Viimeksi ollaan Maken kanssa käyty leffassa kesällä, katsomassa Inception. Napapiirin sankarit olisi mennyt vielä täällä Salossa, mutta varallisuus on tällä hetkellä sitä luokkaa, että piti valita sen ja Rare Exportsin välillä, ja viimeksi mainittu vaan oli niin pakko nähdä.
Postaus sisältää minimaalisia juonipaljastuksia.

Täytyy kyllä sanoa, että leffa ylitti odotukseni, jotka olivatten trailerien perusteella muotoutuneet aika korkeiksi. Leffa oli samanaikaisesti karmiva, jännä ja hauska, teatterissa kuului monet naurunpyrskähdykset ja itsekin hytkyin penkilläni useampaan otteeseen :) Kovin usein en suomalaisia leffoja ylistä, mutta tämä oli ihan oman postauksen arvoinen veto :) Iso plussa näyttelijävalinnoista, jotka eivät ollut sitä iänikuista Samuli Edelmann ja kumppanit -osastoa, vaan mukana oli virkistävän "uusia" naamoja.
Tyypilliseen suomalaiseen tapaan tässäkin oli paljon kiroilua ja tietysti niitä alastomia miehiä (joka tässä asiayhteydessä oli ehkä pienesti häiritsevää :D), ja saa nähdä miten suomalaiset läpät toimivat englanniksi väännettyinä kun tuota ulkomaille viedään. Toivottavasti hyvin :)

Jos nyt jotakin huonoa tuosta haetaan, niin pienoinen pettymys oli ettei varsinaista Joulupukkia näytetty kokonaan. Se siis jääköön mysteeriksi, toisaalta voi olla hyvä niinkin. Lisäksi lapsien jotkut vuorosanat kuulostivat tosi teennäisiltä, mutta pienille näyttelijänaluille se täytyy antaa anteeksi :) Lopussa olevat helikopterilennot olivat myös aika teennäisiä. Tavallaan kun leffa oli muuten niin aito ja aidonnäköinen, niin tuntui typerältä että helikopteri lennättää monta sataa kiloa lapsia kymmenien metrien korkeudessa, ja tämä yksi lapsi roikkuu mukana köydestä kiinni pitäen. Mutta nämä oli kuitenkin niin pieniä häiritseviä tekijöitä koko leffassa, että ei ne sen pisteitä mun silmissäni laske.

Suosittelen lämpimästi leffan katsomista, ostan ehdottomasti omaksi kunhan DVD:lle ilmestyy.
Oikein kunnon arvostelua voi lukea mm. Leffatykki.comista, enhän mää mitään arvosteluja osaa raapustaa :D Tämän postauksen tarkoitus oli lähinnä tuoda esille tämä hieno leffa :)

"Se on sitä joulun taikaa!"

RARE EXPORTS
 

PS: Rare Exports perustuu ohjaaja Jalmari Helanderin aiemmin ohjaamiin lyhytelokuviin. Molemmat löytyvät YouTubesta, tsekkaapa myös ne.

Rare Exports Inc. (2003)
Rare Exports: The Official Safety Instructions (2005)