitä uskaltaa pitää samassa huoneessa x) Tähän asiaan on muuten vinkit sitten tervetulleita...
Että kunhan kesäkuu ja "pakolliset" festarit on ohi, niin pentu on enemmän kuin tervetullut! ^^