Voi satans, että ärsyttää. Eläinlääkäri ei soittanutkaan viljelyn tuloksista perjantaina, vaan vasta tänään. Oli kuulemma molempien näytteisiin kertynyt bakteereja, mikä siis meinasi virtsatietulehdusta :/ Molemmilla, saatana! Ja sillon torstaina kun saatiin ne alustavat tulokset, se kuulosti mun korvaan lähinnä siltä, että näyttävät suht normaaleilta, joten tuskin on tulehdusta, ja siihen vähän niin kuin tuudittauduin. Ei olis pitänyt. Tänään hain sitten kissojen 10 pvän (!!) antibioottikuurin, ja tottakai lääkettä pitää antaa kaiken kukkuraksi kaksi kertaa päivässä -.- Ihan kuin se ei olisi kerran päivässäkin tarpeeksi vaikeaa, varsinkin noin pitkän ajan :/ Makekin lähtee huomenna tai ylihuomenna Saloon, niin joudun sitten ihan yksinäni ne lääkitsemään, phuuh.
Kuurin jälkeen täytyy vielä käydä ottamassa kontrollinäytteet, eli siinä voidaan sitten samalla laittaa Nikkille mikrosiru. Ehkä ainut hyvä puoli koko tässä jutussa. Tietää rahanmenoa, mutta toivottavasti antibiootit puree ja saadaan kisut terveiksi. Turhauttaa vaan, kun en oikein tiedä mitä voisin niiden ruokinnassa muuttaa, jotta vältyttäisiin näiltä tulehduksilta tulevaisuudessa. Ekaksi pitää kai ostaa sellainen vesiautomaatti, jos se vaikka innostaisi juomaan enemmän. Useammat juomakipot kun ei tunnu auttavan yhtään. Näiden helteiden alettua molemmat on juoneet paljon vähemmän kuin normaalisti, vaikka pitäisi tehdä juuri päin vastoin. Eläinlääkäri ehdotti myös maustettuja vesiä, sekä raa'an lihan nesteillä maustettuja ja pakastettuja, että niitä mustikan- tms. makuisia ihmisille tarkoitettuja lähdevesiä, ei siis niitä hiilihappoisia. Täytyy niitäkin kokeilla. Laadukas ruokakin ehkäisee virtsatulehduksia, mutta kun mähän olen syöttänytkin niille laadukasta ruokaa enkä ainoastaan mitään pahimpia markettimössöjä -.-

Mutta siis kissanomistajille muistutuksena, että jos kissa alkaa pissailla vääriin paikkoihin edes satunnaisesti, kannattaa heti tutkituttaa eläinlääkärillä, ettei se johtu virtsatietulehduksesta, virtsakiteistä tai jopa -kivistä. Jos niitä ei hoida kuntoon, on tuo virtsateiden tukkeutuminen todella hengenvaarallista (varsinkin uroskissoilla). Nuo tulehdukset eivät aina oireile mitenkään muuten, meidänkin kissat käyttäytyvät muuten aivan normaalisti, syövät ja leikkivät jne. Yhteensä 3-4 pissat tulivat makuuhuoneen lattialla olleiden tekstiilikasojen päälle viikon tai parin sisällä. Meillä tulehdukset oli käsittääkseni aika lieviä ja piileviä, mutta ne voivat pahentua kovastikin jopa parissa viikossa, joskus taas kestää kauemminkin. Erityisesti pehmeisiin paikkoihin pissaileminen voi kieliä tulehduksesta, samoin pienentyneet pissapaakut. Käsittääkseni myös jos tulehdus havaitaan sen verran ajoissa, että se paranee antibiooteilla, pissavaivoilla saattaa olla pienempi mahdollisuus muuttua ns. krooniseksi. Jos virtsasta löytyy kiteitä tai kiviä, ne joudutaan joko huuhdella pois tai liottaa virtsavaivaisten kissojen ruualla, ja tietääkseni tämän jälkeen kissa joutuu syömään ainoastaan noita ruokia. Puhun nyt vaan muistista, joten ei kannata uskoa kaikkea ihan täysillä, käykää googlettamassa lisää aiheesta jos on ajankohtainen tai kiinnostaa muuten.

Muista asioista sen verran, että lauantaina käytiin Maken kanssa treffeillä Salossa. Ajeltiin sinne, käytiin Antoniossa syömässä (ihanaa ruokaa!) ja sen jälkeen Bio-Salossa katsomassa Inception. Oli tosi hyvä leffa, hieman tuli Matrix mieleen. Leffan jälkeen tultiin takaisin kotiin. Mutta oli ihan kiva tehdä jotakin muuta kuin kököttää vaan himassa, plus ettei tarvinnut olla edes Lohjalla :)

Pistin tänään mailia OPKK:n että oltais kiinnostuneita vuokra-asunnoista. Soitin myös yhteen toiseen paikkaan yhdestä kämpästä, nyt pitäis vaan sen nykyisen asukkaan kanssa sopia esittelyaika. Laitoin myös Satolle hakemuksen tuossa yks päivä. Toivottavasti nyt jottain löytyisi meillekin... Ärsyttävää kun kaikki muutkin asiat roikkuu kun ei olla vielä Saloon asti päästy.

Niin ja noiden kissojen virtsatulehduksen ja niiden tutkimuksien takia mulla ei nyt ookaan enää varaa mennä Tampereelle katsomaan sitä Jonnan Rakkausrevyytä. Vähänkö harmittaa, mutta pakko opetella tinkimään omista menoista että saan muut velvollisuudet hoidettua.