En muista oonko Nunon naksutinkoulutuksesta paljon tänne kertonutkaan, mutta kerrotaanpa nyt vähän :)

Ensimmäisenä opetin Nunon istumaan, ja toisena yläfemman, ja äsken aloitin tassun antamisen opetuksen. Hämmästyttävän nopeasti tuo fiksu tyttö näitä oppii, äskenkin meni alta 5min kun Nuno oli jo hiffannut tämän tassun antamisen :) Nyt tässä onkin ollut parin kuukauden tauko tuosta naksutinkoulutuksesta, kun oli nuo kissojen steriloinnit ja muuta tässä välissä, plus yhdessä vaiheessa Nuno ei suostunut syömään niitä kuivalihatikun palasia, joita normaalisti käytän palkintona. Vaan eipä tuo menoa haitannut, nyt maistuu taas kuivalihatikut, ja vanhat opetuksetkin se muisti heti.

Oli tarkoitus opettaa tässä välissä luokse tuloa, mutta Nuno innostuu niin paljon kun huomaa mulla olevan nameja ja naksutin kädessä, että se seuraa mua kuin hai laivaa. Siinä on vähän vaikea koittaa saada toista tulemaan luokse, kun se on siinä koko ajan :D Ja sitten muutoin mulla ei koskaan ole sitä naksutinta ja nameja hollilla, kun voisi yrittää luokse kutsumista, siis koulutushetken ulkopuolella -.- Ehkäpä siis ensin opetellaan paikallaan pysyminen ja odottaminen, siitähän on sitten hyvä alkaa kutsua luokse.

Mutta se on kyllä ihanaa seurata miten paljon Nuno tosta naksuttelusta pitää :) Se tosiaan innostuu heti kun näkee mun ottavan naksuttimen käteen, ja koko koulutushetken ajan se kehrää. Tänäänkin kun aloitettiin se tassun antamisen opettelu, ja kun se oli niin fiksu ja tajusi idean niin nopeasti, niin tietenkin kehuin ja rapsuttelin sitä oikein vuolaasti sen jälkeen - ja Nuno oli tyytyväinen! Se puski ja kehräsi, eikä tiennyt miten päin olla, kun oli niin kivaa :D Se näytti siltä kuin olisi ollut itse itsestään yhtä ylpeä kuin minä :D

Ainoa juttu, mikä tässä naksutinkoulutuksessa on toistaiseksi mennyt vähän pieleen, on se, että Nikki ei ole kiinnostunut siitä :/ Ja mä kun alunperin ajattelin tätä kokeilla nimenomaan siksi, että hyperaktiiviselle Nikkille saataisiin mielekästä tekemistä, ja naksuttimen avulla voisin kitkeä siltä joitain pahoja tapoja pois. En ole vieläkään kokeillut Nikkin kouluttamista yksin toisessa huoneessa, ja epäilyttää vähän miten se tulisi toimimaan, kun tuollaisissa tilanteissa Nikki tuppaa olemaan kiinnostuneempi siitä mitä Nuno tekee toisessa huoneessa, kuin siitä mitä sen pitäisi tehdä siinä huoneessa. Mutta täytyy ehkä kokeilla sitä kuitenkin, kunhan Make on vaikka täällä toisella puolella leikittämässä sen aikaa Nunoa.

Kosketuskeppi ja joku kosketusalusta olisi hankinnan alla, mistähän lie noita keppejäkin saa ostettua...