Joskus sitä tulee ihan itsensä yllätykseksi tehtyä ihan sairaan hyvää ruokaa. Tänään oli taas sellainen päivä, onneksi, koska eilen ehdin jo masentua ihan päin persettä menneestä liharuukusta. Mä en vaan osaa valmistaa naudanlihaa. Eilisestä lähtien siis kokeillaan sellaisia uusia reseptejä, joita ei olla aiemmin tehty. Tämä pastaresepti löytyi jostakin parin vuoden takaisesta Ruoka-Pirkka -lehdykästä, vaikkakin hieman sovellettiin sitä itsellemme sopivammaksi.

Pekoni-vihannespasta

Tagliatelle-pastaa
150g parsakaalia
1 porkkana
150g punaista paprikaa
140g pekonia
100g pippurisekoitus-tuorejuustoa
2-3 dl ruokakermaa
valkosipulia tai valkosipulijauhetta oman maun mukaan
muita mausteita oman maun mukaan (itse laitoin hieman suolaa, paprikajauhetta, sekä mustapippuria ja cajun-maustetta tuomaan pientä potkua)

Suikaloidaan/paloitellaan ensin pekonit pienemmiksi ja paistetaan ne pannulla kunnes ovat kypsiä. Lisätään joukkoon suikaloidut porkkana ja paprika sekä parsakaalin kukinnot. Paistetaan kymmenisen minuuttia pannulla sekoittaen ja käännellen, kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet. Lisätään pannulle kerma ja tuorejuusto, ja sekoitetaan taas kunnes juusto on sulanut. Seoksen voi antaa hautua sen aikaa kun pasta on keitetty. Valutetaan kypsä pasta, jonka jälkeen hässäkän/kastikkeen voi heittää pastan joukkoon jos haluaa.

Alkuperäisessä ohjeessa oli hieman vähemmän kermaa, ei lainkaan tuorejuustoa, maustettu vain valkosipulilla ja mustapippurilla, ja lisänä vielä purjoa. Mä en tykkää purjosta enkä tuoreesta valkosipulistakaan hirveästi, joten jätettiin kaikenlainen sipuli pois, ja korvattiin se tosiaan valkosipulijauheella ja muilla mausteilla. Pippurituorejuustoa jäi eilisestä ruuasta yli, joten käytettiin se pois kuleksimasta. Vihannekset jäivät mukavan pureskeltaviksi. Ensi kerralla vois kokeilla laittaa vähän vähemmän kermaa, nyt heitin sekaan suorilta käsiltä sellaisen 3,3dl ruokakermatölkin. Ei se mielestäni liian raskasta ollut, mutta vähempikin voisi riittää.
Tästä saattoi tulla uus feivöritti-pastaruoka, joten varmasti tullaan tekemään useamminkin :) Ja vaikka siinä on rasvaista pekonia, niin tulee saatua niitä tärkeitä kasviksiakin, joita ei ainakaan meidän ruuissa liikaa oo ollut.