Tulipa sitten katsastettua se vitun Frostbite Metalfest.
Osasihan sen jo etukäteen arvata, että tapahtumasta saattaa tulla kaikkien aikojen fiasko, mutta paikalle mentiin silti.

Miinukset:

- Kolme suurinta bändiä (Cradle of Filth, Mayhem & Gorgoroth) perui keikkansa kokonaan, näistä kaksi viimeistä vasta itse festarien aikana. Gorgorothin jäsenistä puolet ehti jopa tulla ilmeisesti omalla kustannuksella paikanpäälle vain ilmoittaakseen etteivät voi esiintyä, koska kitaristit ovat edelleen (jumissa tms) Norjan lentokentällä. Näistä mikään ei kovinkaan mua hetkauttanut, koska en ollut vartavasten ko. bändejä mennyt katsomaankaan. Vitutti vaan niiden, varsinkin alaikäisten puolesta, jotka oli venannut päälavan edessä koko päivän maskit naamassa, että vihdoin näkevät Gorgorothin. Ja sit ei. Jopa lavarekvisiitat rakennettiin lähes valmiiksi, en vaan tajua miksi. Video tästä: http://www.youtube.com/watch?v=PRWgrrMmMV4

- Anniskelualue ja narikka sijaitsivat kokonaan eri rakennuksessa kuin itse keikat, eikä rakennusten välille oltu todellakaan rakennettu mitään "tuubia", vaan esim. narikkajono kulki ulkona mukavassa pikkupakkasessa ja lumipyryssä keskellä yötä. Anniskelualue oli siis Lahtihallissa, ja varmasti osaksi Kuorosota-lavasteiden takia se jouduttiin jättämään melko pieneksi. Mut mitä helvetin ideaa siinä sitten on, että itse Messuhalli (missä keikat siis oli) oli vain puolillaan? Siis aivan perkeleesti ylimääräistä tilaa kun ei ollut ihmisiä, eikä sen puoleen kojujakaan, saati safka-/juomapisteitä. Kalja-alueella ei siis myöskään ollut esim. minkäänlaisia screenejä, joista olis voinut nähdä mitä siellä ite Messuhallissa tapahtuu (ja siten ehtiä näkemään bändejäkin).

- Tosiaan, ainoa sapuska mitä sieltä sai, oli narikassa joku pieni pitsauuni, mistä sai kahdenlaisia pitsasliceja. Ei limuautomaatteja, eikä kojuja, tais siitä pitsan vierestä jonkun kalliin limupullon sitten saada.. ehkä. Viina nyt oli tietysti kallista, mutta niin on joka festarilla.

- Soittoaikataulut mätti ja pahasti, ja nekin muuttuivat vielä festaripäivinä puolen tunnin välein. Lauantaina mentiin vartavasten katsomaan Shade Empirea, jonka piti aikataulun mukaan esiintyä neljältä. Kun päästiin paikalle, oli soittoaika siirtynyt klo 18:30. Oltiin vartin verran muualla, ja kun mentiin sen läpyskän ohi, niin soittoaika oli siinä ajassa ehtinyt muuttua klo 21:00. Oli siinä sitten pakko juoda kallista lonkeroa ja Smirreä pienellä anniskelualueella ilman minkäänlaista musiikkia. Kun sitten vihdoin mentiin yhdeksäksi päälavalle niin jengiä valuu vaan ulos sieltä. Kysyttiin eturivin tytöiltä että mitä vittua tapahtuu, jotka vastas että Shade Empire lopetti just. Ne oli sitten soittanutkin jo kaheksalta! Tästä ei tietysti lukenut mitään siellä "eteisen" soittoaikataulussa, ja siellä oleva järkkärinainenkin luuli SE:n alottavan klo 21. Tää oli vain yks esimerkki, hyvä että bänditkään tiesi mihin aikaan pitäisi soittaa.

- Itseasiassa koko festari oli huonoudessaan niin naurettava etten jaksa edes listata enempää epäkohtia, niitä voi lukea vaikka Imperium.netin messulaudalta kun se ei enää jumita. http://www.imperiumi.net/phpBB2/viewtopic.php?t=30556


Plussat:

- Jaa.. 66,6€:n lippuja vastaan nähtiin kaks bändiä kokonaan: Arch Enemy ja Amoral. Molemmat oli ihan mahtavia. Amoral Koivusen kera varsinkin yllätti ihan helvetin positiivisesti. En olis uskonut että Arista on moiseen murinaan :)

- Virkistävää olla kerrankin Lahdessa, ja itse kaupungissahan ei ole mitään vikaa :)

- Tosi mukavat taksikuskit

- Jussi, Antti, Mikki & Tommi (ts. loistava seura :D)

- Savullinen hotellihuone + aamiainen

- Hyvä humalatila

Oikeasti. Eniten tässä nyt vituttaa se, että me päätettiin paremman bändikattauksen takia mennä FME:n sijasta Frostbiteen, johon liput maksoi parikymppiä enemmän, ja mitä saatiin vastineeksi.. pari päivää paskaa. Mä hyvin paljon mieluummin ottaisin Frostbite-rahat takaisin ja menisin niillä FME:hen, nyt ei oo varaa mennä sinnekään sitten >:/ Toi oli hiton hyvä idea, mun mielestä, järkätä festarit Lahdessa ja tuolla Messuhallilla, mutta järjestäjät lähti liian kunnianhimoisesti järkkäämään niitä, ja unohti siinä sivussa ne kaikkein oleellisimmat asiat.. Kunhan järjestäjällä ois ollut enemmän kokemuksesta moisesta, niin olis onnistunutkin. Nyt ei varmaan kukaan enää tule paikalle vaikka koitettais järkätä tämä uudemman kerran ens vuonna. Tai minen ainakaan! :D

Että kiitosta vaan.