No niin...
Alotetaanpa heti sillä, että tämän vuoden Sauna Open Air oli mun mielestä todella perseestä verrattuna aikaisempiin Saunoihin. Se ei niinkään johtunut itse festarista, vaan kylmästä ja sateisesta ilmasta, ja kummallisista känneistä, jotka ei tuonut hilpeää humalaa vaan päänsäryn ja laskuhumalan ennen kuin se nousu edes ehti kunnolla tulla. Ei siis enää minttuviinaa pelkäksi juomaksi festareille (note to self).

Eka festaripäivä, torstai
Ensimmäinen moka taisi olla ehkä jo tässä. Festareiden ainoa päivä jolloin paistoi aurinko ja oli tosi hyvä ilma, ja me ei menty koko festareille, ei edes alueen ulkopuolelle. Mentiin toki Tampereelle, mutta vietettiin ilta Ninan kanssa sen luona ja Ahvenispuistossa. Juotiin muutamat siiderit, katottiin musa-dvd:eitä ja mentiin nukkumaan. Muiden puheista päätellen erityisesti Steel Panther oli ollut ihan helvetin kova, heittänyt hyvää läppää ja hienon keikan.
Näin jälkikäteen ajatellen olis ollut paljon parempi mennä torstaina festeille eikä perjantaina.

Toka festaripäivä, perjantai
Ninan luona alettiin juomaan jo joskus yhdeltätoista, mikä tarkoitti että yhdeltä oli jo hyvät nousukännit. Kunnes sitten lähettiin bussilla Hervannasta keskustaan. Hyvä nousu hävisi, ja loppupäiväksi humala muuttui öh... olemattomasta aina vitun hirveään. Ennen alueelle menoa juotiin pohjia siinä läheisessä leikkipuistossa, ja sieltä tuli räpsittyä hassuja kuvia. Alueelle päästiin vasta paljon myöhemmin kuin oli tarkoitus, ja siinä vaiheessa soitti päälavalla Death Angel, ja tottakai alkoi sataa heti kun päästiin sinne. En oo aikasemmin kyseistä bändiä kuunnellut, mut kuulosti tutustumisen arvoiselta :) DA:n jälkeen soittanutta August Burns Rediä ei käyty katsomassa vaikka vähän vissiin oli tarkoituskin... Taidettiin sillä välin käydä kojuilla pyörähtämässä, tai sitten ihan vaan juotiin :D Iiron kanssa juteltiin myös suht pitkät pätkät nurtsilla istuessa. Eli siis päivän ainoa esiintyjä jota tultiin kattomaan oli Tarot, minkä nyt näkisi missä tahansa muuallakin. Mä olen niin ummikko ettei Anvil ja Danzig oikein kiinnosta. Joskus Anvilin soittaessa Mikko tuli alueelle ja juteltiin sen kanssa hetki ennen Danzigin alottamista. Siinä vaiheessa oli niin hirveä känni päällä etten ees nähnyt tekstata Mikolle - en silmälasien kanssa enkä ilman niitä. Katottiin Mikon kanssa pari biisiä Danzigilta kunnes menin hakemaan Hannen nurmikolta, kun totesin että nyt on känni niin vammanen että vois melkeinpä lähteä. Plus että kun siinä oli päivän aikana ihan mukavasti kastunut, niin oli ihan helvetin kylmä.
Nina tuli meitä vastaan porttien tuntumaan (Nina ei siis ollut meidän mukana alueella ja oli käynyt itsekin himassa siinä välissä ottamassa välikuolemaa - kylpyammeessa) ja käveltiin siitä rautatieaseman päässä olevaan Omenahotelliin, missä Tiina ja Anu olivat yötä. Oli tarkoitus olla siellä niiden huoneessa lämmittelemässä ja juomassa siihen asti kunnes Profane Omen alottelee YO-talolla, mikä oli sitten niinkin myöhään kuin 01:30 -.- Hanne sammui hotellin sänkyyn, eikä mulla ja Ninallakaan paljon paremmin mennyt. Ei pystyny enää juomaan, väsytti ja oli paha olo. Puolenyön aikaan sitten todettiin, että me ei kyllä enää millään kyetä sinne YO-talolle, kun keikkaan oli vielä yli tunti aikaa. Kukaan ei saa enää hyviä nousukännejä ja fiiliksiä aikaseksi, ja jos oltaiskin siinä kunnossa päästy sinne sisälle, niin meistä kukaan ei ois varmasti tajunnut siitä keikasta enää mitään. Plus että oisin varmaan tehnyt taas jotain tyhmää siellä. Ninalle siis nukkumaan melko aikaisessa vaiheessa. Oli pakko siellä käydä vielä kuumassa suihkussa, kun oli oikeesti niin kylmä.
Hävettää ja vituttaa tuo ilta, mutta minkäs teet >:/

» KUVAT - tunnelmakuvia
» KUVAT - Tarot

Kolmas festaripäivä, lauantai
Ei lähtenyt lauantaina yhtä hyvin käyntiin kuin edellisenä päivänä. Nina lähti kymmenen aikaan juna-asemalle, kun se lähti Jyväskylään päin. Mä join ekaa drinkkiäni varmaan yli tunnin kun ei maistunut yhtään. Joskus neljän aikaan vasta päästiin bussiin ja taas keskustaa kohti, ja myöhästyttiin vähän Stam1nasta, joka aloitti n. 16:30. Ei ollut oikeen kännikään vielä yhtään, eikä Stam1nan aikana riehututtanut vielä ollenkaan :( Tuuli enemmän kuin perjantaina ja ilma oli muuten kylmempi, mut ei onneksi satanut yhtä kovaa. Ei siis edes sen vertaa että olis pitänyt sadetakki pistää päälle. Stam1na pojat oli ihania, ja Saikkonen kävi jakamassa niille kultalevyt Viimeinen Atlantis -levystä.
Ömm.. Stam1nan jälkeen soitti Poisonblack, me ostettiin sillä välin ruokaa ja kuumaa kaakaota, ja käytiin vissiin vaan yksi biisi kattomassa niiltä, ja mentiin sen jälkeen päälavan viereiselle nurtsille istuksimaan ja odottelemaan Amorphista. Oli vähän niinkuin tarkoitus juoda hyvät kännit ennen sitä, mutta kun ei oikeen minttu ja salmari mennyt alas enää -.-
Amojen aikana tuli kyllä hyvä fiilis ilmankin niitä kunnon kännejä, että ei siinä mitään. Oli niin siistiä saada siinä vaiheessa viikonlopun ensimmäinen musiikkiorgasmi :D Siinä väkijoukon keskellä ei ollut yhtään kylmäkään, vaan just sopiva. Tonto oli ihana ja oli kyllä tosi hyvä fiilis, varsinkin kun ei tässä oo vissiin vuoteen Amorphista nähnytkään.
Keikan jälkeen istuttiin hetki, ja päätettiin ettei haluta katsoa Sonata Arcticaa, vaan ennemmin mennään hotellille vetämään nyt vielä hyvät nousut meidän narikkaviinalla. Lähdettiin siis sillä aikaa kun coverbändi HAIL! soitti. Mikä sitten sekin oli vissiin vähän virhe, kun oli sekin ollut kuulemma kova -.- Ostin paitakojusta hienon Amorphis-paidan Tonto-designilla ^^ Tuolta nettikaupasta saa ilmeisesti tilattua harmaana, mutta kojulla oli vaan armyvihreitä. Ostettiin myös Pahis.fi:n kojulta halpaa lohikäärmekrääsää, tuollanen iso suitsuketelinekin maksoi vaan 2€! Olin ihan järkyttynyt, enkä meinanut uskoa että ne lähtee niin halvalla. Ostin sen lisäksi myös tuikkutelineen.
Suunnattiin suoraan Tiinan ja Anun luo Omppuun juomaan, eikä mennyt sekään viina mulla alas oikeen millään. Teki mieli juoda vaan vettä ja mehua -.- Jotenkin saatiin sitten tuhottua kuitenkin se narikkaviina, Hanne siitä varmaan suurimman osan joi, ja mentiin jatkamaan Infernoon. En ollut edelleenkään humalassa, ja Infernossa alkoikin väsyttää niiiiiiiiiin paljon, että taisin nukahtaa hetkeksi siihen sohvalle. Joku jätkäkin kysyi taas että oonko mä ihan vitun vihanen vai mikä mua vaivaa, kun tuijotin vaan totisena eteenpäin :P Väsymys oli kuulemma ihan sallittua. Olisin voinut lähtee kotiin nukkumaan jo viimeistään kahdelta, mutta sinnittelin siihen pilkkuun asti kun eihän Hannea olis sieltä aikasemmin saanut pois millään. Mulla oli tarkoitus että lähettäis sieltä baarista ajoissa bussille, eikä jäätäis mihinkään norkoomaan, että päästäis sinne dösään ekojen joukossa. Mut ei, tietysti oltiin siellä dösiksellä niin viime tipassa että Hervannan bussijono oli iiiiiihan vitun pitkä. Mentiin suoraan siis taksijonoon, koska ei ois ollut toivoakaan siitä että oltais sinne bussiin mahduttu. No, päästiinpähän pysähtelemättä Ninalle. Taksijonossa taas joku vitun ulkomaalainen tuli sössöttämään meille, ja kun sanottiin ettei kiinnosta, niin se jäi silti siihen norkoomaan. Meidän takana oleva jätkä sai valittaa sille vaikka kuinka kauan ennen kuin se uskoi ettei se voi etuilla niitä kaikkia muita siinä jonossa. Tai itseasiassa ei se tainnut uskoa vaan siirtyi pykälän kauemmas siitä jätkästä, kunnes seuraava tyyppi alkoi valittaa sille. Vituttaa kun joka kerta iskemään tulee joko ulkomaalaiset (ei kiinnosta), keski-ikäiset juopot (ei kiinnosta) tai lyhyttukkaiset urpot (ei kiinnosta), eikä koskaan ne mukavat pitkätukkaiset hevarit (kiinnostais, vaikka koska oon varattu, niin ei kuitenkaan "siinä mielessä"). MIKSI, SAATANA?! >:/

» KUVAT - Stam1na
» KUVAT - Amorphis

No eniveis, mun mielestä Sauna-viikonloppu olis ollut täysin epäonnistunut, jollei olis ollut Amorphista ja Stam1naa, ja niitä muutamia ihania kavereita joihin törmättiin. Iiro varsinkin, ihana poika :D <3 Eli siis kiitos Amorphis, Stam1na, Hanne, Nina, Iiro, Mikko, Lasse, Alexi, Jope 1 & Jope 2 + Olavi ja Janne, Tiina ja Anu + Tuija, Outi & Janne :) Lisäksi nähtiin Tarotin keikan aikana jätkä, joka jutteli meidän kanssa pitkään kaikesta mahdollisesta viime vuoden Saunassa :) Se tuli meille juttelemaan että "hei me nähtiin täällä viime vuonna", ja oltiin Hannen kanssa ihan että wtf, vaikka se mun mielestä näyttikin tutulta. Sit kun se alkoi vähän selventämään niin johan sitä jotain muisti. Hauskaa että se muisti meidät noin hyvin :)

Sunnuntaina lähdettiin kohti Lohjaa joskus kolmen jälkeen. Anun oli ensin tarkoitus tulla meidän kyydissä takasinkin Espooseen, mutta se olikin mennyt sit Tiinan ja sen työkavereiden mukana, joten tultiin sitten suoraan Lohjalle.
Piti mennä kissat vielä hakemaan mutsin luota, mutta Nuno pinkasi sängyn alle piiloon heti kun näki mun tulevan -.- Se siis ihan selkeesti tajuaa että mun tuleminen sinne tietää koppaan laittoa. Meni ärsyttävän kauan että sain Nunon sieltä sängyn alta ja koppaan, vähän jännittää että kohta en enää saa sitä ollenkaan sieltä kotiin. Nikkillä oli taas selkeesti ollut ikävä, se kiehnäsi ja pyöri ja kurisi niin että pelästyin että mikä kiima sille nyt on tullut. Nikki ei ollut kuulemma jutellut siellä yhtään, ei leikkinyt eikä oikeen hengannut mutsin ja Reiskan kanssa, kun taas Nuno oli ollut niiden kanssa sohvalla vähän väliä. Mutta heti kun mä tulin oli Nikkillä kovasti asiaa ja se oli niin seurallinen :P Nikki on kyllä niin sulonen... Sen huomaa siitä niin selkeesti että sillä on ollut mua ikävä <3
Eilinen menikin kissoilla nukkuessa ja mulla Facebookissa ja kuvien käsittelyssä. Uni tuli lopulta aika äkkiä.
Tänään Nikki tuli herättämään mut ennen kymmentä silleen hellästi puskien ja pusutellen, vähän kehräten :) Jos oon ollut jonkun aikaa pois ja kissat olleet hoidossa, niin parina seuraavana päivänä Nikki on ihan überkiltti, ja tulee tosiaan parina ensimmäisenä aamuna herättämään noin nätisti. Sitten taas sama ralli ja kolistelu jatkuu.
Äsken tuli Zooplussalta kissanruokapaketti, ei meinannut taas kaappiin sopia, eli ehkä ne riittää taas hetkeksi.