Niin, mukavaa uutta vuotta ja samalla uutta vuosikymmentä :)
Omituista. Tuntuu vieläkin että ysäri oli vasta äsken, eikä esim. 2003 tunnu vuosilukuna kovinkaan kaukaiselta. Vuonna 2003 kirjoitin ylioppilaaksi ja aloitin ammattiin valmistavan koulutuksen, eli kun ajattelee sen sillä tavalla, siitähän on jo pieni ikuisuus.

Tämä oli nyt jo toinen vuodenvaihde peräkkäin, joka vietettiin Maken ja kissojen kanssa ihan keskenämme vaan kotosalla. Skumppapullo juotiin ja Make veti taas kalsarikännit, mutta ite join vaan kolme siideriä ja pari lasillista sitä skumppaa. Lopputulos on se, että Makella on krapula, mulla ei :D Yritin kyllä ehdottaa josko Make olisi halunnut meillä pitää uudenvuodenbileet tms., mutta se ei ollut siitä yhtään sen kiinnostuneempi kuin minäkään. Musta nää vuodenvaihteet kotona on ollut oikeasti aika ihania. Ei ole tarvinnut tehdä mitään erikoista, eikä oo tarvinnut väenvängällä keksiä mihin sitä menis ja mitä tekis. Ei tarvinnut jonottaa taksijonoissa, eikä tarvinnut edes omaa parveketta pidemmälle lähteä katsomaan raketteja :P Joku voisi väittää tylsäksi, mutta musta on ihanaa kun ei tarvitse repiä stressiä noista "pakollisista" juhlapäivistä.

Päivällä tehtiin itse pihvit ja kermaperunat, datailtiin kuten aina. Joskus seitsemän jälkeen jatkettiin X-files -maratonia, ja katsottiinkin sitä sitten aamukolmeen saakka. Puolenyön aikaan mentiin tunniksi parvekkeelle, korkattiin skumppa ja katseltiin ilotulituksia. Aika hyvin tohon meidän parvekkeelle näkyi. Forgive me jos ei kiinnosta, mutta olin ihan innoissani kun sain uudella kameralla ottaa kuvia ilotulituksista, pidemmällä valotusajalla :) Tuli siis niitä räpsittyä siinä skumpan juomisen ja tupakoinnin lomassa.

Kun suurin pauke alkoi olla ohi, tultiin takaisin sisälle ja valettiin tinat. Meillä oli kuuden tinakengän pakkaus, joista yhdet valettiin kummallekin, ja loput neljä isoksi yhteiseksi köntsäksi :P Ei niistä köntsistä taaskaan oikein selvää saanut. Rahaa tulee liian vähän. Meidän kummankin köntsät menivät kahteen tai useampaan osaan, niin ei niitä viitsitty säilyttää. Se iso köntsä säilytettiin kyllä. Se muistuttaa ehkä etäisesti jotain dinosaurusta tai lohikäärmettä.


Ai miten niin meillä on kissankarvoja?

Yöllä höyrytettiin vielä nakkeja, jotka syötiin perunasalaatin kanssa. Miksi ihmeessä uutenavuotena kuuluu syödä nakkeja ja perunasalaattia??

Kissat olivat koko illan tosi reippaita. Viime vuodenvaihteessahan Nuno vietti koko illan kylpyammeen alla piilossa, ja oli ihan paniikissa. Nikki silloin meni hieman pitkin seinänvierustoja, mutta pysytteli kuitenkin meidän näköpiirissä. En tiedä onko täällä kenties paremmat äänieristykset ettei pauke kuulu sisälle niin kovaa, vai oliko tämä nyt olevinaan jo tuttu juttu (tai ehkä täällä on tuon remontin aikana kuulunut niin paljon muutenkin kovia ääniä). Nyt ei kumpikaan pelännyt tai ollut paniikissa, Nikki aluksi vähän säikkyi ja käveli matalana, maha lattiaa viistäen, mutta sekin lopulta rauhottui aika hyvin. Molemmat jopa katselivat ikkunalaudalta ilotulitusten välkettä :D Silloin puolenyön aikaan Nikki halusi väkisin tunkea meidän kanssa parvekkeelle, ja Make sitten otti sen sylissään sinne meidän kanssa. Olin ihan varma että kissa saa slaagin ja hyppää parvekkeelta alas, mutta se vaan kiltisti Maken sylissä katsoi tulituksia. Ei se ollut siellä kuin ihan hetken, ja meni kyllä ihan mieluusti takaisin sisälle :) Loppuajan se odotti sohvalla että me tullaan takaisin. Kaikenkaikkiaan meni siis tosi hyvin, että tuon perusteella ne kyllä uskaltaisi jättää yksin kotiinkin. Nuno oli sen pahimman paukkeen aikana eteisen hattuhyllyllä, valppaana muttei kuitenkaan paniikissa.
Jee, mamman mussukat :)

Vuoden viimeisenä päivänä oltiin myös ahkeria, ja saatiin vihdoin meidän eteinen jonkinmoiseen kondikseen. Maken kahta hyllykköä ei saatu heti koottua kun se oli hukannut siitä hyllynkannattimet. Niinpä ostettiin niitä kaupasta, ja kotona huomattiin että ne on liian isot hyllykön reikiin -.- Siinä sitten mukavana yhteisenä tekemisenä hiottiin ja vuoltiin ne pienet kannattimet sopivamman kokoisiksi ja hakattiin vasaralla väkisin paikoilleen :P Nyt on hyllyt paikoillaan, ja toinen hyllykkö siirrettiin olkkariin ja toinen jäi eteiseen roskapostitelineeksi x)
Saatiin myös vihdoin seinälle ne mun kynttilälampetit, sekä Hannen joululahjaksi ostama lohikäärme. Ihanaa kun eteinen on vihdoin edes vähän siistimmän näköinen :)

Call me crazy, mutta käytiin myös Anttilassa etsimässä sopivaa maljakkoa/ruukkua/telinettä kissojen onki- ja keppileluille :D Meillä oli aikaisemmin sellainen pieni rottinkikori kissojen muille leluille, mutta noita onkia ja keppejä on meillä ihan hirveästi, ja ne oli jatkuvasti levällään jossain. Halusin siis sellasen hökötyksen, mihin kepit saa siististi pystyyn, mutta joka ei mene rikki jos se kaatuu, eli ei mielellään mitään lasi- tai posliinimaljakkoa. Ei meinanut millään löytyä oikeanlaista, kunnes vastaan tuli tämä mikä ostettiin, viimeinen kappale, alennuksessa.

Se on juuri sopiva, ja sinne sai samalla muutkin lelut säilytykseen. Keppejä varten löysin sieltä Anttilasta tosin tuollaisen peltipömpelinkin, joka on ilmeisesti viinipullon säilytykseen tarkoitettu. Tuon korin lisäksi sitä ei olisi välttämättä tarvinnut, mutta voihan sille löytyä myöhemmin jotain muutakin käyttöä. Tuossa korissa olisi ollut myös kansi, mutta otin sen pois, että kissat saavat halutessaan otettua itse lelunsa sieltä. Me like! Nyt on taas tavaroita niin paljon paremmassa järjestyksessä :)

Koin tänään vielä kiva yllätyksen. Saatiin mutsilta ja Reiskalta joululahjaksi n. 8kg kolikoita, joita olivat keräilleet pidemmän aikaa, ja tuossa keskiviikkona käytiin viemässä ne pankkiin. Osuuspankilla on sellainen kolikoiden pussitussysteemi, joten ei saatu heti tietää kuinka paljon rahaa niissä purkeissa sitten oli. Tänään kun kävin tiliä katsomassa, niin huomasin että niitä kolikoita oli ollut yhteensä 500€ arvosta :D Hurjaa! Nyt meillä on sitten vähän isompi budjetti siihen sohvaan, taidetaan ensi viikolla käydä katsomassa niitä vielä Sotkassa ja Askossa. Ne Maskunkin sohvat oli ihan kivoja, mutta Sotkasta saisi sellaisen isomman edullisemmin.... Hmm.
Loppupäivä jatkuu todennäköisesti pienen siivouksen, X-filesien ja löhöämisen parissa.

Tekikös jengi muuten minkäänlaisia uudenvuodenlupauksia?