Valitettavasti on taas se aika vuodesta, kun vastuuntunnottomat idiootit hylkää keväällä ottamiaan kissoja. Kissanpentuja otetaan esim. mökille lasten seuraksi kesän ajaksi, mutta kun syksy koittaa, jo kasvaneet kissat jätetään oman onnensa nojaan luontoon. Kissa ei selviä luonnossa, kylmässä talven yli, hyvä jos edes sinne asti.

Kesäkissoja (ja muita hylättyjä lemmikkejä) tuodaan eläinsuojeluyhdistyksille vuosittain tuhansia. Keväisin starttaa myös jokavuotinen Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen ja Whiskasin järjestämä Kissakaveria ei jätetä -kampanja. Itse osallistun kampanjaan joka vuosi vähintään muutaman kympin rahalahjoituksella, ja esim. tänä vuonna 20€:lla sai kankaisen kampanjakassin. Joka vuosi kampanja on kerännyt enemmän rahaa SEY:lle, ja tänä vuonna lahjoituksia tuli yhteensä lähes 18 000 €:n edestä :)

Jos joku kiinnostui kampanjasta, lisää voi lukea osoitteesta Kissakaveri.fi. Uusi kampanja käynnistyy jälleen keväällä 2010. Tämän vuoden kampanjaan ei tietääkseni voi enää osallistua, mutta eläinsuojeluyhdistykset ottavat kyllä lahjoituksia vastaan ympäri vuoden.
Suomen Eläinsuojeluyhdistyksien liitosta lisää täällä: SEY.fi. Sieltä löydät mm. paikallisyhdistysten yhteystietoja. Monilla on nettisivut, joiden kautta voi mm. nähdä kotia etsiviä hylättyjä kissoja, mikäli on kiinnostunut sellaisen ottamisesta ja vastuullisesta hoitamisesta.

Kaikki eläinsuojeluun liittyvä on mulle erittäin tärkeää, enkä kertakaikkiaan voi käsittää miten ihmiset ovat niin tunteettomia, ja tyhmiä! Raivostuttavaa...!

 

Tuijotti ovea pieni kissa, oli aivan hädissään.
Minä se täällä, avatkaa ovi, onhan jo pimeää.
On nälkä ja jano, unikin jo, minua paleltaa.
Tuo metsäkin huokuu pelottavasti, on jo kuurassa maa.
Ovi aukeni silloin, kun mansikat tuoksui, säteili taivas ja maa.
Ilo kaikui kallion kupeelta, sirkat soitteli viuluaan.
Aurinko hitsasi ahjossaan, lintujen kuoro soi.
Kelli kissa nurmella selällään ja onnen maljasta joi.

Nyt pysyy ovi suljettuna, nukkuu portailla vainaja.
Sillä jäätynyt pisara poskellaan ja silmät suljettuna.
Se pisara hyljätyn kyynel on, se itkunsa itkenyt on.
Vain yksi ovi armahti hyljätyn, pääsi lämpöön ja valohon.
Nyt kissojen taivaassa hyljätty, siellä kyynel on pyyhitty pois.
Saa nukkua helmassa armahtajan, mikä parempi olla vois.
Via Dolorosa oli viimeinen polku kesäisen lemmikin.
Muistele lähditkö mökiltä Sinä puhtain sydämin.