Eilen oli rankka päivä, valitettavasti. Kolmen aikaan tehtiin nämä pakolliset vuokratakuutilin avaukset ja allekirjoitettiin se vuokrasopimus. Vuokranantaja suostui maksamaan maalit, kun kerrottiin että siellä on pakko maalata uudestaan, ja Make kävi sen kanssa myöhemmin ne ostamassa. Vuokrasopparin jälkeen SSP:lle allekirjoittamaan laajakaistasopimus, ja sitten kämpille.

Otettiin mukaan tosiaan lähinnä vaatteita ja joitain astioita, jotka sai kaappeihin ja vaatehuoneeseen piiloon. Make auttoi kantamaan ne ylös, ja lähti hakemaan Akkea Halikosta. Meinasin ruveta itkemään kun näin, ettei se edellinen asukas tosiaan ollut siivonnut kamojaan sieltä. Siellä oli kaikki samat paskat kuin silloin kun käytiin sitä katsomassa, ainoastaan keittiön ja olkkarin lamput oli viety, ja parvekkeen tuolit ja pöytä. Eli siis käytännössä kaikki roskiin menevä oli jäänyt sinne meidän siivottavaksi. Vaatehuoneesta löytyi mm. ratsastussaappaat, eteisen kaapista tusinan verran PS2-pelejä (jopa ihan hyviä), ja keittiön kaapista OBH Nordican limenvihreä tehosekoitin. Mutta sitten ne paskat... CD-levyjä, pari paskaa leffaa, koiran tuhoamia leluja, kissanvessa täynnä hiekkaa ja paskaa, lisäksi esim. koiran ja kissat ruokakupit, kissanhiekkaa, puupellettejä, mattoja, kukkaruukkuja, paskasia sohvatyynyjä, astioita, rottinkihylly, rikkinäinen jalkalamppu... Ja kyllä, jääkaapissa oli salaatit sun muut ruuat mätänemässä -.-
Systemaattisesti kyllä hankkiuduttiin kaikista eroon, ainoastaan PS-pelit ja blenderi jätettiin itsellemme ;) Ei oo ihan halpoja nekään, ja kyllähän me nyt siivouspalkkio tarttetaan (enempikin ois kelvannut).

En tosiaan tiennyt mistä aloittaa, olin ottanut himasta vaan tosi pienen siivousarsenaalin mukaan, kun eipä nyt taas heti tullut mieleen että ihmiset jättää kämppänsä tohon kuntoon. Niinpä säkitin tavaroita sillä aikaa kun Make, Akke ja vuokraisäntä oli hakemassa maaleja, ja Make ja Akke niitä auttoi sitten viemään roskiin. Kämpän maalintarpeen kartoitustulos oli aika karu. Makkariin kaksi uusi maalikerrosta, kuten myös kylppäriin (ne oli maalattu ruskeiksi, joten veikkaan että se kaksi kerrosta on tarpeen), eteiseen riittää yksi maalikerros. Alunperin oli tarkoitus maalata myös keittiö (siellä on vaaleanpunaiset seinät), mutta mietittiin, että se on vähän turhan hankalaa niiden kaapistojen takia. Ehkei se NIIN kovasti häiritse kuitenkaan. Olkkarissa oli tapetit, mutta veikkaan että ne on joskus ollut jonkun muun väriset, ja ne on vain maalattu valkoiseksi.... paskasti! Se tummempi väri siis paistaa läpi, joten sekin täytyy maalata uusiksi. Olkkarissa ja eteisessä katon tasoite on lähtenyt halkeilemaan, ja olkkarissa sen kohdalla näytti olevan jonkinlaista kosteushäikkääkin. Eli ne katot täytyy kitata, ja siitä johtuen myös maalata -.- Faija tulee tod. näk. viikonloppuna katsomaan miltä ne halkeamat näyttää, ja lupaili tehdä sen kittauksen, mutta maalaamaan se ei varmaan ehdi.
Edellinen asukas oli kuulemma maalari (taidemaalari kenties, kun löysin pari pientä tuubia akryylimaaleja), niin miten vitussa maalari voi maalata noin vitun paskasti koko kämpän?!
Vuokranantaja todennäköisesti voisi maksaa myös lattian uusimisen, mutta ei me sellaista enää tähän päälle ehditä tehdä :/ Olisi kyllä ihan tarpeellista, se muovilattia kun on tosi kärsinyt, likainen, eikä edes kunnolla mitoitettu. Niin ja tietysti lattialistat ei oo kunnolla seinässä kiinni. Pettymys oli myös se, että ulospäin näyttänyt jääkaappipakastinyhdistelmä olikin kaksiovinen jääkaappi, missä oli vain pakastelokero. Mä kun olin innoissani että jee, vihdoin voi käyttää kunnolla pakastintakin. Gigantissa tosin halvimmat kunnon jääkaappipakastimet maksaa nelisensataa, niin voisi ehkä ehdottaa jos vuokranantaja suostuisi maksamaan meille sellaisen härvelin. Ja olis kyllä reilua jos maksaisi, tehdään niin paljon työtä ton kämpän eteen vaikkei edes ole oma. Myös makkari olikin oletettua aika paljon pienempi, eikä meidän sänky mahdu sinne niin päin kun olin toivonut. Tai mahtuisi, mutta menee vähän ahtaanlaiseksi.

Make kävi hakemassa mutsiltaan lisää pesuaineita ja imurin, ja sillä aikaa purin muuttokasseista niitä viini- ym. laseja keittiön kaappiin, ja kun Make tuli takaisin pistin sen siivoamaan jääkaapin. Itse imuroin ensin vaatehuoneen, jotta sain purettua mun vaatteita sinne, ja lopuksi koko kämpän. Kuusi tuntia me siellä ähellettiin, pelkkää lähes tauotonta siivousta siis, ja lähtiessämme se näytti verrattaen ihan hyvältä. Oltiin kyllä niin poikki ettei mitään järkeä.
Oli siis koko eilisen päivän sellainen olo, että ei tästä tuu vittu yhtään mitään, mokattiin ihan huolella kun otettiin tämä. Make siinä lohdutteli että kyllä siitä hyvä tulee kun ollaan saatu maalattua ja mattoja peittämään lattiaa. Ja lopulta, kun kämppä olikin jo ihan siistin näköinen, mäkin olin sitä mieltä. Että kyllä siitä vielä hyvä tulee.

En tiedä mietinkö ton kämpän asioita unissanikin, kun tänään ensimmäinen ajatus kun silmäni avasin, oli että "voi vittu". Sitten en yhtäkkiä enää nähnyt asunnon hyviä puolia enää ollenkaan, ja se oli ihan paska, kaduttaa, ei olis pitänyt vuokrata sitä :( Olis pitänyt näytössä syynätä tarkemmin kämpän kunto, ja että paljonko se vie aikaa ja vaivaa. On siis tosi ristiriitaiset fiilikset. Tää nykyinen, kohta entinen kämppä oli muuttaessa täydellisessä kunnossa, edellinen asukas oli siivonnut tosi hyvin, ainoastaan silitysrauta ja imurin pölypusseja oli jäänyt. Lisäksi jouduttiin kyllä ostamaan tänne liesituuletin ja uusi jääkaappipakastin, koska aluksi täällä ei ollut minkäänlaista pakastinta. Mutta noin niinkuin muuten. Ei tarvinnut tehdä remppaa, ja täällä on ihan hyväkuntoiset laminaattilattiat ja isot huoneet. Ainoat tapetitkin on lasikuitutapettia, siinä ei paljon voi mennä pieleen. Vuokranantaja soittikin mulle eilen, että oli laittanut ilmoituksen lehteen, ja kovin olivat ihmiset soitelleet että koska pääsee katsomaan. Tuli taas vähän sellainen fiilis, että jaa, tää oli nyt sitten tässä, seuraava tulee jo ovesta sisään. On vaan fiilis että itse teki kauhean mokan ja vaihtaa tosi hyvästä kämpästä huonompaan. Ja että vaikka kämpän saisi peruskorjata kokonaan omistajan piikkiin, niin ei ole aikaa eikä tekijöitä.

Toivottavasti tämä tunne on joku tilapäinen mielenhäiriö ja menee tosiaan ohi kunhan asiat vähän edistyy.