Eilen lauantaina tuli tehtyä pieni Varsinais-Suomen retki mun äidin ja avomiehensä kanssa. Ensin ohjelmassa oli Viikinkimarkkinat Merimaskussa, ja sen jälkeen tultiin takasin päin Turkuun ja jäätiin sinne loppuillaksi ihmettelemään isoja purjelaivoja ym.

Motarin sijaan ajeltiin vähän pienempiä teitä sinne Naantaliin, ja täytyy sanoa että Naantalin suunnalla maisemat on aivan upeat! Tämä oli siis meidän kaikkien eka kerta siellä päin. Tuli taas hirmuinen kaipuu veneilemään, voi kun itse sais joskus mökin ja veneen sinne :)
Viikinkimarkkinoissa ei kyllä ollut mitään viikinkimäistä, ne oli lähinnä toooodella pienet keskiaikaismarkkinat, missä myytiin lähinnä käsitöitä, taljoja, koruja ja sen sellaista. Siellä oli myös ratsastusta ja kirveen- ja veitsenheittoa. Yritin yllyttää Make heittämään veistä, mutta ei sitä kiinnostanut :/
Heitettiin se pieni markkina-alue ympäri ja jäätiin sinne terassille juomaan yhdet tuopit, joskin me Maken kanssa pysyttiin limulinjalla.

Kaikkia kuvia voi klikkailla vähän isommiksi.

Vajaa pari tuntia siellä markkinoilla kuitenkin meni, ja oltiin neljän aikoihin matkalla Turkuun. Ajateltiin käydä Turussa syömässä ennen laivojen pällistelyä, kun ravintolalaivat on kuitenkin ihan tupaten täynnä. Mentiin siis Amarilloon syömään hyvät pöperöt, ja kello taisi olla jo kuuden kieppeillä kun lyllerrettiin jokirantaan. Käveltiin ensin joen itäistä puolta puhtaasti laivoja katsellen, sillä puolen kun ei ollut juurikaan muuta. Yllättävän raskasta on kyllä tollanen kuljeskelu ja ihmettely, me kun oltiin päästy itäisen rannan päähän, niin mietin jo että jaksanko kävellä takasin ollenkaan :P Käveltiin sieltä sitten takasin päin ja pysähdyttiin yhdelle ravintolalaivan terassille tuopposille.

Tuoppien jälkeen päätettiin Martinsillalle kävelemisen sijaan mennä Förin jonoon ja mennä sillä toiselle puolelle jokea. Ei kuitenkaan kävelty siellä enää satamaan päin, vaan katseltiin vaan myyntikojut läpi ja käveltiin Teatterisillalle päin.
Mentiin mm. yhden inkkarikojun ohi, ja vallan huumaannuin taas siitä musiikista. Oli pakko kääntyä takaisin ja mennä sinne kojulle, mutta tällä kertaa sen sijaan että olisin viettänyt kojulla koko loppuillan kuunnellen sitä inkkarimusiikkia, kysyin siltä ihanalta inkkarimiesmyyjältä mikä levy siellä soi, ja päädyin ostamaan sitä koko levyllisen :) Nyt voin kotosalla fiilistellä. Ostin sieltä myös nätin ranneketjun. Rakastan noita inkkarikojuja! Ne myyjätkin on aina niin ihania <3 Olis tehnyt mieli halata sitä miestä :D

No juu, päädyttiin lopulta vaan kävelemään suoraan sinne Teatterisillan kupeeseen odottelemaan muinaistulen sytyttämistä ja The Elements -tuli- ja akrobatiashowta. Siihen oli vielä tunnin verran aikaa, mutta se oli ihan hyvä aika lepuuttaa jalkoja. Tosin ei se siinä vaiheessa tainnut enää auttaa, mulla oli jo jalat niin muusina, että Josen sanoin: teki mieli vaan ryömiä joka paikkaan. Puoli kymmenen aikaan sytytettiin tosiaan Itämeren kunniaksi muinaistulikokko, joka lähetettiin Aurajokea pitkin merelle. Me oltiin vaan vähän huonossa paikassa kuvia ajatellen, eikä noista iltakuvista muutenkaan tullut oikeen yhtään mitään. Järkkärillä olis ehkä saanut vähän parempia, mutta se jäi kotiin. Kymmeneltä alkoi sitten se The Elements -show, ja väkeä oli ku pipoa. Vaikka me oltiin oltu ajoissa paikalla, niin lopulta kävi kuitenkin niin, että katsottiin esitystä joen törmältä takarivistä, ei nähty tulishowsta yhtään mitään, ja siinä oli niin sairaan huono seistä, että loppumetreillä oli pakko siirtyä tasaselle asvaltille seisoskelemaan. Show olis varmasti ollut vähän parempi, jos kuitenkin oltais menty joen itäpuolelle jokilaivojen väliin sitä katsomaan, istuen. Suurin osa ajasta meni siihen kun yritti saada parempaa asentoa tuusannuuskana oleville jaloille. Lisäksi esityksen aikana mulle puhkesi ihan järjetön hedari.

 


Me oltiin auto jätetty suosiolla linja-autoaseman lähelle, ja se kävelymatka tuntui siinä vaiheessa jo vähän turhan pitkälle, ja jalkapohjia kuumotti niin että luulin niiden sulavan pois, ja päätä jomotti niin että luulin sen räjähtävän. Särkylääkkeet jäi tietenkin kotiin, kun ajattelin etten tarvii niitä kun en oo ryyppäämään lähdössä :D Autossa takasin Saloon tuli vielä kaiken hyvän lisäksi tosi paha olo, joten loppuilta ei mennyt oikeen putkeen, ja fiilis oli sellainen kuin oisin ollut koko päivän kestävissä ryyppyjuhlissa. Tänäänkin on vielä olo ollut lähes krapulainen, joten Make saakin hakea krapulapitsaa :D Eilen tuli siis juotua yhteensä kaks tuoppia siideriä, eli kyse ei tosiaan ollut ryyppäämisestä x) On se kiva kun saa kännisen ja krapulaisen olon vaikkei joiskaan.

Viikinkimarkkinat ei ollut ihan sitä mitä odotin, ois nyt ollut ees juomasarvia myynnissä ;P Mutta oli tosi kiva päivä kaikenkaikkiaan, loppuillan olosta huolimatta.